Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod renek1 24. 1. 2024 19:48

No já už ho pár hodin "matlám" v pazourách a musím říct, že displej je opravdu luxusní
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod SerifReborn 24. 1. 2024 20:07

Tak zrovna jsem cetl tvuj prispevek a koukam na realne mereni displeju ve srovnavacce a nestacim se divit.
Cekal jsem jiny vysledek.

Obrázek
SerifReborn
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 1. 2024 21:19

To hodnocení vypadá velice nestranně a vyváženě. O "slightly" čtvrtinu více pixelů nejde poznat, zato o 15% větší špičkový jas nebo o 0.11 lepší podání barev v hodnotách 0.25 a 0.14 je za vytrvalé bagatelizace výsledků pro gamut coverage rozhodující, ačkoliv cokoliv pod 1 většina lidí posoudí jako naprosto přesnou reprodukci.

Tak jo :D
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod SerifReborn 25. 1. 2024 01:27

No mluvi z tebe neznalost. Aneb i kdyz mas 100% pokryti, nic to nemusi znamenat v kontextu psaneho.

Jen me prekvapuje, ze pohadka se opakuje a Applu Samsung dela lepsi displeje. Ptam se proc..
SerifReborn
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 25. 1. 2024 06:18

No a ta větší věrnost podání barev je snad nějak významná?

Jak jsem říkal, chytlo mě na tom to evidentně zaujaté hodnocení. V podstatě všechny ty rozdíly jsou natolik zanedbatelné, že je uživatel v praxi nepozná. S24 je formálně lepší ve dvou, 15 PM taky ve dvou. Za mě tedy draw.

Ale kdyby to byla remíza, tak by iPhone nevyhrál o bod celkově, nýbrž naopak by o bod vyhrál S24 - hodnocení v sekci displej dělá rozdíl dvou bodů. Holt, někde se to nahnat muselo, aby se mohl napsat závěr, že iPhone je samozřejmě lepší, avšak konkurence zdátně sekunduje :-)
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 25. 1. 2024 10:05

Ahoj,
rád požádal o radu pro nastavení videa u S 23 U.
Natočil jsem nějaké video s nastavením HEVC, 4k 60 FPS, HDR 10+.
Bohužel mám velké problémy s přehráním a i editací na PC(Core i5 @4,2 GHz, 16 GB RAM, disk NVMi , Win 11)
Kodeky do Win 11 jsem doinstaloval, ale moc to nepomohlo. Při editaci v editoru přidáním titulku a následném exportu jsou barvy jakoby vyblité. ( v originále jsou zase naopak přepálené)
Můj dotaz zní, jak nastavit nějakou rozumnou kompatibilitu?
Děkuji za případnou radu.
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 25. 1. 2024 10:27

Myslim ze sa nedoporucovalo pouzivat HEVC
citacia H.264 je dobry sposob, pokial chceme videa editovat ci zdielat, HEVC je moderny format ktory prinasa lepsie moznosti ale za cenu horsej kompatibility.

Vyskusat natocit kusok v jednom, v druhom, editovat, . . .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 1. 2024 10:49

Na s24 pozor, lidi chteji i Ultru vracet, prej to ma v haji barvy a jde o vlastnost.
Takze to je treba z jeden duvodu, proc nemam rad preordery, ze neco objednam, koupim ale do vydani poradne nevim jaky to bude. Jedine vyuzit moznosti do 14dnu vratit a mit stale puvodni starsi s23 u sebe :)

Problem jeste je, ze i 14dni je malo, nikdy se nevi zda do mesice se neukaze nejaky zasadni bug ci problem.
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 25. 1. 2024 11:01

Holt, žádná sleva není zadarmo.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 25. 1. 2024 11:19

ripper6 píše:Na s24 pozor, lidi chteji i Ultru vracet, prej to ma v haji barvy a jde o vlastnost.

na YT som videl video, ze ma lepsi displej ako IP15pro, tak neviem, odkial si to vzal...
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod Stěrače na ponorku 26. 1. 2024 19:34

Huskyjbc píše:Ahoj,
rád požádal o radu pro nastavení videa u S 23 U.
Natočil jsem nějaké video s nastavením HEVC, 4k 60 FPS, HDR 10+.
Bohužel mám velké problémy s přehráním a i editací na PC(Core i5 @4,2 GHz, 16 GB RAM, disk NVMi , Win 11)
Kodeky do Win 11 jsem doinstaloval, ale moc to nepomohlo. Při editaci v editoru přidáním titulku a následném exportu jsou barvy jakoby vyblité. ( v originále jsou zase naopak přepálené)
Můj dotaz zní, jak nastavit nějakou rozumnou kompatibilitu?
Děkuji za případnou radu.

To bude tím HDR na ne-HDR monitoru, ne? Většina přehrávačů to zobrazí vyblitě, některý udělají nedokonalej tonemapping do SDR kdy už se na to reálně trošku dá koukat, ale SDR verze by furt byla lepší (umí např MPC-BE).
Jinak ten PC je na 4k hevc už moc pomalej, to bude trvat věčnost.
Stěrače na ponorku
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 30. 1. 2024 09:10

Chcel by som sa spytat, ci sa da niekde nastavit aby pocas hlasiteho hovoru sa nevypla obrazovka? Ci uz nastavenie priamo v systeme, good lock alebo appka tretej strany?
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod Jiri Schonbek 31. 1. 2024 19:32

Dobrý večer.

Měl bych takový dotaz.....možná to leckomu přijde jako že řeším blbosti, ale třeba se také najde nějaký "pacient" jako já. Před asi 14 dny jsem si koupil S23 Ultru. Pro mě je vlastně nejdůležitější součást telefonu foťák. Jal jsem se ho tedy důkladně zkoušet jako obvykle a k mému nepříjemnému překvapení jsem zjistil, že při focení do 200mpx a plném přiblížení na PC (plné přiblížení myšleno 100%) byla pravá strana zaostřená hůře než zbytek snímku. V domnění, že zařízení za takové peníze musí fotit dobře i v takto "nestandartním" režimu jsem jel na reklamaci. Slečna mi okamžitě nabízela výměnu kus za kus a já zaslepen možností mít okamžitě "opravený" telefon jsem tuto nabídku s díky přijal. Druhý den následovalo vystřízlivění, kdy tento kus měl při té samé scéně silně rozostřenou levou stranu a pravá také nebyla nejlepší. Šel jsem tedy zpět do obchodu a po domluvě jsem vzal 3 kus, který mám nyní a ten má pro změnu levou stranu v pořádku, zato od 1/3 pravé strany se kresba plynule zhoršuje.

Nyní mě tedy nezbývá nic jiného než se smířit s tím, že první kus fotil nejlépe a jsem deb..l, že jsem toto řešil a také, že prodavači jistého obchodu si o mě asi myslí nepěkné věci. Můj dotaz tedy zní, pokud je mezi vámi také nějaký takový šílenec, řešící podobné věci, jak vám to fotí v maximálním rozlišení? Máte fotku od kraje ke kraji krásně a rovnoměrně ostrou? Nebo mám jen neskutečnou smůlu a reklamace je namístě?

Předem děkuji.
Jiri Schonbek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 31. 1. 2024 20:11

Já mám S23 ultru od 2.1., foťák je priorita, ale fotky prohlížím jen na mobilu a fotím zatím jen na základní režimy, na 50 nebo dokonce 200 Mpix jsem nepřepínal.
S čím si spíš hraju je s focením na vyšší zoom, letadla apod.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jiri Schonbek 31. 1. 2024 21:23

Určitě to je nejlepší fotit na základní rozlišení. Kvalita snímků bude nejvyšší. Já tyto extrémní rozlišení zkouším z principu a právě mě překvapilo, že každý kus co jsem vyzkoušel fotil jinak.
Jiri Schonbek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka