Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod aikoN 28. 3. 2024 20:10

Mně jo - prostě na tom proužku podržíš prst a mělo by to jet. Mám ale nastavená gesta s tím jedním proužkem uprostřed, ne tři proužky místo tlačítek.

-- 28. 3. 2024 19:13 --

Jinak, vypadá to, že s touto aktualizací se vrátila ochrana proti vypalování stavových informací na vršku displeje. Ikonky už zase hezky plují.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 28. 3. 2024 20:21

No, to je ono, já totiž ten proužek furt popotahoval atp. Když ho podržím na místě, tak už to funguje. Díky.

Btw, kde je ta možnost, že bych mohl mít tři proužky, za každé tlačítko zvlášť? Tuhle možnost jsem tam nikde nenašel a mám za to, že to bylo touto aktualizací odstraněno.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tade2 28. 3. 2024 20:32

Já čekám na aktualizaci Goodlock, abych odstranil i ten proužek. Jestli ale pak circle to search nepůjde, bude to blbý :-D

Měl by jít odstranit takto (já tam tu možnost zatím nemám):

On NavStar (Good Lock app) I Enabled the "Enable extra gesture settings" option.

Then went into my phone Settings > Display > Navigation Bar > More Options > Disable "Gesture Hint"

Dá se asi sehnat z APK mirror, ale nechce se mně to řešit. Zkusím alespoň chvíli fungovat s tím proužkem...
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 28. 3. 2024 23:39

Jak při používání ovládacích gest bojujete s tím, že díky tomu nelze vysouvat boční nabídky? Já se vždy dostanu zpět.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tade2 29. 3. 2024 05:32

Je to o zvyku a taky záleží na krytu telefonu - jak se zvýší okraj. Myslím, že přes Good Lock se dá upravit i ta reakční oblast displeje pro boční panel. Nicméně i tak se mi často stává, že udělám chybu. Přesto bych neměnil. Cokoliv ovládacího, co zabírá místo displeje, nechci. Zvlášť na malé S23.

BTW: Co říkáte na update? Já jsem po pár hodinách zatím nadšený. Plynulost systému je úžasná. Predikce Samsung klávesnice se zdá konečně ok a člověk nemusí stále opravovat slova. Vyhledávání pomocí zakroužkování vypadá jako zásadní nová funkce. Zatím jsem toho moc nevyzkoušel, ale i toto by mně stačilo. Třeba automatický ořez a narovnání dokumentu z fotky přímo v galerii je paráda (pokud to tam už nebylo předtím).

AOD ok. Těch 85 % nabíjení mohli nechat, resp. spíš nějaký posuvník. A ještě musím vyřešit ta gesta, pokud to půjde - místo té podélné čárky dole.
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod Daniel 71 29. 3. 2024 06:20

Tade 2:

Ten automaticky orez dokumentu s zarovnanim sa robí ako? Celkom to potrebujem a akosi to neviem nájsť.

Ďakujem
Daniel 71
Junior

Odeslat příspěvekod rollioli 29. 3. 2024 06:50

Nezmenšili sa vám ikonky v priečinkoch na ploche? � Neviem či to len mne sa zdá, alebo sú fakt menšie oproti ikonám na ploche a v menu aplikácií.
rollioli
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 29. 3. 2024 06:54

Tade2 píše:Je to o zvyku a taky záleží na krytu telefonu - jak se zvýší okraj. Myslím, že přes Good Lock se dá upravit i ta reakční oblast displeje pro boční panel. Nicméně i tak se mi často stává, že udělám chybu. Přesto bych neměnil. Cokoliv ovládacího, co zabírá místo displeje, nechci. Zvlášť na malé S23.

Ano souhlasím. Je třeba si zvyknout - časem jde chybovost dolů. Dalším benefitem z mého pohledu je, že UI mi s tímto nastavením přijde o fous plynulejší. Třeba taková minimalizace aplikací mi s tlačítky nebo proužky místo tlačítek přišla trhanější.

-- 29. 3. 2024 05:55 --

aikoN píše:Jak funguje to adaptivní dobíjení? Je kvůli tomu potřeba aktivovat režim spánek nebo to funguje automaticky, když dám telefon večer na nabíječku?

Odpovím si sám - režim spánek není potřeba nastavit, funguje to i bez něj. V noci jsem se šel podívat a dokonce to píše v kolik hodin se začne s nabíjením do plna.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 29. 3. 2024 07:19

Daniel 71 píše:Tade 2:

Ten automaticky orez dokumentu s zarovnanim sa robí ako? Celkom to potrebujem a akosi to neviem nájsť.

Ďakujem

V galerii otevřeš fotku a vpravo dole je žluté tlačítko T v rámečku. Klikneš. Vlevo dole se zobrazí bílé tlačítko sken. Klikneš na něj a pak dáš uložit. To je, myslím, vše �
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 29. 3. 2024 08:01

Já mám sice zvoleno adaptivní nabíjení, ale nabíječku mám zapojenu do chytré zásuvky která se po dokončení nabíjení vypne, takže k dobití do plna už nedošlo. :D
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Daniel 71 29. 3. 2024 08:07

Tade 2
Ďakujem,to má mohlo napadnúť..

Inak som teraz ráno skúsil nastaviť nabíjanie na 90 percent cer rutiny a pekne to funguje. Tých nových 80 percent sa mi zdá zbytočne málo..

Momentálne má naviac hnevá,že nejde preklad internetových stránok. Konečne to začalo fungovať a teraz po aktualizácii nieje dostupná CZ ani ŠK balík...
Daniel 71
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 29. 3. 2024 08:13

Nemáš zač, rádo se stalo :)
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 29. 3. 2024 10:39

peta809 píše:Jak při používání ovládacích gest bojujete s tím, že díky tomu nelze vysouvat boční nabídky? Já se vždy dostanu zpět.

Takže otevírání menu potažením od levého okraje mám při zapnutých gestech řešit přes good lock? Kde přesně?

Přijde mi to celkem postavené na hlavu, že má android nějakou funkcionalitu a další funkcionalita to znemožňuje.

Já bych potřeboval vypnout gesto zpět potažením zleva, ne jen snížit jeho intenzitu na minimum, viz screenshot.
Přílohy
Screenshot_20240329_105527_NavStar.jpg
Screenshot_20240329_103733_Tipsport CZ.jpg
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Sibelius_cz 29. 3. 2024 13:06

Aktualizace Navstar a otravný pruh (tip pro gesto) je pryč :)
Sibelius_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 3. 2024 00:43

Dnešní update One UI, telefon ještě naběhnul, představil novinky, pak se zaseknul a teď už nejde ani zapnout, nejde ani kombinace šipka dolů + power atd., vůbec nic. Žena ten telefon nesnášela, ale tohle si teda nezasloužila :-) Je nějaký trik na "unbrick"? To jako obyčejná nadstavba dokáže celý takhle rozhodit, že nezačne OS ani nabíhat? Prostě ani ťuk.

edit: asi na třicátý pokus držení tlačítko poweru 10+ sekund to naběhlo... no klidný moc nejsem :-D Reaguje občas se zpožděním, nevypadá úplně spolehlivě.
Mr.Scully
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka