Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod _baudis_ 31. 3. 2024 13:39

Mr.Scully: já vím, že stahování je kruté, také ho stahuji tam, ale když je to hodně nutné, tak si koupím měsíc a je to hned. Po registraci, jsem měl první stahování full rychlostí. Pokud mám už mrtvý telefon, nemůžeš nic zkazit. Power+Vol nahoru drž a připoj kabel, který je v USB a ODIN to USB vidí, tak spustíš flash a je vyhráno. Pokud je to death HW, nemůžeš stejně nic zkazit, takže je to na tobě.

Samsung Galaxy S23 (SM-S911B) - EUX - S911BXXU3CXCF firmware.

https://www.sammobile.com/samsung/galax ... F/1822406/
Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Samsung Galaxy Watch7 44mm Green - Spigen Rugged Armor Matte Black
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod EmKaape 31. 3. 2024 17:09

Také nyní máte na Always on Display notifikační ikony na displeji jen bílé? Dříve byly u aplikací barevné = Whatsapp, Vinted a každý jiná barva. Nyni6u 6.1 vše jedna barva. Dá se nastavit?
EmKaape
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 31. 3. 2024 17:33

Ať jde samsung s těma aktualizacema do řiti, jde to od 10 k 5. Už přichod 6 stal za ***** a když jsem si myslel, že u některych vlastnosti jde o chyby a budou napraveny tak jsem se evidentně mylil.
No a opět došlo k dalšim ustupkum, hlavně, že přišel s nějakym dementnim AI.
A ještě navic slibuje a pak nedodrži. No uvidime co přijde po marne řadě 24 a když tak se poohlednu po dlouhe době jinde.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod MarkBB 31. 3. 2024 17:44

EmKaape píše:Také nyní máte na Always on Display notifikační ikony na displeji jen bílé? Dříve byly u aplikací barevné = Whatsapp, Vinted a každý jiná barva. Nyni6u 6.1 vše jedna barva. Dá se nastavit?

Ja ich mam modre a tiez nevidim, kde to nastavit. V starom one ui som to mal v sekcii aod a teraz nic.
MarkBB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 31. 3. 2024 18:50

Nastavuje se to u zamykací obrazovky, AoD pak to nastavení přebírá.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hurec 31. 3. 2024 19:38

Zatím to nejde nastavit.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 31. 3. 2024 19:54

Jakou barvu hodin a ikon si nastavím na zamykací obrazovce takovou mám i na AoD.
Teď jsem si třeba nastavil pomůcky počasí a události z kalendáře na zamykací obrazovce a mám je i na AoD.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod riki 31. 3. 2024 20:05

Věštec Jasnosřivý J píše:Během aktualizace se telefon slušně zahřál. Je dost možný že teplem došlo k povolení pájeného spoje a bude po něm.

Při aktualizaci jsem žádné výrazné zahřátí nezaznamenal, asi to bude individuální...
riki
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 31. 3. 2024 21:22

peta809 píše:Jak při používání ovládacích gest bojujete s tím, že díky tomu nelze vysouvat boční nabídky? Já se vždy dostanu zpět.

Tak jsem s tím trochu laboroval a zjistil jsem, že boční menu jde vysunout, když nejdříve jedu po okraji chvíli zvrchu dolů a až pak do strany. Případně, nejet úplně vodorovně ale šikmo zvrchu dolů. Pak to nebere jako zpět, ale vysune nabídku.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 31. 3. 2024 22:02

A když jen přidržíš na místě na kraji prst než dostaneš vibrační odezvu? Pak už jen swipneš do strany. Takto to funguje taky.
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 31. 3. 2024 22:06

Děkuji, to nějak půjde :)

Ale koukám, že ne v každé aplikaci to funguje :(
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod flatliners 1. 4. 2024 17:19

Pochopil jsem z tohoto spravne, ze gesta potazeni ze stran pro One hand operation jsou novym updatem prakticky znefunkcneny, respektive nefunguji jako driv?
flatliners
Junior

Odeslat příspěvekod ptichopad90 2. 4. 2024 18:20

EmKaape píše:Také nyní máte na Always on Display notifikační ikony na displeji jen bílé? Dříve byly u aplikací barevné = Whatsapp, Vinted a každý jiná barva. Nyni6u 6.1 vše jedna barva. Dá se nastavit?

Byly barevné, dokud jsem na zamykací obrazovku a always on nedal ty vidgety. Pak už byly jen bílé. Po odstranění vidgetů jsou zase barevné.
ptichopad90
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 3. 4. 2024 14:55

Ředitel ČTÚ píše:Provoz AI na telefonech vyžaduje obrovské množství paměti RAM, varuje Google

Nicméně, nedávno Google oznámil, že menší Pixel 8 dostane nový model AI, avšak s omezenými možnostmi. Toto rozhodnutí bylo zdůvodněno nižší kapacitou paměti RAM v tomto modelu, která by mohla negativně ovlivnit uživatelský zážitek. Zatímco Pixel 8 Pro disponuje 12 GB RAM, menší Pixel 8 má pouze 8 GB, což je podle Googlu limitujícím faktorem pro běh některých AI funkcí.

Seang Chau, viceprezident Google pro software a služby, vysvětlil toto rozhodnutí jako snahu udržet kvalitu uživatelského zážitku. Jedním z klíčových prvků, které vyžadují trvale vyšší kapacitu paměti RAM jsou tzv. „chytré odpovědi", které se snaží automaticky generovat textové reakce.

Navzdory snahám o zajištění dostupnosti nových AI funkcí na telefonech, existuje zjevný konflikt mezi kapacitou paměti RAM a možností telefonů. S nástupem aplikací vyžadujících stále větší množství paměti, je otázkou, zda je dostatek prostoru pro integraci rozsáhlých AI modelů.

https://cdr.cz/clanek/provoz-ai-na-tele ... uje-google

:D

Takže kdo bude chtít AI na pohodu, bere krámy s 12 GB RAM a víc. 8-)
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tade2 3. 4. 2024 18:28

Moc hezké. Takže nám těch 8 GB v základní verzi udělá problém možná o dost dříve, než se zdálo. Nemluvě o S24, u které je 8 GB letos už celkem prasárna. Přitom ji Samsung tlačí se zaměřením na AI. No uvidíme, jak se to nakonec vyvine. Někde budou muset být stanoveny limity, které trh z hlediska ceny/výkonu přijme. To, co aktuálně Samsung prezentuje a na S23/S24 má, frčí asi dobře.
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka