Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tondaskater 15. 1. 2025 15:27

Přesně tak jak píše kolega, vůbec to není o tom, že já nemám aktivní wi-fi a data (mám)...

Ovšem v poslední době se začali ozývat přátelé, že s tím mají problém a nevědí, že jim to Google do jejich aplikace zavedl, případně to nevědomky odklikli, protože nejsou zdatní a nyní mají takovéto problémy.

Osobně s technikou nemám vůbec žádný, problém a moje okolí to ví... Proto kladou takové otázky a ohledně RCS jsem si nebyl stoprocentně jistý, jestli to funguje špatně jen mně, při této zkoušce, nebo mají problém i ostatní.

Pár článků na internetu je, ale chtěl jsem se zeptat i zde.
tondaskater
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 16. 1. 2025 15:26

RCS som zavrhol uz davno, ked sa to nechovalo tak ako bolo v popise - Ak nieje mozne odoslat RCS odosle sa ako normalna SMS . . . cakal som na nu 2 dni, proste MUSIA byt zapnute data, na oboch, a je otazne ci pride, ked zapnem data napr. na druhom telefone az na druhy den . . . Osobne mam data cez noc vypnute. SMS pride viac menej vzdy ked je signal.
Ak ma niekto nejaku inu skusenost, rad sa poucim, nastavim, vyskusam.
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod Tondaa 16. 1. 2025 15:42

To by to musel někdo udělat jako povinnej standard a to se nikdy nestane. Jedině, že by všichni operátoři udělaly jediný tarif data a všechno by bylo považováno jako data. Řekl bych, že rcs je taková slepá větev
To může používat akorát tak skupina lidí, která se na tom domluví. Otázka je, proč by to kdo dělal :hm
Tondaa
Junior

Odeslat příspěvekod lostsoul81 16. 1. 2025 16:59

Ahoj, nepozoruje někdo po poslední aktualizaci rychlejší vybíjení baterie? Nebo je to tím, že už mám v háji baterii? Mám base S23. Díky za odpovědi.
lostsoul81
Junior

Odeslat příspěvekod haens 16. 1. 2025 17:58

nepozoruji. a baterka drží furt +- stejně jako před dvěma roky, kdy jsem S23 koupil.
Samsung S23
haens
Junior

Odeslat příspěvekod lostsoul81 16. 1. 2025 18:38

Takže to bude tou baterkou. Díky za reakci.
lostsoul81
Junior

Odeslat příspěvekod hausen 16. 1. 2025 21:06

Jak nabíjíš? Jedeš 20-80, nebo nabíjíš do 100? Zajímalo by mě, jestli ti, co drží baterii v rozmezí 20-80 mají delší životnost než ti, kteří jedou od 15 do 100 jako já.
hausen
Junior

Odeslat příspěvekod lostsoul81 16. 1. 2025 22:20

Ahoj, nikdy jsem to neřešil. Co bylo dostupné inteligentní dobíjení, tak jsem ho zapnul. Já nabíjím asi takhle: vlezu do auta - nabíjím (málokdy dojde do 100%), v autě hovory, spotify. Doma večer pred spaním dobiju do 100%, odpojím a jdu spát. Přes den občas připojím nabíječku, ale málokdy dojde do 100%. Pro mne je telefon spotřební věc, která má sloužit. Takže mrknu, co S25 a popřípadě jen vyměním baterii a pojedu dál.
lostsoul81
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 17. 1. 2025 08:59

Jak moc rychlejsi vybijeni pozorujes ? Nejaka aplikace nema extremni odber ?
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod lostsoul81 17. 1. 2025 09:27

Ne, vsechno jsem kontroloval. Telefon používám +- pořád stejně. Je možné, že se vydrž snížila i diky chladnějšímu počasí, protože trávím většinu času venku. Nevím. Zatím to není nic hrozného, dá se na tom normálně fungovat. K tvému dotazu, nejsem schopný to takgle posoudit, jak jsem psal, nabíjím nepravidelně, v různý čas a na různých nabíječkách, prostě mi přijde, že baterka mizne rychleji oproti zvyku.
lostsoul81
Junior

Odeslat příspěvekod mahonay 17. 1. 2025 12:37

Taky jsem si všiml že baterie se po poslední aktualizaci vybíjí rychleji.
Než se na něco zeptáte použijte políčko hledat na tomto fóru
Samsung S23 Ultra
mahonay
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 1. 2025 13:55

jestli o tom Samsung ví, tak pošle opravnou aktualizaci
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tade2 17. 1. 2025 14:46

Nabijim az na vyjimky do 80% a po prvním roce byl pokles o 5 %. Můžu sem dát vědět v únoru, až budu měřit po 2. roce.
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 20. 1. 2025 10:18

Mám Ultru 2roky. Každý večer když jdu spát, dám na bezdrátovou nabíječku a ráno sundám. Takže je tam pokaždé nějakých 8-9hodin. Výdrž mi přijde pořád stejná..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Junior

Odeslat příspěvekod jjm64883 20. 1. 2025 10:44

Teď schválně zkouším nenabíjet a denní úbytky jsou odhadem stejné jako před dotčenou aktualizací. Takže možná půjde o nějakou věc v nastavení, případně je to způsobeno konfliktem s nějakou aplikací třetí strany.
jjm64883
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka