Samsung Galaxy Z Fold5 5G & Z Flip5 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mira_s 12. 10. 2023 15:52

Problém vnitřní folie je, že se začne po pár měsících odlepovat v ohybu a když si ji jen sundáš a nevyměníš, tak Samsung popraskání displeje v ohybu "svede" na to, že jsi porušil podmínky záruky - stalo se mi u Foldu 2, displeje u Foldu 3 i 4 po roce používání (z toho půl roku bez folie, protože se odchlípla moc a sundal jsem ji, ale byl líný jít do servisu) také jemně praskly v ohybu - ale ani jeden nepřestal kvůli tomu fungovat. Takže doporučení je v případě větších poškození folie jít na servis a nechat si ji přelepit - ale týká se to hlavně toho překladu uprostřed.

Mobil-man: konkurence už do ČR přišla, i když našedo - v alze mají Google Pixel Fold :-)
mira_s
Junior

Odeslat příspěvekod cz321 13. 10. 2023 10:56

Aktualizace-338,37 MB
cz321
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgáč 13. 10. 2023 15:48

Pixel jako konkurenci moc neberu, možná tak k Foldu 1 :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod mira_s 13. 10. 2023 20:44

Tak to jen trochu mimo, Fold 1 neměl de facto přední displej, tady je to boj koncepcí - ale uznávám, že rámečky u vnitřního displeje jsou fakt z pravěku... Ale já mám i Microsoft Surface Duo 1 a 2 a to si zvykneš, když řešíš spíš multitasking než hrubý vzhled...
mira_s
Junior

Odeslat příspěvekod Kingule 17. 10. 2023 19:40

Srovnání OnePlus Open a Z Fold5

https://youtu.be/ri_GGWxdyAg?si=LsXPleE4TUkGEAyZ
Kingule
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomasmedek 6. 11. 2023 20:22

Zdravím,

tušíte, jak v Chromu vynutit zobrazení mobilní verze nějakého webu v otevřeném stavu telefonu?

Například m.mobilmania.cz se v otevřeném stavu automaticky mění na desktopovou verzi (nehledě na zaškrtávátko "stránky pro počítač" v nastavení Chromu).
tomasmedek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgáč 6. 11. 2023 21:10

Já to mám naopak. I přes vynucení desktop verze mi ukazuje mobilní :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 6. 11. 2023 21:20

Tak to máš dobré, já mám furt mobilní verzi a štve mě to kolikrát �
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 14. 11. 2023 10:33

V poslední době bojuji s jednou věcí a není to problém Fold5. Často využívám tisk přímo z telefonu a mám už delší problém s tím, že čím dál větší počet pdf dokumentů se nezobrazí správně. Písmena s diakritikou jsou úplně vynechána a musím to nakonec řešit na pc. Evidentně problém s fontem. Nemáte někdo radu jak toto řešit? Hledám kde se dá, aplikací jsem vyzkoušel mraky ale vše je to nastejno. Neumí to nic - Office 365, Adobe, iLove PDF, zkusil jsem snad vše. Díky moc za případný postřeh nebo radu.

Tak odpovím si sám, teď jsem zkoušel snad jednu z mála aplikací které jsem ještě nedal šanci. Je to Xodo a tam se problémové dokumenty zobrazují korektně. Umí to snad jako jediná, nedává to ani Office. Jen kdyby to náhodou někomu pomohlo.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod cz321 15. 11. 2023 07:08

11/2023 aktualizace 390,11 MB
cz321
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ... 15. 11. 2023 10:01

Ma Flip5 uz Android 14?
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod formen77 15. 11. 2023 10:13

ne,ani Z Fold5 a Z Flip5,ale bude to co nevidět :-)
formen77
Junior

Odeslat příspěvekod mira_s 25. 11. 2023 15:43

Fold 5 na EUY už má A14, dá se tedy stáhnout a flashnout, už jsem udělal...
mira_s
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 25. 11. 2023 16:42

Ľudkovia, prešiel som na Folda 5 s S23 Ultra, vsetko super ale bojujem s nejakou normálnou ochranou na ten telefon, hladam nejaký kryt v rozumnej cenovej co ochráni aj pant na ľavo a nespraví s telefonu obludu :D dajte nejake odporúčanie. Paci sa mi ten spigen co je bez S-penu ale odrádza ma cena a plast, prijal by som niečo pogumovane a pod.
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 25. 11. 2023 17:44

Pokud řešíš cenu o zařízení typu Fold, kup si něco na aliku:)
orgáč
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka