Samsung Galaxy Z Fold5 5G & Z Flip5 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Misho5 24. 12. 2023 12:29

Manzelke sa po 10 mesiacoch odlepila folia v mieste ohybu na Z flip4. Ked bol mobil otvoreny pomaly sa zacala folia priliepat k displayu a ked sa zatvoril sa zacala folia odliepat a vydavalo to praskave zvuky. Mobil je sice poisteny takze by ani vymena displaya nebola az tak draha ale ked som ho zaniesol do autorizovaneho servisu len sa spytali kde som ho kupil. Je od operatora. Len ho zobral a za hodinu bola folia vymenena zadarmo. Vraj sa tomu odliepaniu neda extra moc zabranit. Ale v zatvorenom stave je ta folia asi namahana viac. Ked je par vymen zdarma tak pohoda. Hodina v servise sa da vydrzat.
Naposledy upravil Misho5 dne 24. 12. 2023 16:06, celkově upraveno 1
Misho5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maxpayne2019 24. 12. 2023 15:08

orgáč píše:Určitě si váží soukromí, nacož je zvyklá z iPhone a Samsung ji nabídne stejnou úroveň...narozdíl od číňana Oneplus.

Švárová má Flip4, prakticky ho nedá z ruky, pořád otevírá a zavírá, nechová se k němu zrovna v rukavičkách a telefon žádný problém nemá. Flip5 je na tom ještě lépe, takže toho bych se nebál.

Oneplus je najlepsi Fold , aky mozes teraz kupit. Cina je vsetko pomaly ked uz tak. Radim to najlepsie co sa da momentalne kúpiť.
Maxpayne2019
Junior

Odeslat příspěvekod Erzebethka 24. 12. 2023 17:25

Moc děkuji, pravda je, že přítel si stěžuje, že se o něčem bavíme a pak vezme telefon do ruky a má během pár minut reklamy na dané téma. Má nějaký levnější Samsung, jelikož je to kazisvět :D, ale tohle musím říct, že se mi u Jabka nikdy nestalo, co určuje, že se tohle (ne)děje? Cena zařízení? Nějaké aplikace? Špatné nastavení aplikací/zarizeni? … x))

Co se týče výměny folie, pokud to bude “jen” folie, tak to je v pohodě, jsme v Prahe a do servisu to mám půl hodinky autem/mhd. Takže pokud to je na počkání, tak to je v pohodě.

Ten co jste psali určitě nechci. Samsung je pro mě trošku lepší záruka kvality, pardon…. Kdysi dávno jsem měla Note 3 a S3ku a byly to fajn telefony.

-- 24. 12. 2023 18:38 --

*pardon, pro jistotu jsem koukala na ten OnePlus a já chci “kabelkovou” verzi, Flipa, ne Folda, jestli jsem to někde popletla, tak se omlouvám.
Velký displej nepotřebuji, mám doma iPad Pro 12,9 a téměř ho nepoužívám….
Erzebethka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod heerer 27. 12. 2023 20:02

Ahoj, ono flipem v zavrenem stavu nejde platit? Nfc cip je ze strany kde neni displej, je tomu tak?
heerer
Junior

Odeslat příspěvekod ... 28. 12. 2023 01:27

Flip3 ma cip dole, platit jde, predpokladam, ze Flip5 to bude mit stejne.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgáč 28. 12. 2023 12:44

Maxpayne2019 píše:Oneplus je najlepsi Fold , aky mozes teraz kupit. Cina je vsetko pomaly ked uz tak. Radim to najlepsie co sa da momentalne kúpiť.

No nevím, mám rád to nejlepší a mám Fold5 :)

Erzebethka píše:Moc děkuji, pravda je, že přítel si stěžuje, že se o něčem bavíme a pak vezme telefon do ruky a má během pár minut reklamy na dané téma. Má nějaký levnější Samsung, jelikož je to kazisvět :D, ale tohle musím říct, že se mi u Jabka nikdy nestalo

Tohle se děje normálně i na iPhone, záleží jaké aplikace používáš. Nejvíce odposlouchává Facebook.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 28. 12. 2023 16:57

Můj otec má Galaxy S20 FE a vyskakuje mu tam spousta nesmyslů, protože stahuje a kliká na kdo ví co. Když jsem si telefon půjčil, tak jsem jen kroutil hlavou, že mu stále chodí nějaká upozornění atp. Takže člověk si to tam natahá svojí blbostí/neznalostí. Máma má Galaxy A32 a v podstatě jí tam žádný spam a podobný bordel nechodí a telefon je prakticky čistý. Na internet moc nechodí a používá jen aplikace, které jsem jí stáhnul já.

V systému Samsungu jako takovém ale žádný bordel není. Mám S23 a je to čisté. Pracovně mám A32 5G a taky čisté. Když jsem měl tu ,,čest" pracovat s čínským telefonem, tak mně z toho systému bylo špatně a nedivím se, že pak takoví lidé, kteří jsou méně znalí technologií, přecházejí z levných čínských telefonů k předraženému iOS.

Čína je prakticky největší globální nepřítel nás jako Západu. Rozhodně jí nesvěřím to nejosobnější, co mám a snažím se od nich kupovat jen podružné věci v co nejmenší míře. Takže palec nahoru pisatelce za to, že u nákupu přemýšlí a připlatí si za Apple/Samsung...
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod ... 28. 12. 2023 17:31

To je ale snuska nesmyslu tohle, spousta cinskych mobilu ma uplne cisty android, napr. Umidigy, narozdil od Samsungu, ktery je zahlcen zbytecnou nadstavbou a aplikacemi, ktere nejdou odinstalovat, jako treba Samsung Visit In, nektere nejdou ani zastavit a blokovat, jako napr. Samsung Free, Bixby Vision, apod. Nektere appky tam jsou dublovane se stejnym nazvem, jedna od Google, druha od Samsungu, napr. Zpravy nebo Galerie, ani jedna verze nejde odinstalovat.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tade2 28. 12. 2023 20:17

Wow, tak to je nepřekonatelná ochrana uživatele, že má nyní spousta čínských telefonů čistý Android - to jsi nás fakt uklidnil a všichni věříme, že by si čínská vláda nedovolila v případě konfliktu do ničeho z toho zasáhnout. Už jsi někdy slyšel o tom, že má třeba USA jiný Tiktok než Čína a náhodičkou je, že se ty rozdíly diametrálně liší třeba v působení na ty nejmladší obyvatele?
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod Erzebethka 29. 12. 2023 12:33

Prosím, zase jedna dotazová... 3. den se kamarádíme s Flipem5kou namísto iphone 11 pro a vše celkem hladce nastaveno, pár věcí mi hlava nebere a říkám si jak to může být tak blbě vyřešené, ale co už, jiný systém, jiné mravy. Nicméně nejsem si schopná poradit s jednou věcí a to.... Barvíme figurky do deskovek, takže plast. miniatury do cca 7cm a když si chci vyfotit jejich detail, tak ať dělám, co dělám, tak mi to vezme na makro (moc pěkně, mimochodem, to jsem ani nečekala od tak papírově horších foťáků) ve středu fotky, např. ksicht démona, co teď kreslíme, ale démon má křídla, kterou jsou cca cenťák od hlavy a ty už mi to rozmaže do takové divné zasněné věci. Dělá to na klasiku "fotografie" a byť jsem našla v režimiu portrét snížení "bluru", tak mi to zase nevezme makro a píše mi to oddalete se o 1-1,5m (což chápu, ale potřebovala bych dostat ten blur z fotky na režim makra). Dokážete mi s tím někdo rozumně poradit? Jsem z toho dost nešťastná, ruku si vyfotím s krásným, ostrým přechodem, ale na miniatury je to k prdu a upřímně - těch fotím víc, než svých rukou :-D Moc díky!

-- 29. 12. 2023 13:37 --

https://photos.app.goo.gl/QiJbpQM4rDXqw5616

Dělá to tohle.

-- 29. 12. 2023 13:40 --

... A tohle od toho potřebuji, pro srovnání...

https://share.icloud.com/photos/099UyVT ... zCF9uKIr4g

-- 29. 12. 2023 13:59 --

* A ještě jeden spam... V PRO nastavení jsem našla, že se dá ručně doostřit velikost zóny, což pomůže, ale už jsem nenašla, jak to nějak uložit, abych to nemusela dělat POKAŽDÉ nastavovat znova, jelikož tento režim v tomto stavu bych používala prakticky denně.
Díky
Erzebethka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod heerer 29. 12. 2023 17:23

Zkus v nastaveni fotoaparatu-nastaveni ktere se zachova-rezim fotoaparat klilnout na on.
heerer
Junior

Odeslat příspěvekod WHITE-CZ 26. 1. 2024 11:09

Ahoj, tak se mě podařilo úplně náhodně koupit Z Flip5 za 14500, šel jsem v Brně kolem bazaru a viděl ho ve výloze. Co mě udivilo je že mobil je jak nový. Podle mě to někdo vzal na splátky a pak donesl do bazaru a prodal. Jinak si to neumím vysvětlit. Na folii nejsou žádné známky použití ani ani nikde jinde. Tak teď už se jen modlit ať se za týden nezlomí :-D

Tak se těším na nové update apod. Zatím to šlape super. Mobil sem koupit hlavně kvůli geocachingu. Zatím mám za sebou 3 dny keškovaní a je to přímo bomba!!! Appka nádherně jede na tom venkovním displayi a nemusím furt čumet na lopatu jak předtím. Hlavně se to jedním prstem moc pěkně ovládá. Zajímavé je že vyvojář appky asi počítal že to někdo bude na z Flipu provozovat protože ovládací panel v appce je na boku a ne jak jsou foťáky dole... Takže se to dobře ovladá jedním prstem a nemusí člověk nikam přehmatávat.
"Dobrý řidič umírá doma ve své posteli"
WHITE-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod ... 26. 1. 2024 19:35

Jakou appku mas na mysli? Locus Map?
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WHITE-CZ 26. 1. 2024 21:17

Používám C:GEO + oficiální appku. Oboje funguje na venkovním displayi perfektně!
WHITE-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod ... 27. 1. 2024 07:43

Aha, to jsou ale strasne appky samy o sobe. C:geo pouzivam pouze na stahovani kesek, abych je exportoval do Locus Map, kdo jednou zkusil Locus Map, tak pouziva to.
...
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka