Samsung Galaxy Z Fold5 5G & Z Flip5 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod WHITE-CZ 27. 1. 2024 08:38

Jsou tak hrozné že jsem asi za rok takhle odlovil 1500 kešek a zhubl asi 10kg. Tak u mě dobrý :D. Teď vážně, vše funguje jak má. Platím si premium a jsem naprosto spokojený. :) Locus někdy vyzkouším ale zatím nemám důvod.
WHITE-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 5. 2. 2024 23:26

Oficiálně: tyto funkce Galaxy AI dorazí na Galaxy S23 i loňské skládačky
https://smartmania.cz/oficialne-tyto-funkce-galaxy-ai-dorazi-na-galaxy-s23-i-lonske-skladacky/
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod renek1 11. 2. 2024 09:13

Maxpayne2019 píše:Oneplus je najlepsi Fold , aky mozes teraz kupit. Cina je vsetko pomaly ked uz tak. Radim to najlepsie co sa da momentalne kúpiť.

No byl jsem osobně omrknout poslední dostupné skládačky a pokud bych se měl rozhodnout v tomto segmentu, pak by na samsung Fold opravdu nedošlo. Můj favorit je Honor magic v2. Tak jak jsem měl možnost si telefony vyzkoušet a něco i pročetl a posledoval recenze, tak tenhle mi z toho vylezl jako TOP pro mě. Podobným směrem by se měl ubírat i samsung a netvořit ty nedotažený a celkem i nevzhledný Foldy.
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6EtopHzd40Y
Sklo S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=7Vap9u8T7aU
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 11. 2. 2024 18:58

Samsung má sice svojí pátou generaci. Ale konkurence nespí a dost toho umí lépe.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 11. 2. 2024 19:07

Jo, tady souhlasím, že konkurence je se skládačkama o parník dál.
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6EtopHzd40Y
Sklo S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=7Vap9u8T7aU
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod WHITE-CZ 21. 3. 2024 09:26

Ahoj, tak posílám po více jak 2 měsících nějaký vetší report o celkové spokojenosti. Měl sem asi 14 dní zpět problém že se nějak více vybíjela baterie. Nakonec to dělal Samsung health. Zajímavé je že jsem od koupě neměl ani jednou spuštěný. Na kroky apod používám Zepp a náramek BIP (20-30 dní výdrž baterie). Po vymazaní Samsung health se výdrž zase jak když jsem v lednu koupil. To znamená buď celý den nebo 3-4hod aktivního Geocachingu. Co se týká mobilu celkově tak foťák naprostá spokojenost. Display jak malý tak velký oboje DĚLO. Obzvlášť ten malý jak si na to člověk zvykne tak už si neumím představit něco jiného.

Obrázek WhatsApp, 2024-03-17 v 08.29.47_7d196428.jpg

Jediné dvě poznámky co mám. Je udělat možnost aby se dal plně zrcadlit vnitřní display na ten venkovní. Good lock funguje super ale stejně by to bylo lepší.

Esim stupidita... To dál nebudu rozvádět prostě klasická simka je lepší.....
"Dobrý řidič umírá doma ve své posteli"
WHITE-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod mira_s 28. 3. 2024 07:34

Právě startuje download OneUI 6.1 aktualizace, má to 3GB, tak dobré připojení nutné :-)
mira_s
Junior

Odeslat příspěvekod WHITE-CZ 28. 3. 2024 11:07

Tak jsem také aktualizoval :-) Tak jsem zvědav.

Edit: Tak konečně tohle samsung napadlo :-) Šikovná věc. Předtím bylo buď 85 nebo 100. Tohle řešení mě přijde lepší.

Snímek obrazovky 2024-03-28 114809.png
Snímek obrazovky 2024-03-28 114809.png (92.27 ) Zobrazeno 2764 krát
"Dobrý řidič umírá doma ve své posteli"
WHITE-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 3. 4. 2024 09:53

OneUI 6.1 po 3 dnech používání:
- osekané AoD, nemožnost nastavit jas, nemožnost nastavit zobrazované prvky nezávisle na zamykací obrazovce (good lock to nezachrání, aspoň ve stávající verzi)
- smazání ikon rozlišujících číslovkou Sim 1 a 2. Nově pouze obrázky, takže rozlišování, z jaké sim se volalo/bude volat - na nic
- nahrazení fungujícího překladu textu nefungujícím překladem AI (není čeština)
- z AI funguje pouze vyhledávání kruhem, ostatní funkce buď závislé na CZ, která chybí nebo reálně nepoužitelné (úpravy fotek)
+ více možností ochrany baterie a způsobů nabíjení. Oceňuji adaptivní "zapni a zapomeň"
+ vrátil se ukazatel využití baterie, kdy přibyla volba "od posledního nabití"
+ jako plus beru i to, že toho samsung neposral víc a telefon až na výše uvedené funguje
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod WHITE-CZ 4. 4. 2024 11:45

A placení při zavřeném stavu vám funguje? Před updatem normálně fungovalo a teď někdy až na potřetí pokus kdy musím různě přiložit prst pak se ukáže že se platba nezdařila znova ho přiložit a teprv to jde... Prý to teď nějak pokazil i Google že udělal nějaké změny ale takhle razantně se mi to pokazilo až teď potom update.
WHITE-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 18. 4. 2024 06:57

V poslední době jsem si hodně pohrával s myšlenkou nad návratem ke klasické koncepci telefonu. Včera mi tedy dorazila S24 Ultra a začalo nastavování a srovnávačka. Po cca třech hodinách zkoumání jsem došel k názoru, že ač je Ultra nadupaný telefon a velmi se mi líbí, bohužel již není cesty zpět. Ačkoli mám dobrý zrak, nepomohla ani změna DPI, velikosti písma a jiné berličky. Velikost displeje se prostě přečůrat nedá. Je to prostě "jen" telefon s mnoha ústupky. Ta pracovní plocha vnitřního displeje Foldu je prostě ultimátní a telefon klasické koncepce nemá šanci. Prohlížení jakéhokoli obsahu - web v desktop režimu, dokumenty, map atd je neskutečně pohodlné. U Ultry to bylo o neustálém zoomu atd. Závěr tedy zní, když jednou přivykneš, zřejmě již není cesty zpět. Kdo říká něco jiného tak buď nezkusil a je jen internetový kecal, nebo takové zařízení nepotřebuje. Je mi líto ale Ultra zabalena a poputuje zpět.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 18. 4. 2024 23:08

Přešel jsem z Fold5 na iPhone 15 PM a zase mi ten koncept tolik nechybí jak jsem si myslel...jako pořád přemýšlím nad Magic V2, je to parádní žiletka, ale Fold už mě vůbec neláká...připadá mi zastaralý designem oproti té číně, kterou jinak z principu nesnáším :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 19. 4. 2024 06:48

Jasně, naprosto s tebou souhlasím. Číňan jede. Ale mám to jako ty, cokoli čínského celkem odmítám (i když je to nereálné zcela plnit) a taky číňan za mě neumí SW. Nesnáším ty jejich nástavby a nepravidelnost aktualizací. Další věc je servis. Ten asi dělá bůh ví kdo a bůh ví kde. A co si budem, skládačka bude vyžadovat servis pravděpodobněji než klasika minimálně z důvodu výměny fólie na vnitřním displeji. U Samsungu zajedu do města a za hodinku hotovo v ofiko servisu. U Číny bych vůbec nevěděl co s tím. Takže to jsou pro mě argumenty, proč třeba nezkusím Oneplus Open který mě láká nejvíc i když neumí Qi. Musíme věřit v lepší zítřky a snad bude F6 alespoň trochu pokrok. Bohužel, pro mě je racionálně Samsung jediná volba.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod mira_s 19. 4. 2024 09:29

Naprostý souhlas, já jsem si Magic V2 nakonec koupil, protože ten hardware mě taky lákal, ale nechci se upsat Honoru, takže tím je část sofwarových funkcí nedostupná, má pořád Android 13 a 14 bude v létě (na Pixel Foldu už mám preview Android 15, vtipné), a celkově tam vlastně použiješ jen to, co je v aplikacích nebo obecně "na googlu". Takže jedu zpět na Samsung Fold 5 a doufám, že šestka se víc přiblíží hardwarově.
mira_s
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 19. 4. 2024 16:22

Jsem rád, že to vidíme stejně. Čím jsem starší tak zjišťuji, že HW je samozřejmě lákavý a super ale nejpodstatnější je pro mě SW a v tom je asi Samsung za mě top. Ten Honor V2 má na vnitřním displeji určitě taky fólii? Co s tím až se opotřebuje nebo třeba nadzvedne?
Hans_Blix
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka