Samsung Galaxy Z Fold5 5G & Z Flip5 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod orgáč 28. 4. 2024 00:00

Psal jsem na support Honoru a tam žádná výměna folie nehrozí, nic takového nenabízí a na zahraničních forech si stěžují na špatnou kvalitu displaye, který po čase praská a Honor to neřeší, takže klasická jebka z číny.
Ani se už nedivím, že mají v Alze na vystavených kusech přípravek, který zabraňuje skládání telefonu.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 28. 4. 2024 11:57

nubia Flip 5G: Better Flip for All

:D :D :D :D :D
sender21
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 29. 4. 2024 06:42

@Orgáč Díky moc za info. Takže je to tak, jak jsem čekal. Kvůli servisu a predpokladaným potížím, jsou veškeré Čajna přístroje pro mě nepřípustné. Tohle hovoří za vše. Prostě prodat a pak se starejte. Na papíře super ale zbytek už tak růžový není. Fold je prostě spolehlivý produkt s dobrou podporou.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 29. 4. 2024 08:29

Dovolím si, jako dlouholetý uživatel skládaček, něco doplnit - takový telefon (odhlédnu-li od ceny) by měl mít maximální podporu výrobce, kterou je schopen zabezpečit. Protože co si budem, fólie na vnitřním displeji dříve či později odejde - to je prostě fyzika. A jakmile začne fólie "tahat" displej, jste na cestě si z telefonu udělat těžítko. A to je holt věc, ke které se musíte časem dopracovat - takže ano, Čína umí super HW, SW trošku pokulhává, ale budiž. Kde ale končí veškerá sranda, je podpora, která je prakticky nulová a tento fakt by vyvážilo pouze to, že když Folda5 seženu v akcích kolem 20k, muselo by např. OnePlus stát maximálně do 10-15k...
Galaxy S23, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Buds3 Pro, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 29. 4. 2024 09:02

Tak vždyť jo.

Nubia Flip 5G mají zatím naceněnou na 499 EUR.... .

Předpokládám nějaký akce taky, tak to bude asi i levnější....... .

Je to novinka, tak asi naskladňují....

Samsung nemá šanci.... .

https://eu.nubia.com/products/nubia-flip-5g
sender21
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 29. 4. 2024 09:15

No +200EUR (699EUR)se rovná Z Flip5 8/256GB, který je někde trošku jinde...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 29. 4. 2024 09:28

Tak už tu stránku smázli - znepřístupnili - ale mám ji uloženou - akorát nevím, jak ji na web nějak bezplatně bez účtu nahrát.... .

Až na to přijdu, tak pošlu.. . .

-- 29. 4. 2024 09:32 --

Tak tady to máte.....

Jsem možná jeden z mála, který jim to odchytl :)).

https://ibb.co/PTj6hXm
sender21
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 29. 4. 2024 10:30

Škoda. Měl jste zakoupit a za půl roku nám podat hlášení, jak odkládáte telefon s nefunkčním ohebným displejem do šuplíku...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 29. 4. 2024 14:31

A je to venku.

599 EUR + bonusy.

A jste všichni spláchnutý, Samsungáci.... :D :D :D :D :D

https://eu.nubia.com/products/nubia-flip-5g
sender21
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 29. 4. 2024 15:01

Jasně:
- Nubia Flip (599EUR) = 14.990,-, SD 7gen1, 8GB RAM LPDDR5, 256GB UFS3.1, IPxx
- Samsung Z Flip5 (699EUR) = 17.490,-, SD 8gen2, 8GB RAM LPDDR5X, 256GB UFS4.0, IPx8

Nubia = telefon střední třídy bez jakékoliv podpory. Samsung = telefon vlajkové třídy s kvalitní podporou.
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 29. 4. 2024 15:11

Co to je za komedianta? Koukám, že jde do kolen z Nubia napříč celým fórem :-D Až to bude za 300€ a pytel granulí jako bonus, možná to vezmu pro psa. Obávám se ale, že s touto tržnicí by nebyl spokojený ani on a kousl by mě za to do zadku. Omlouvám se ale nejde to jinak. Každý ať si koupí co chce, nicméně srovnávat to s Flip5, ještě k tomu formou zesměšňování, může jen tragéd. Nejde jen o HW ale také hlavně o SW jak tu teď všichni řešíme. A ad HW, až budeš potřebovat běžnou údržbu čínské skládačky, můžeš se jít klouzat. Kdo neměl, nepochopí. Jdi spamovat do čínského vlákna a pokud nemáš konkrétní reálné srovnání s Galaxy Flip či Fold, raději už nepiš vůbec.

Koukám, že ta Nubia neumí ani n77 5G pásmo, což třeba místy používá O2 na 3,7 GHz To je další opruz, nad kterým pak někdo zapláče a bude řešit, čím že to, že mu to nefunguje. To určitě ale taky nevadí :-D
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 30. 4. 2024 10:39

Divím se, že ještě toho čínského spam bota nezablokovali. Asi pochází od chlebodárce.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod WHITE-CZ 24. 5. 2024 09:06

Tak prodáno, uff i jsem si oddechl. Jako mobil dobrý ale modlit se při každém otevření a zavření jestli nebude už display KO bylo už k nevydržení. Tak se mějte.
"Dobrý řidič umírá doma ve své posteli"
WHITE-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod 12341234 25. 5. 2024 18:34

Fold nebo Flip?
12341234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WHITE-CZ 27. 5. 2024 09:36

Flip5
"Dobrý řidič umírá doma ve své posteli"
WHITE-CZ
Junior