Samsung Galaxy Z Fold5 5G & Z Flip5 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ... 21. 9. 2023 04:30

To myslis Fold nebo Flip? Ja bych si nikdy Fold nekoupil, ani kdyby stal stejne jako A13, pro me je to velka tezka cihla. A vubec bych se Samsungu vyhnul, mam radeji cisty Android. Zato Flip je perfektni a tu nadstavbu kvuli tomu skousnu.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 21. 9. 2023 08:22

Nenapsal bych to lépe než Chemer. Měl jsem Fold2, Fold4, teď Fold5 a už si nedovedu představit mít klasický koncept. Když vyšla S23 Ultra, hrozně mě lákala. Když jsem byl v obchodě a koukal na UI apod, je to jen další klasický telefon který nenabízí nic navíc pokud neberu v potaz kameru, pero a výkon. Fold je naprosto boží univerzální stroj, na kterém udělám spoustu věcí jak pracovních tak pro pobavení (hry nehraju). Ten multitasking a zobrazení obsahu je top. Kdysi jsem mockrát zkoušel kombinaci telefon a tablet, vždy mě to přestalo bavit tahat. Teď mám vše v kapse s minimálním kompromisem. Kdo ten telefon odsuzuje tak to buď vůbec nepochopil, neměl v ruce (klasika internet chytráci kteří by to nekoupili ani kdyby ohyb nebyl vůbec znatelný) nebo to nepotřebuje a tím pádem je to v pořádku. Samozřejmě to není jen o HW ale i o přizpůsobeném SW pro toto zařízení, v čemž je Samsung špička. Takže ano, Huawei apod vypadají super ale SW to klasicky zabíjí, takže je to marné. I kdyby to mělo mimozemský HW, tak prostě ne. Co se týče Flip, tam je to jen o tom že je to hezké, skladné apod. Nepřináší nic zásadního. Tam souhlasím. Ten jsem koupil ženě jen proto, že je to hezké, fialové a že Jablko je u nás sprosté slovo.
Co se týče rozšířenosti mezi lidmi, neznám nikoho kdo by Fold měl. Max jsem viděl někoho s Flip.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod ahosovidahu 22. 9. 2023 17:04

Ahoj, bohužel jsem promarnil víkendovou slevu na Fold 5 ;-] . Nevíte někdo o podobné slevě v brzké době? Díky...
ahosovidahu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ... 22. 9. 2023 17:17

Kde byla jaka vikendova sleva?
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ahosovidahu 22. 9. 2023 18:12

Na samsungu byla po zadání kódu dalších 10% sleva, takže fold 5 512GB vyšel na 37900...
ahosovidahu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chemer 26. 9. 2023 10:26

ahosovidahu píše:Ahoj, bohužel jsem promarnil víkendovou slevu na Fold 5 ;-] . Nevíte někdo o podobné slevě v brzké době? Díky...

Když dáš na Alze do košíku Fold5 a vložíš slevový kupon MULTI15, tak se ti odečte 15% z ceny. Mělo by to fungovat, až když máš v košíku 3 produkty. Ale mě to jde i u jednoho.
Fold6 | S24+ | Watch6 Classic | Tab A8 | Redmi Note Pro 5G
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod ... 26. 9. 2023 15:48

To je na vsechno zbozi?
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chemer 27. 9. 2023 14:14

Ne, jenom na Tři hvězdy.
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod chemer 2. 10. 2023 19:13

Samsung dvojnásobně zvýšil výkupní bonus při pořízení Foldu. Tedy na 10K.
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod Maxpayne2019 2. 10. 2023 23:37

Kde?
Maxpayne2019
Junior

Odeslat příspěvekod Maxpayne2019 3. 10. 2023 02:09

Pytal som sa preto ,lebo na Slovensku nic take nieje
Maxpayne2019
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 5. 10. 2023 09:32

Hans_Blix píše:Nenapsal bych to lépe než Chemer. Měl jsem Fold2, Fold4, teď Fold5 a už si nedovedu představit mít klasický koncept.

Po dvou měsících s Fold 5 podepisuji. Má své mouchy, ale jelikož nemá konkurenci v rámci své třídy, tak prostě není na výběr (aspoň v rámci ČR).
Nosí se mi v kapse lépe než S22 ultra, sice tlustší a těžší, ale tenčí a kompaktnější do ruky v zavřeném stavu.
Takřka všude vzbudí pozornost. Mezi známými jsem se nijak nechlubil, ale když ho používáte, tak si skládačky každý všimne a ptají se. Díky marketingu samsungu se ví o tom, že skládačky na trhu jsou a že jsou relativně drahé. Dost se diví, že je to drazší než iphone.
Jinak Flipů jsem potkal mnoho, zejména 4ky a nové 5ky, ale Folda má jen jeden klient, nikoho dalšího si nevybavuji, takže ta koncentrace bude nízká.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod vasa79 9. 10. 2023 18:13

Já mám S23U na reklamaci, tak už týden používám Fold5, musím uznat že se drží jednou rukou skvěle i ten menší displej bohatě stačí na přečtení zpráv a i vyřízení všeho důležitého. Po otevření je paráda na tom velkém displeji pracovat i když si zatím na otevření zvykám plno věcí vyřídím na předním. Chce to asi trochu víc času aby si zvykl otevírat telefon. Fotky bych řekl jsou trochu horší než z S23U a chybí mi i trochu 10x optický zoom a S-pen přímo v telefonu.Výdrž F5 je oproti S23U také trochu horší ale to je logické když je menší baterie. No bude to složité rozhodování co si ponechám ��.
vasa79
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Orkimcek 10. 10. 2023 08:32

Zdravím Vás, ludia, čo vlastníte Fold 5, aké máte skúsenosti s fóliou na vnútornom displeji ? Aj napriek tomu, že sa snažím si dávať pozor, mám po mesiaci už známky po používaní, škrabance neriešim, ale mám pár dobiek, ako keby od pritlačeného prachu , je to moj prvý fold, tak neviem, či to budú len stopy vo fólii, alebo aj v displeji ...
Orkimcek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka