Samsung Galaxy Z Fold5 5G & Z Flip5 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 1. 8. 2023 19:04

Nick Cave píše:Samsung ukázal, jak testuje nové skládačky. Panty Flex Hinge i tentokrát vydrží minimálně 200 tisíc přeložení
https://samsungmania.mobilmania.zive.cz ... fault.aspx

To je hezky, ale co vydrzi to sklo? Videl jsem sice uz nejake tvrzena skla.
Problem ktery vidim je treba prach a pisek, co se muze dostat nekde od pantu ale i pod to sklo.
Cetl jsem i recenzi nejakeho redaktora a tam psali ze to jeste neni dnes tak odolne jako normal telefon :-)
Tudiz neni ten telefon spis urcen jen do prace a domu? nebo do divadla, kina? :hm
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod mira_s 1. 8. 2023 20:15

Mám všechny generace Fold, žena všechny Flip. Žádný telefon nepřestal fungovat, displej se podařilo rozbít až našim dětem, když dostali starší typ "do školy", a to vždycky klasickou metodou pádu na zem... Teď jsem se vrátil od moře s Foldem 4 a žena s Flipem 4, fotili jsme u moře a v moři, samozřejmě s ním nerýpeme v písku, ale žádné poškození ani skřípání. V zimě telefon bereme na sjezdovku a do přírody a taky žádný problém. Takže to určitě není jen na dívání, ale když máš smůlu, může se stát, že něco odejde nebo se někam zasekne, ale pravděpodobnost je podobná jako u normálního telefonu. Jen zkušenost, neříkám, že to někdo nemůže mít jinak...
Navíc venku ho máš zavřený, takže vnitřní displej je málokdy to první, na co to spadne :-)
mira_s
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 2. 8. 2023 08:28

Diky za info. Nekdo to ma hned, ja prave radeji cekal, jelikoz vse nove ma svoje mouchy. Cekal jsem az se to trochu vychyta. U me by jinak urcite vitezil Fold tj mit to jako telefon a moznost rozlozit na tablet a ziskat vetsi plochu :)

Cetl jsem to treba zde....
Největší slabinou je krycí fólie displeje, snadno se poškrábe
Písek nebo prach se snadno dostane dovnitř
Kloub je pevný a vzdoruje snaze o zavření na opačnou stranu

Sice už ji omylem nesundáte, ale velice snadno ji poškrábete, při troše nešikovnosti stačí na vryp i obyčejné nehty.

https://mobilenet.cz/clanky/crashtest-samsungu-galaxy-fold-zadne-prekvapeni-neprinasi-38997

nebo zde
I když to teď v zimě nebude příliš aktuální téma, na pláž bych se s sebou Folda obával vzít.

https://smartmania.cz/samsung-galaxy-fold-recenze/
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod kvido79 2. 8. 2023 09:23

Mám Flip4 už 8 měsíc a v pohodě. Jo malé vlásečnicové škrábanečky na fólii mám, ale tak je to fólie. Jinak v originál koženém pouzdru mi telefon i spadl, ale to pouzdro je tak bytelné, že je vše v pohodě. Díky přesahům chrání právě i vnější displej a čočky fotoaparátu. U Flip5 se právě obávám, že tím jak displej lícuje a není tam ta mezera, že se bude ochranná fólie displeje škrábat daleko víc. Tohle se dělo u Flip3, kterou jsem teda neměl, protože jsem měl strach do typu tohoto telefonu jít, ale četl jsem o tom. Teď po zkušenostech se 4.generací bych se těchto skládaček už nebál. Je teda pravda, že telefon jsem nekupoval hned na začátku prodeje, ale až asi po 2-3 měsících a po přečtení nějakých recenzí a zkušenostech s ním.
kvido79
Junior

Odeslat příspěvekod mira_s 2. 8. 2023 09:43

Férově je třeba říct, že ta krycí folie je opravdu k zlosti, poškrábání mi nepřijde jako hlavní problém, ale cca po 5 měsících se začne výrazně odlepovat v místě ohybu, jde sundat a telefon pak normálně funguje (na všech předchozích jsem sundal a další rok až dva jsou používané), jenže když si nenecháš vyměnit v servisu jako záruční opravu, tak ztrácíš záruku a když se něco s displejem stane, tak to neuznají. Stalo se mi to u všech telefonů od Fold 2 a Flipu 3 - tedy u telefonů, kde se začalo používat sklo a folie, vtipné je, že u Fold 1 ten problém nebyl, protože to bylo plast na plast :-)
Takže je nutné počítat se servisem (v záruce nebo v rámci pojištění zdarma).
mira_s
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 2. 8. 2023 10:07

Také mám předobjednávku Fold 5 hned druhý den po představení a dnes mi přišel mail, že byla odeslána. Oficiální eshop samsung. U objednávky stále svítí informace "předobjednávka, odeslání 7.8.", ale stav už je odesláno prostřednictvím DPD. Od dopravce mi ještě nepřišlo potvrzení o převzetí, takže očekávám, že do pátku by mohlo být doručeno.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod chemer 2. 8. 2023 11:26

Potvrzuji, u mě stejná situace.
Fold6 | S24+ | Watch6 Classic | Tab A8 | Redmi Note Pro 5G
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 2. 8. 2023 12:29

Osobně objednáno u mp.cz, z důvodu výkupu na místě a možnosti si již při platbě ponížit zaplacenou částku (pro 3 zařízení původně 88.970,-, po odečtení výkupů/bonusů pak 14.307,-).

A stejně jako minulý rok předpokládám, že telefony půjdou k zákazníkům po týdnu v pátek 7.8.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 2. 8. 2023 14:04

Já jsem to bral u ofic. eshopu, protože MP nabízí dle webu za mou stávající S22U výkup 12+5 bonus, zatímco ofic. výkup nabídl 16,5+5 bonus.
Dále pak 5 % sleva na celou objednávku a ještě 4,5 tis. Kč v bodech samsung rewards na další nákup na eshopu samsung. + napájecí 65w adaptér za 1 Kč, takže z původní ceny 47,9 jsem na 42,7. Odečtu výkup = 21 a čistých 4,5 tis na nákup zboží na eshopu, to není špatný. O odpočtu DPH nemluvím, tu možnost nemá každý.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 2. 8. 2023 14:25

Jelikož je Mobilpohotovost zprostředkovatel výkupu, tak ceny jsou stejné - akorát mp.cz na svých stránkách uvádí "normální" cenu a 25% bonus k výkupní ceně. Samsung uvádí ceny již zvýšené o 25%.

Např. u S23U 12/512GB má mp.cz 19500,- + 4875,-, zatímco novysamsung.cz přímo 24375,- = výkupní ceny jsou tedy stejné - ale pouze u Fold5/Flip5.

Ale musím uznat, že když člověk vhodně nakombinuje všechny akce, pak se dostane na zajímavé částky...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 2. 8. 2023 14:57

Tato aplikace řeší největší problém Samsungu Z Flip5
https://www.smartmania.cz/tato-aplikace ... -z-flip-5/
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Denny09 2. 8. 2023 15:37

Objednáno u Vodafone a od kurýra potvrzení, že zítra doručí.
Denny09
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 2. 8. 2023 17:43

Pokud někdo chce už vidět první rozbor fotoaparátu u Flip5 a proti Flip4, na GSMarena už je první test, a za mě Flip5 v nočních snímcích bude mít problém fotit bez šumu, ten šum je věští než u Flip4 a to je co říct..

https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?id ... one3=12169

https://www.phonearena.com/reviews/sams ... iew_id5862 tady máte oficiální kompletní test..

-- 2. 8. 2023 18:50 --

Tak po přečtení recenze, je výdrž stejná jako u Flip4 což je docela zklamání, čekal sem mnohém lepší výdrž. Vzhledem k lepšímu procesoru, je ta výdrž totožná což nechápu.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod panrt 2. 8. 2023 19:06

Po prozkoumání testu na Phonearena jsou fotky kvalitní a ostřejší a lepší než u Flip4..
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod mira_s 2. 8. 2023 19:31

Testy výdrže jsou o ničem, zvlášť v prvních dnech používání...
Vypadá to, že zásilky dnes dorazily všude, i alza asi naskladnila a slibuje zítřejší dodání u předobjednávek, i když oficiálně dostupnost píše 7.8., tedy v pondělí. Tak snad si budeme zítra psát o zkušenostech z používání, nejen o recenzích :-)
mira_s
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka