Samsung Galaxy Z Fold5 5G & Z Flip5 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kingule 8. 8. 2023 17:15

Dneska mi přišel Samsung kryt s S-pen. Upřímně, nelíbí se mi a je poměrně tlustej. S ním je telefon už pořádná cihla. Nikdy dřív jsem s-pen neměl a pokud mě to vyloženě nechytí- prodám to

Opět malá recenze tu :

https://youtu.be/Q5TpbB5-JrQ
Naposledy upravil Kingule dne 8. 8. 2023 19:43, celkově upraveno 1
Kingule
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ... 8. 8. 2023 17:39

orgáč píše:Tak proč sis nekoupil levnější Flip4? :D

Protoze mam Flip3.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ... 8. 8. 2023 17:41

Maxpayne2019 píše:Otazka skor je preco si kupil Flip.

Abych mohl mobil nosit v kapse a nevycuhoval mi ven jako kus prkynka.
:D
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maslo7979 8. 8. 2023 18:18

Zdravím. Můžete někdo vyzkoušet, zda se, po menších úpravách, dá použít pouzdro z Foldu 4?
Stále po nemohu rozhodnout zda S23 Ultra, nebo Fold 5. Dnes jsem si s oběma hrál. Naprosto mě Fold uchvátil. Ale přece jen se bojím toho ohebného displeje a jeho výdrže. Hlavně tedy ochranné fólie. Jasně, výměna u Samsungu zdarma. Ale ten je daleko a být bez svého telefonu několi dní se mi nezdá ideální. Ultra je fantastická, ale ta velikost je už dost za mou hranou. Podělte se někdo o dojmy z těchto přístrojů.
maslo7979
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mira_s 9. 8. 2023 14:27

Souhlas, že Slim Case s s-penem není slim a pokud na Foldu 5 oceňuju snížení hmotnosti oproti Fold 4, tak to ten case úplně zabije. Používám jen "pouch" pouzdro od FitBAG, na přenášení poskytne základní ochranu a v ruce mám telefon bez pouzder, holt mi nesmí vypadnout... I když s rokem pojištění Care plus zdarma je to aspoň na ten rok v pohodě, vyzkoušeno, pošleš, zaplatíš spoluúčast a dostaneš prakticky nový telefon, jen to trvá cca měsíc...
mira_s
Junior

Odeslat příspěvekod BukCZ 9. 8. 2023 15:10

maslo7979 píše:Zdravím. Můžete někdo vyzkoušet, zda se, po menších úpravách, dá použít pouzdro z Foldu 4?
Stále po nemohu rozhodnout zda S23 Ultra, nebo Fold 5. Dnes jsem si s oběma hrál. Naprosto mě Fold uchvátil. Ale přece jen se bojím toho ohebného displeje a jeho výdrže. Hlavně tedy ochranné fólie. Jasně, výměna u Samsungu zdarma. Ale ten je daleko a být bez svého telefonu několi dní se mi nezdá ideální. Ultra je fantastická, ale ta velikost je už dost za mou hranou. Podělte se někdo o dojmy z těchto přístrojů.

... folii v servisním cetru Samsung mění "na počkání" cca do 1 hod., jen se potom nesmí 24 h ohnout (schnutí lepidla), aktuální zkušenost u Flip 4 :-)
BukCZ
Junior

Odeslat příspěvekod bobíšek22 9. 8. 2023 16:30

No nevím,v květnu mi měnili folii na z flip 3 a že by se telefon nesměl 24 hod.ohýbat nepadlo ani slovo,telefon jsem zavřel a dodnes v pohodě �
bobíšek22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 9. 8. 2023 17:01

Totéž výměna fólie na Fold2. Nepadla ani zmínka o tom, že se přístroj nesmí složit. Hned při převzetí jsem ho složil, dal do kapsy a šel. Vše bylo tehdy OK, jen tam bylo pár malinkých bublinek které prý zmizí a nikdy nezmizely. Pod jednou bylo malinké smítko, proto zmizet nemohla.
Jinak včera dorazil Fold5, přešel jsem z Fold4 protože po cashback a dalších bonusech by byl hřích toto nevyužít. Příští rok tedy bude opět na šestku lehčí přechod než ze čtyřky.
Dojmy jsou fajn, v reálu jsou rozdíly v konstrukci větší než na papíře. Nechtěl jsem ho kupovat a teď jsem vlastně rád. Na otevření je zapotřebí menší síla než u čtyřky, vše je takové jistější. Objednal jsem exkluzivní šedou která je jen na Samsung webu a v reálu s matným tmavým rámem je prostě krasavec.
Co se týče pouzdra, koupil jsem také s S-pen a jsem spokojen. V práci je pro mě pouzdro důležité, s holým telefonem bych to asi nedal. Samozřejmě rozměr naroste ale pořád je nepatrně menší a to včetně pera. Takže za mě OK i když nahý je samozřejmě top.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod Kingule 9. 8. 2023 18:05

Aktuálně jsem nasadil ten kryt od Ringke ( ten z video recenze ) a je fakt parádní. Kryt s S- pen prostě rozměrově nedávám a i když je s-pen samotný " milá " fičura, nic zásadního a kryt budu prodávat
Kingule
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgáč 9. 8. 2023 18:05

Není nad to si objednat exkluzivní barvu a narvat to do krytu :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 9. 8. 2023 18:15

Tak je to s každou barvou. Bohužel.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod chemer 9. 8. 2023 18:48

Hans_Blix píše:Dojmy jsou fajn, v reálu jsou rozdíly v konstrukci větší než na papíře. Na otevření je zapotřebí menší síla než u čtyřky, vše je takové jistější.

Pod toto se můžu podepsat.
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 9. 8. 2023 19:43

Jinak solidní pouzdro těžko pohledat. Ještě jsem koukal na Pitaka a jejich Aramid. Nelíbí se mi na něm ale ten vzor. Otázka jak naživo. Je ale fajn tenké
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod Kingule 10. 8. 2023 14:28

Ahojte , měl jsem nějaké dotazy na Ringke kryt - tak jsem zas udělal krátké videjko , aby jste viděli detaily :

https://youtu.be/hatvpZPMpIE
Kingule
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgáč 11. 8. 2023 00:33

Tak na GSM Areně je už test Fold5 a výdrž na baterku dokonce o něco horší jak na Foldu4 :D

Snímek obrazovky 2023-08-11 013435.jpg
orgáč
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka