Samsung Galaxy Z Fold5 5G & Z Flip5 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 11. 8. 2023 04:38

Tak to je zajímavé, protože já mám rapidně lepší výdrž proti Fold4. To mě zaujalo už včera napříč tomu, že se stále učí způsoby použití. Další věc, Fold5 ještě nemá ani aktuální SW a věřím, že spousta věcí se ještě zlepší.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod bobíšek22 11. 8. 2023 07:30

Zdravím.Rád bych se zeptal,je lepší na venkovní displej fólie nebo sklo?Aby to pak s krytem nedělalo neplechu�
bobíšek22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 11. 8. 2023 09:08

Mám sklo a žádný problém s krytem. Zůstává stále mezera mezi sklem a krytem. Kryje vyloženě jen displej.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod Sarcastorr 11. 8. 2023 15:22

Zdravím. Potřebuji poradit. Jak nastavit na bočním zapínacím tlačítku Samsung Galaxy Z Fold 5 možnost potažením srolovat ( zobrazit ) stavový panel. Na Z Fold 4 to perfektně fungovalo.
Sarcastorr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bobíšek22 11. 8. 2023 17:18

Tak konečně mám Folda doma a jsem nadšený, měl jsem trochu obavy z vnějšího displeje jestli opravdu nebude tak úzký,jak všude tvrdí ale je to naprosto v pohodě.Váhal jsem jestli přejít z Flip 3 ale nelituji,já už bych snad ani klasický mobil mít nemohl skládačky mi naprosto vyhovují a své také udělala cena když ho mám po všech slevách za 25 000 což je dle mne krásná cena.Jediné s čím bojuji je že nemůžu najít ten správný grif jak ho správně zavřít,pořád mě to nutí zavírat jak knížku jenže tím zas tlačím palcem na displej ale to nějak vychytám.Za mně parádní telefon
bobíšek22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 11. 8. 2023 18:21

Gratuluji a naprosto souhlasím. Po Fold2, Fold4 a nyní Fold5 už nejsem schopen používat normální mobil. Uvažoval jsem po představení za změnu za S23 Ultra ale je to jen další normální přístroj bez přidané hodnoty. Fold poskytuje prohlížení webu, dokumentů apod téměř jako na pc. Po změně dpi úplná pecka. Já zavírám způsobem, že zatlačím do protivky na spodní hranu rámu v ohybu.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod chemer 11. 8. 2023 21:04

bobíšek22 píše:Jediné s čím bojuji je že nemůžu najít ten správný grif jak ho správně zavřít,pořád mě to nutí zavírat jak knížku jenže tím zas tlačím palcem na displej ale to nějak vychytám.

V tom přece není žádný problém. Není k tomu potřeba žádný nadměrný tlak, který by mohl displej poškodit. Takže zavírání tímto způsobem je naprosto v pořádku.
Fold6 | S24+ | Watch6 Classic | Tab A8 | Redmi Note Pro 5G
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 12. 8. 2023 08:25

Já si taky myslím, že je to úplně jedno. Klidně tlačit do displeje, není to téměř žádný tlak. Dělám to taky různě. Jen někomu to může prostě být jak se říká proti srsti.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod MilosMokry 12. 8. 2023 11:30

Samsung Galaxy Z Fold 5 je velmi kvalitní smartphone s inovovanou konstrukcí flexibilního pantu, který umožní složit obě části telefonu k sobě bez viditelné mezery mezi displeji.

Výborné jsou jednotlivé stupně ohebnosti, které jsou jisté a pevné. Telefon si uživatel může nastavit do libovolného úhlu.

Vnější displej plní plnohodnotnou funkci smartphonu pro všechny požadované úkoly a multitasking.

Po rozložení obou částí telefonu do velikosti tabletu se rozvine 7,6" displej, který je velkou výhodou pro aktivní práci a celkovou kreativitu při tvorbě. Možnost pracovat současně ve více oknech připomíná práci na počítači a je skvělým doplňkem tohoto zařízení. Sledování filmů, televize a hraní her je skvělým zážitkem, který je navíc umocněn kvalitním stereo zvukem, který vychází z velmi výkonných reproduktorů ve své kategorii.

Rozlišení hlavního zadního fotoaparátu 50 Mpx se světelností čočky f/1,8 je předurčeno ke kreativní tvorbě fotografií a videí všech žánrů i za špatných světelných podmínek.

Druhý zadní fotoaparát s teleobjektivem 10 Mpx se světelností čočky f/2,4 nabízí 30násobné přiblížení Space Zoom, které považuji spíše jako zajímavý doplněk.

Třetím zadním fotoaparátem je širokoúhlý fotoaparát 12 Mpx se světelností čočky f/2,2, který umožní zachytit celky v celé šířce.

Vnější displej je osazen fotoaparátem s rozlišením 10 Mpx a světelností čočky f/2,2, který výborně poslouží při tvorbě selfie snímků.

Pod vnitřním displejem se nachází fotoaparát s rozlišením 4 Mpx a světelností čočky f/1,8, který je ukázkou technického rozvoje, kam lze fotoaparát umístit. Umístění fotoaparátu pod vnitřní displej považuji za velmi dobrý krok s ohledem na nerušený zážitek při aktivním nebo pasivním používání vnitřního displeje.

V oblasti videa musím vyzdvihnout možnost natáčet v 8 K při 30fps nebo 25 fps, což rozšiřuje možnosti postprodukční editace videa např. možnost většího ořezu obrazu, zoomování v obraze a jiných postprodukčních editací bez ztráty kvality obrazu.

Použití S Pen je v kombinaci se Samsung Galaxy Z Fold 5 výborná pracovní pomůcka.

Smartphone Samsung Galaxy Z Fold 5 s důležitými hardwarovými a softwarovými inovacemi je unikátní přístroj ve kterém se snoubí technologická a designová vyspělost.
Naposledy upravil MilosMokry dne 12. 8. 2023 23:45, celkově upraveno 1
MilosMokry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hurec 12. 8. 2023 13:41

Má někdo reálné info, kolik se dá dostat na SOT? (Fold5). Díky.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 8. 2023 14:24

Samsung Flip5 vs. Motorola Razr 40 Ultra - porovnání včetně fototestu, jaký fotí lépe?
https://www.dotekomanie.cz/2023/08/flip ... foti-lepe/
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mobil-man 14. 8. 2023 13:02

Hans_Blix píše:Jinak solidní pouzdro těžko pohledat. Ještě jsem koukal na Pitaka a jejich Aramid. Nelíbí se mi na něm ale ten vzor. Otázka jak naživo. Je ale fajn tenké

Pitaka už je na cestě, takže až dorazí, mohu poslat fotky. Ten vzor je ale docela výrazný, je to prostě aramid, žádná napodobenina. Měl jsem pitaku už na S22U, tenčí pouzdro jsem neviděl. Nemám to kvůli pádům, ale dobrému gripu, protože aramid se mi klouže ještě méně než kůže.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 14. 8. 2023 13:14

@Mobil-Man Jo ty fotky by byly super, díky. Jinak myslel jsem ten barevný pruh že se mi moc nelíbí. Aramid se mi líbí. Kdysi dělali čistě černé a vypadalo to myslím si lépe. Škoda, že není možnost (nebo jsem si nevšiml) mít jen čistou variantu.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 14. 8. 2023 14:56

Jo takhle. Tak to mě taky štve, vzal jsem proto tu verzi 600D Rhapsody, kde jen ten proužek takový méně nápadny. Nevím, proč nedělají i čistě černou verzi.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 15. 8. 2023 08:47

Zrovna na to koukám a kroutím hlavou, to kdo vymyslel u nich :D
orgáč
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka