Samsung Galaxy S24, S24+ S24 Ultra - spekulace

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Vaso00 12. 1. 2024 08:54

No hlavně S22 měla nejhorší vydrž baterie, jakou jsem u telefonu zažil.
Jinak Exynos proti SD zaostával snad ve všem a je logické, že lidem vadí situace, kdy za stejnou cenu má jeden trh prokazatelně lepší telefon než druhý.
V USA by si to Samsung nedovolil.
Vaso00
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 12. 1. 2024 10:07

Domin7 píše:RossiD: abys nebyl zklamaný! Dneska jsem o chystaném AI do řady S24 četl a defakto to bude kopírovat to, co představil Google u Pixelu 8. Nedělal bych si velké naděje o tom, co všechno to bude umět. Spoustu těch věcí už dneska umí appky (programy) na foto/video. Samozřejmě zapracuje marketing Samsungu, který se notně učí s marketingem pracovat stejně, jako to umí Apple. Prostě umět odprezentovat a prodat i sebemenší hovadinu jako něco převratného, bez čeho by člověk nemohl pomalu ani dýchat. Tímto narážím na obě tyto společnosti, nicméně Samsung nyní na tuto vlnu přistupuje po vzoru Applu. Shrnuto - bude to S23 bez 10x zoomu a u menších verzi s exynosem, s drobnými SW fíčurami, které už ale dneska známe, jen se zas něco málo přidá.

Tak včera jsem viděl Techweek od Michala Šrejera, kde se vyjadřoval i k AI na příchozí řadě S24 a že neočekává žádné velké věci a aby od toho lidi neměli velká očekávání. A já to mohu podepsat.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 13. 1. 2024 13:01

Samsung Galaxy S24 série nabídne 7 let podpory pro update jako u Pixel 8/Pro

https://www.notebookcheck.net/Samsung-G ... 10729967-2
A přebírá nové funkce od Google Pixel 8 Pro.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod renek1 13. 1. 2024 14:30

Tak to pro toho, kdo si telefon nechává tak dlouho může být jen skvělá zpráva. Podpora se hodí, jen víc dobrých věcí převzatých od jiných značek.
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 14. 1. 2024 14:44

7 rokov podpora... ako to mi uz pride skor smiesne nez uzitocne...Neviem v akom zmysle bude ta podpora, ale viete si predstavit One UI 6.1 na Galaxy S8 so 4GB RAM? Ja ani nie.
Ak niekomu tolko bateria vydrzi, o com dost pochybujem a nerozbije ten telefon dovtedy tak s takou podporou moze mat akurat viac problemov ako osohu.
Pokial by slo cisto len o security zaplaty tak to beriem. Pokial na to ma Samsung prostriedky preco nie.

K S24 AI, je to klasicky reklamny tah, kedze dnes je to IN. Predavat vzdusne zamky ktore ludia vyskusaju raz, dvakrat a zabudnu na to, pretoze v realite to ma minimalne vyuzitie. Dopadne to tak ako mnozstvo funkcii ktore boli masivne prezentovane pocas vydani predchadzajucich rad.
Kto dnes pouziva napriklad taky "Single take" (jednotlive snimanie) ? Alebo "Space zoom" 100x ?
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 14. 1. 2024 15:32

Zrovna mám u sebe dva mobily z roku 2017 Samsung Note 8 a HTC U11, a pořád to jsou dobře použitelné telefony, bylo by fajn kdyby dostávaly ještě bezpečnostní aktualizace měli nějakou novější verzi Androidu.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tululumko 14. 1. 2024 16:01

Ja mam S7, a najst bateriu ako bola v originaly, tak ho mam doteraz.
Nemyslim "originalnu" bateriu, kazda nahradna "originalna" bateria nevydrzi viac ako rok . . . :-( nech je od akehokolvek vyrobcu.
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 14. 1. 2024 16:22

Eddward píše:7 rokov podpora... ako to mi uz pride skor smiesne nez uzitocne...Neviem v akom zmysle bude ta podpora, ale viete si predstavit One UI 6.1 na Galaxy S8 so 4GB RAM? Ja ani nie.
Ak niekomu tolko bateria vydrzi, o com dost pochybujem a nerozbije ten telefon dovtedy tak s takou podporou moze mat akurat viac problemov ako osohu.
Pokial by slo cisto len o security zaplaty tak to beriem. Pokial na to ma Samsung prostriedky preco nie.

K S24 AI, je to klasicky reklamny tah, kedze dnes je to IN. Predavat vzdusne zamky ktore ludia vyskusaju raz, dvakrat a zabudnu na to, pretoze v realite to ma minimalne vyuzitie. Dopadne to tak ako mnozstvo funkcii ktore boli masivne prezentovane pocas vydani predchadzajucich rad.
Kto dnes pouziva napriklad taky "Single take" (jednotlive snimanie) ? Alebo "Space zoom" 100x ?

Myslel jsem, že věčně nespokojený ať už je to co koliv jsou jen češi, ale koukám, že je to všude stejný. Když chce člověk brblat a nadávat, tak si vždycky něco najde. Dříve jsem hodně četl, jak by lidi ocenili, kdyby byla u samsungu delší podpora a když se to má stát, tak se tady zase objeví rejpal, co mu to přijde zbytečný. A to samé i ostatní drobný pokrok třeba i né nijak podstatný jako je ai.

tululumko píše:Ja mam S7, a najst bateriu ako bola v originaly, tak ho mam doteraz.
Nemyslim "originalnu" bateriu, kazda nahradna "originalna" bateria nevydrzi viac ako rok . . . :-( nech je od akehokolvek vyrobcu.

Ty taky nevíš co chceš, jen aby sis mohl pořád stěžovat. Originální baterii pro S7 seženeš naprosto v pohodě, ale pro tebe to není asi dost originální i přesto, že je to jeden a ten samej výrobce. A i kdyby to nebyl originál, ale náhrada, tak o co jde? prodlouží ti možnost používat oblíbený telefon zase o kus dýl a náhrada neznamená, že musí vydržet míň a za ten pakatel to je už úplně jedno. No, ale to by se opět nedal brblat :tleskani
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 14. 1. 2024 16:29

Baterii na S7 jsem našel za pár minut, originál. Chce to jen pořádně hledat �

Jinak za mě je delší podpora přidanou hodnotou, jsou lidé, kteří klidně mají 5 - 10 let telefon. Většinou to jsou stáří lidé. Když výrobce dá podporu 2 roky, je to špatně. Když ji dá 7 let, je to špatně. Mě to potěší, protože to znamená, že jsem si něco zaplatil a výrobce ten produkt za pár let nehodil přes palubu. Stěžovat si na dlouhou podporu mi přijde padlé na hlavu.
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod aikoN 14. 1. 2024 17:03

Přesně tak. Jde třeba i o to, že ten telefon můžu pak bez obav poslat dál v rodině, aniž by se jednalo o křáp bez podpory, který se postupně stane děravým, jak ementál.

V podstatě ten telefon může dál žít v rukou méně a méně náročných uživatelů bez bezpečnostních rizik a je to mimo jiné i ekologické, protože může sloužit až do úplného spotřebování a nikoliv jen morálního zastarání + třeba rodiče/prarodiče si nemusí zbytečně kupovat nějaký nový klump za 3 tisíce a místo toho mít starší vlajku, která je na tom zpracováním úplně někde jinde a obvykle má stále i výkonnější HW.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 14. 1. 2024 17:16

Nebudem odpovedat po jednom, mozno som sa zle vyjadril, mozno original, ale nie prvovyroba. Menil som takto bateriu v Nokii E51, E52, nejake tlacitokove Nokie, S4mini (2 rozne) . . . Vsetko boli "originaly", ale vydrz bola rok, po roku bateria vykazovala nabitie 100% po par minutach nabijania . . . vydrz rok oproti povodnej ktora bola v mobile 3-4 roky, dokonca nova "originalna" bateria do S4mini vykazovala mensiu kapacitu ako 4rocna povodna (vyreklamovane). A bolo uplne jedno, ci to bola "originalna" alebo nejaka nahrada . . .
Nieco ako akumulator do auta, prvovyrova v novom aute vydrzala 8 rokov, nahradne, nech je to bull, varta . . . 4-5 rokov.
Len som chcel povedat, ze akonahle vyhodite povodnu, ste odsudeny menit ju kazdy rok. Pokial je uzivatelsky vymenitelna, no dobre, ale ak nie, zaloha, servis, cakanie . . . .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 14. 1. 2024 17:35

No já tuhle zkušenost nemám a pokud se bavíme o autě tak už vůbec ne. Původní baterie v autě vydržela 4roky a současnou už mám 6let. No ale jak jsem psal, i když by ji měl člověk měnit po roce, ale jinak byl telefon v bezvadném stavu, tak podpora od výrobce je dobrá co nejdelší.
No a pokud se bavíme i o baterii v telefonu, tak v rodině mám ještě Note4 kde baterie vydržela 3 roky a náhradní 4roky
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 14. 1. 2024 17:58

Tak to ti teda zavidim, moja skusenost s bateriami prispela k odlozeniu S7, aj ked na moje potreby by bol este vcelku OK a na manzelkine duplom, ale nabijat 2x denne alebo chodit denne s powerbankou . . .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 14. 1. 2024 18:05

Carismatico píše:Baterii na S7 jsem našel za pár minut, originál. Chce to jen pořádně hledat �

Jinak za mě je delší podpora přidanou hodnotou, jsou lidé, kteří klidně mají 5 - 10 let telefon. Většinou to jsou stáří lidé. Když výrobce dá podporu 2 roky, je to špatně. Když ji dá 7 let, je to špatně. Mě to potěší, protože to znamená, že jsem si něco zaplatil a výrobce ten produkt za pár let nehodil přes palubu. Stěžovat si na dlouhou podporu mi přijde padlé na hlavu.

Ja podporu nikdy neřešil, ale Samsung ma, už nějakou tu dobu 5r podporu a ne 2r a řekl bych, že samsung čistě reaguje na konkurenci proto teď navyšuje jinak by se na to vybodl. Navic v době, kdy founy byly ještě zajimave tak podpora nic moc a dnes kdy je to spiš nezajimava spotřebka tak se navyšuje.
A baterky jak u aut nebo founu, už z podstaty věci nemužou při vyměně vydržet co ty puvodni. Pač s použivanim dochazi k vulim, opotřebeni nebo unavě a to jistě ma negativni vliv nejen na baterky. A zkušenosti z praxe jsou mraky.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod tomas fuk 1 14. 1. 2024 18:30

Ono zalezi, jak clovek nabiji ten telefon. Ja mam S10+ se Snapdragonem. Prvni co jsem udelal, tak jsem vypnul rychle nabijeni. Telefon jsem kupoval v lete 2019 a do ted mi baterie drzi velice slusne. Nabijim po 2,5 dnech. Letos jsem chtel koupit S 23U, ale kdyz S 24U dostane podpotu 7 let, tak zrejme koupim S 24U.
Alcatel One Touch Club, Mitsubishi Trium Aria, Nokia 3320, Samsung SGH-V200, Sony Ericsson K800i, Sony Xperia X1, Samsung Wave, Sony Ion, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 825, Microsoft Lumia 950 XL, Samsung Galaxy S10+ Snapdragon.
tomas fuk 1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka