Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ptichopad90 24. 1. 2024 15:43

To já jsem zase neviděl moc lepších skel než PanzerGlass. Vlastně žádné. A na S23 čtečka se sklem funguje bez problémů.
ptichopad90
Junior

Odeslat příspěvekod petrajss 24. 1. 2024 16:51

Tak jsem narazil na první zásadní výser. Byl jsem zvyklý mít schovaná navigační tlačítka a používat gesta potažení. Samsung se tohle rozhodl na s24 (respektive, v Oneui6.1 údajně) odstranit, a fungují už jen oficiální android gesta.
Naposledy upravil petrajss dne 24. 1. 2024 17:38, celkově upraveno 1
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod beesee 24. 1. 2024 16:58

Tak tomu říkám krok zpět - taky jsem to rád využíval... :-(
beesee
Junior

Odeslat příspěvekod Libb 24. 1. 2024 17:04

petrajss píše:Tak jsem narazil na první zásadní výser. Byl jsem zvyklý mít schovaná navigační tlačítka a používat gesta poražení. Samsung se tohle rozhodl na s24 (respektive, v Oneui6.1 údajně) odstranit, a fungují už jen oficiální android gesta.

Zrovna jsem sem šel napsat dotaz, jestli jsem slepý nebo to tam fakt není. Protože to gesto zpět nejsem schopný provést dostatečně spolehlivě, takže asi holt zpět na tlačítka...?

-- 24. 1. 2024 17:05 --

Ohledně skla, nechal jsem si nalepit Panzer Glass, na dotek super, asi se leskne víc než fólie, ale čtečka otisků s tím hodně zápasí :( Možná se vrátím k fólii.
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 24. 1. 2024 17:26

Ve zkratce rychle:

Mam Pixel 8 Pro a ted S24U
A musim rict ze S24U foti lip...siro je o malicko lepsi na Pixelu(o malo) ale jinak z tech cca 50 fotek "side by side" vychazi lip S24U.

Jinak jsem rad ze muzu potvrdit ze shutter lag je pryc a fotky deti/zvirat a vubec hybajicich se veci jsou pryc..a kdyz uz jsou maznute tak by byly vsude :-)
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod petrajss 24. 1. 2024 17:40

Libb píše:
petrajss píše:Tak jsem narazil na první zásadní výser. Byl jsem zvyklý mít schovaná navigační tlačítka a používat gesta poražení. Samsung se tohle rozhodl na s24 (respektive, v Oneui6.1 údajně) odstranit, a fungují už jen oficiální android gesta.

Někde v nastavení jsem narazil na zvýšení citlivosti čtečky otisků právě kvůli použití skla, ale už nevím, kde to bylo.

Zrovna jsem sem šel napsat dotaz, jestli jsem slepý nebo to tam fakt není. Protože to gesto zpět nejsem schopný provést dostatečně spolehlivě, takže asi holt zpět na tlačítka...?

-- 24. 1. 2024 17:05 --

Ohledně skla, nechal jsem si nalepit Panzer Glass, na dotek super, asi se leskne víc než fólie, ale čtečka otisků s tím hodně zápasí :( Možná se vrátím k fólii.
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod r_konf 24. 1. 2024 17:57

petrajss píše:Tak s24U taky doma. Akorát mě zaráží, že se objednávka pořád tváří, jako že se zpracovává, a telefon přišel jen s dodacím listem, takže vůbec nemám fakturu, a tudíž nemůžu realizovat výkup, ani aktivaci samsung care+

Ke Care+ faktura není potřeba. Výkup jde zaregistrovat a faktura doplnit později, ale fyzicky odevzdat zařízení jde až s fakturou.
r_konf
Junior

Odeslat příspěvekod foto1977 24. 1. 2024 17:58

petrajss píše:Tak jsem narazil na první zásadní výser. Byl jsem zvyklý mít schovaná navigační tlačítka a používat gesta potažení. Samsung se tohle rozhodl na s24 (respektive, v Oneui6.1 údajně) odstranit, a fungují už jen oficiální android gesta.

Jakože nejde zpět posunutím v horní části ke straně? A zavření aplikace posunutím od spodu nahoru?
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod jan.machalik 24. 1. 2024 18:16

Dříve fungovala všechna gesta protažením od spodní hrany...teď už fungují jen ty Google, tj. jedno odspodu a dvě že stran. Což při vytazene klávesnici je vyloženě super...
jan.machalik
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 24. 1. 2024 18:24

Kapr99 píše:Ve zkratce rychle:

A musim rict ze S24U foti lip...siro je o malicko lepsi na Pixelu(o malo) ale jinak z tech cca 50 fotek "side by side" vychazi lip S24U.

Jinak jsem rad ze muzu potvrdit ze shutter lag je pryc a fotky deti/zvirat a vubec hybajicich se veci jsou pryc..a kdyz uz jsou maznute tak by byly vsude :-)

Pokud tomu tak skutečně je, a bude to i u menších variant, tak to je skvělá zpráva!

Teď se tedy nabízí otázka, čím to opravili? SW nebo HW? SW by naznačoval, že to půjde opravit i u předchozích verzí. HW je defskto stejný, pokud nebereme procesor. A pokud procesor, tak Ultra má SD, bude to tedy odstraněno i u Exynosu a menších variant?
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod peta809 24. 1. 2024 18:27

Fototest Galaxy S24 Ultra! Takto fotí 200Mpx monstrum s novým 5× teleobjektivem

https://mobilenet.cz/clanky/fototest-galaxy-s24-ultra-takto-foti-200mpx-monstrum-s-novym-5-teleobjektivem-49678

Níže si můžete prohlédnout fotografie pořízené za různých světelných podmínek všemi objektivy, které se nachází ve výbavě Galaxy S24 Ultra. Přestože nám bylo povoleno publikovat tyto snímky, obdrží Galaxy S24 Ultra před tím, než se dostane k zákazníkům, ještě další velkou aktualizaci (fotografie byly pořízeny s aktualizací s označením S928BXXU1AWM9), jež by měla kvalitu vylepšit. Jistě vám tak přineseme i další fotočlánek. Jako vždy platí, že snímky nebyly nijak upravovány.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod hons1 24. 1. 2024 18:41

Mám dotaz na pořízení nového mobilu.Tchán chce nový mobil a vybírá mezi s23u nebo s24u.O peníze mu nejde-takže co mi navrhnete?Mobil na +-3roky, takže akt.to taky neřeší(i s23 se do toho vleze)
Já mám s23u, jsem spokojený uživatel-(tu jsem mu i doporučil)
Ideálně odpověd od někoho kdo přechází z s23u na s24u, ale není podmínkou
hons1
Junior

Odeslat příspěvekod SerifReborn 24. 1. 2024 19:52

Domin7 píše:
Kapr99 píše:Ve zkratce rychle:

Pokud tomu tak skutečně je, a bude to i u menších variant, tak to je skvělá zpráva!

Teď se tedy nabízí otázka, čím to opravili? SW nebo HW? SW by naznačoval, že to půjde opravit i u předchozích verzí. HW je defskto stejný, pokud nebereme procesor. A pokud procesor, tak Ultra má SD, bude to tedy odstraněno i u Exynosu a menších variant?

To bude procesorem. Proto byl iPhone vzdy v tom o roky vpredu, protoze si to delal sam. Takze si myslim, ze na 23U to nepujde ani s novym softem.
Ale to by uprimne za me byla nejdulezitejsi vec proc prejit na S24U.
Protoz jsem na Samsungem vzdy zlomil hul. Same mazanice z toho lezly a to predevsim v interieru.
SerifReborn
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 24. 1. 2024 20:19

No zatím vše probíhá k mé spokojenosti až na jednu drobnost, že mnou oblíbený font Rosemary není kompatibilní s S24U. Po tolika letech ho budu muset opustit, nebo najít způsob jak ho tam dostat.
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6EtopHzd40Y
Sklo S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=7Vap9u8T7aU
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod koderluk 24. 1. 2024 20:22

V nedeli objednana ultra v Datartu a dnes pripravena k vydeji tak super.
koderluk
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka