Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Lukasou 9. 2. 2024 10:19

Na gsmarena testovali zatím jen Exynos verzi.
Lukasou
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 9. 2. 2024 12:41

romo.11 píše:Na gsmarene má S23 11:27 hod a S24 12:06 hod. Akurát nepíšu, či S24 mala SD alebo Exynos.

Ano, ale to je tusim celkovy vysledok, treba sledovat ciastkove vysledky, napr. dobu trvania hovorov, web, video . . . a tam su dost velke rozdiely niekde.
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod pavlis42 9. 2. 2024 13:45

cosemdesiatsedem píše:Ako je natom bateria s Exynosom ? Povrava sa ze poodbna ako u predchadzjucej S23 so SD. Na druhu stranu si pamatam ze predchadzajuce Samsungy s exynosom mali vyladeny prvotny start tak aby to vyzeralo ze bateria bude drzat. Po tom co sa tam nahodil par aplikacii to islo rapidne dole.

to je urcite nesmysl s klesanim na vrup exynosu. Po*rane aplikace to zpusobit mohou na kazdem telefonu.
Jinak S24 se zatim jevi v pohode co se tyce baterky, vydrz podobna u me jak S23. Veril bych testum ze exynos na tom bude hure co se tyce velke zateze a radiove casti. S22 se chovala uz od startu co se baterky tyce o dost hur. Tady aspon poladili ten idle ikdyz to asi ma na svedomi chlazeni ktere s22 skoro nemela...
Naposledy upravil peta809 dne 9. 2. 2024 13:57, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven nevhodný výraz.
pavlis42
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 9. 2. 2024 16:15

To se ví dávno. Že appky nemají tak dobrou optimalizaci pro exynos.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Domin7 9. 2. 2024 20:27

Tady ty rozdíly a kvalitu ve foto/video musí vidět i slepý! Samsungu to prostě nejde.

https://www.youtube.com/watch?v=ChQl1u6YU7Q
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 9. 2. 2024 20:57

Opravdu to ale zajímá jen někoho, kdo jde primárně po foto-video, ale kdo chce všestranný přístroj, android a nepotřebuje si poměřovat péra, tak si koupí S24U. Je to v současnosti nejlepší android.
Nokia 3110, 3210, 3310, 3330, 6210, 6310i, 6600, 6630, N73, N82, N97mini, N8
Samsung Galaxy S3, S4, Note4, Note8, Note9, Note10+, Note20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Yuri92 9. 2. 2024 21:01

Domin7 píše:Tady ty rozdíly a kvalitu ve foto/video musí vidět i slepý! Samsungu to prostě nejde.

https://www.youtube.com/watch?v=ChQl1u6YU7Q

Tak si kup Iphone a neřeš pořád dokola samsung. Nechápu.
Yuri92
Junior

Odeslat příspěvekod tomasmedek 9. 2. 2024 21:19

Kdyby býval ve stahovací liště ovládací prvek "výstup médií". Když se bluetooth přepojil, kam neměl, šlo zvuk poslat jinam. Hledám špatně nebo to odstranili?

Poslouchám v BT sluchátkách a dělám něco kolem auta. Telefon se přepojí na auto a přehrávání se zastaví. Musím vyndat telefon, otevřít bluetooth, kliknout na sluchátka, aby se odpojila, znovu aby se připojila, pak nalistovat appku a znovu spustit přehrávání. Když to dělám po patnácté, už mi trochu tečou nervy :)
tomasmedek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hurec 9. 2. 2024 21:41

hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marekmy 9. 2. 2024 21:49

tomasmedek píše:Kdyby býval ve stahovací liště ovládací prvek "výstup médií". Když se bluetooth přepojil, kam neměl, šlo zvuk poslat jinam. Hledám špatně nebo to odstranili?

Poslouchám v BT sluchátkách a dělám něco kolem auta. Telefon se přepojí na auto a přehrávání se zastaví. Musím vyndat telefon, otevřít bluetooth, kliknout na sluchátka, aby se odpojila, znovu aby se připojila, pak nalistovat appku a znovu spustit přehrávání. Když to dělám po patnácté, už mi trochu tečou nervy :)

Vysunout dvakrát, tužku a zvolit.
Marekmy
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 9. 2. 2024 22:09

hurec píše:https://youtu.be/mem3L-XFL48?si=YImZ0Yj4rAL7628c

Já ti nevím bro.

co nevieš? ved to jasne povedal, ak máš s23 nekupuj, ak s22 a starši, môžeš.
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 9. 2. 2024 22:33

Nokia 3110, 3210, 3310, 3330, 6210, 6310i, 6600, 6630, N73, N82, N97mini, N8
Samsung Galaxy S3, S4, Note4, Note8, Note9, Note10+, Note20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Ivanhoe84 9. 2. 2024 23:57

Za sebe jsem s fotakem s24u zatim maximalne spokojeny, prechazim z s22u a fotky jsou vyrazne jinde, i v interieru jsou fotky vyrazne kvalitnejsi, telefon se nesnazi agresivne odstranivat sum, misto toho ho tam radeji trochu necha a fotka je pak mnohem prirozenejsi a neztraci detaily. Stejne tak preostrovani snimku zde uz zdaleka tolik neni. Moc nechapu co komu na fotaku prijde spatne, fotim delsi dobu a jsem docela pitvac pixelu, ale tyto fotaky mi prijdou skvele vyladene, samozrejme na to, ze je to porad telefon. Nocni rezim je jina kapitola, ten Samsungu nejde a vysledky se mi vylozene nelibi. Od toho je ale Pro rezim, se kterym se da dosahnout mnohem lepsich vysledku, samozrejme se stativem.
Ivanhoe84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 10. 2. 2024 08:30

To jsou stále zbytečné dohady, prostě u nějakých scén je lepší Samsung, u jiných iPhone a pak záleží co se víc člověku líbí a co preferuje, takže tam kde je lepší po profi rozboru fotky například iPhone někomu může přijít že je lepší Samsung a naopak...jediný čeho jsem si všimnul, tak u Samsungu u videa celkem přepal oblohy a pak jak tu posílal Renek tak to video ve tmě, tam je to u Samsugnu hodně bez detailů...
Dalo by se argumentovat, že Apple už měl několik aktualizací na kalibraci těchto neduhů u fotoaparátů a u Samsungu teprve čekáme, na druhou stranu S24U vyšla o půl roku déle kdy se očekává, že fotoaparáty bude mít "o půl roku" lepší :-) Jasně, že S24U už je téměř hotová při vydání S23U, ale to samé je u iPhonů :oops: takže půl rok platí tak jako tak...
Nicméně do pěti dnů by měla vyjít aktualizace, která by měla toto opravit (zaměřena z velké části na fotoaparáty), dále bude upravena barevnost displeje, kde bude opět režím pro milovníky omalovánek :-) Jedna verze zní, že budou nově 3 mody (jedna barevnost aktuální, jedna barevnost S23U a třetí barevnost S21U) ale to tu někdo myslím i posílal.
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka