Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hausen 1. 3. 2024 20:06

Proto si nikdy nekupuji nový mobil ihned po vydání. Tyto porodní chyby mě iritují. Já si vždycky počkám až se to doladí. Beztak mezigenerační rozdíl není nikdy takový, abych musel mít nový mobil ihned když ho vypustí do prodeje.
hausen
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 1. 3. 2024 20:11

Jako je to poprvé u Samsungu, co fakt lituji upgrade. I ten Gen 3 procesor se mi zdá topivější jak Gen 2, nezvládá to AA + dobíjet se bezdrátově zároveň, a to má mít S24U lepší chlazení. Ty restarty se snad někdy softwarově opraví, ale to topení těžko.

Pro AA je přitom rutinou nastaven "Lehký" režim výkonu a pomalé dobíjení.

Zkusím ještě kabel... a pak testnu nějakého Číňana, třeba Vivo X100 Pro
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod ard3ne 1. 3. 2024 20:38

Ku klavesnici...Swift ma takú vychytavku, že potiahnutim z prava doľava sa vymaže celé slovo.vie to aj Samsung klávesnica? Neviem to nájsť v nastaveniach
ard3ne
Junior

Odeslat příspěvekod jurajsun 1. 3. 2024 21:00

Radek.Hulan píše:Jako je to poprvé u Samsungu, co fakt lituji upgrade. I ten Gen 3 procesor se mi zdá topivější jak Gen 2, nezvládá to AA + dobíjet se bezdrátově zároveň, a to má mít S24U lepší chlazení. Ty restarty se snad někdy softwarově opraví, ale to topení těžko.

Pro AA je přitom rutinou nastaven "Lehký" režim výkonu a pomalé dobíjení.

Zkusím ještě kabel... a pak testnu nějakého Číňana, třeba Vivo X100 Pro

Mam S24 Ultra, auto Duster a bezdratove AA a vsetko facha v pohode , ziaden problém aj 6 hodin v kuse, bud mas blby kus, alebo urobit nanovo hard reset a nahod veci nanovo. Vivo ani Honor neodporucam, zapalces nad OS, sú 4 roky pozadu a nic moc, mam objednane Xiaomi 14 Ultra s gripom, ked už chceš Ćínu ;-)
Samsung S22 Ultra , Galaxy Buds +
jurajsun
Junior

Odeslat příspěvekod Ivanhoe84 1. 3. 2024 22:10

Pouzivam AAwireless denne a nemam zadny problem, s24u zvlada lepe nez s22u, od upgradu zadne vypadky a dokonce mi prijde ze i mnohem rychleji nabiha a reaguje. Bezdratove nabijim take, tam se mi jednou stalo ze telefon po delsi dobe zahlasil vyssi teplotu, ale byl vyrazne chladnejsi nez byla s22u bezne po chvili, takze za me ok
Ivanhoe84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gerremi 2. 3. 2024 00:09

Teraz sa mi vratila S22Ultra zo servisu (kupovana na mna, predana do rodiny - mesiac pred koncom zaruky restarty... ) a skúsil som par foto porovnat s S24Ultra a musím povedať ze pokial niekomu nevadí slabsia výdrž tak naozaj nema cenu prechádzať. Ten telefon stale šľape jak hodiny, je svižný, nezapoti sa ani v zaťaží a tie fotky su porovnateľné (mimo zoomu). Celkom ma to prekvapilo. Ten medzigeneračný posun je kazdym rokom fakt slabý. Ked bude zajtra cas tak skusim hodit nejake foto.
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 2. 3. 2024 09:01

gerremi
Možná by stačilo pochopit, že většina lidí nepřechází jen kvůli focení, ale kvůli celkovému "apgrejdu". Svět telefonů se netočí kolem focení. Pokud sem dáš další porovnání fotek, furt to bude něco, čeho je plný internet a co si každej najde pár ťuknutíma do klávesnice. Ta posedlost focením už je jak náboženství.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod andrejo777 2. 3. 2024 09:27

Zjednodusim to. Facebok si pozres aj na najlacnejsom redmi.
A to, ze samsung robi velku udalost s par drobnostami v OUI, google s prkotinami na novom Androide... a daju ti to iba na vyvolene zariadenia... a pritom "kozmeticke" zmeny v software.
A v podstate ti pojde kazda apka z google play jak na najlacnejsom androide tak na ultre.. tam uz teda len tie 64bitove.
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 2. 3. 2024 09:33

xD apgrejd je top. Jo, placebo efekt udělá nejvíc. Proto se mobily prodávají ve velkém. Krom baterie jsou ty kroky úplně nulové.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aikoN 2. 3. 2024 09:47

Pokud se na to díváš z high level pohledu, tak to tak možná bude vypadat.

Ale je rozdíl, z jakých jader je ten osmijádrový procesor složen, jestli těch 8GB RAM je LPDDR4 nebo LPDDR5X, jestli je úložiště UFS2.0 nebo 4.0 atd.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod mistr63. 2. 3. 2024 09:54

Byl bych rád, kdyby mi někdo alespoň ukázal směr. S24 ultra jsem koupil proto, že má rovný displej, na rozdíl od 22U. Zaexperimentoval jsem i s Flipem 5, ale to je velké zklamání. Potenciál prcka není využit.
Teď k problému: mám už dlouho brýle TCL nxtwear G a za tu dobu spolupracující s každým telefonem. Až na 24ultru. Má někdo zkušenost, jak brýle zprovoznit ? Kde mám chybu v nastavení ?
Děkuji předem
mistr63.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod renek1 2. 3. 2024 09:59

hurec píše:xD apgrejd je top.
... proto je to v uvozovkách :idea:

Ale to, že novinek a opravdových vylepšení je rok od roku míň, přeci ví každý, kdo sleduje internet a tyhle technologie, o tom si tu přeci nemusíme psát, to není žádné objevení Ameriky. A vůbec mě tak nějak zaráží to odůvodňování, jestli přejít o jednu nebo o dvě generace v čemkoliv. Prostě si najdu pro sebe sama nějaký důvod proč ano nebo ne a pak se rozhodnu. Já pro přechod nepotřebuju žádný zvláštní důvod slyšet nebo číst tady na fóru a pokud bych o takový názor stál, pak se zeptám, ale stejně se rozhodnu po svém. Někteří tu zarputile přesvědčují ostatní, že přechod je nesmysl, ale spíš mi přijde, že přesvědčují sami sebe. Většinou to nejsou ani vlastní zkušenosti, ale jen to, co "jedna paní povídala," co vidí někde na netu.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod dumardus 2. 3. 2024 10:02

Novy update firmware můžete stahovat. Řeší např baterii

-- 2. 3. 2024 10:07 --

Přílohy
Screenshot_20240302_095902_Software update.jpg
dumardus
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 2. 3. 2024 10:10

Ta informace je tu už 2x před tebou, ale díky.

ard3ne píše:Ku klavesnici...Swift ma takú vychytavku, že potiahnutim z prava doľava sa vymaže celé slovo.vie to aj Samsung klávesnica? Neviem to nájsť v nastaveniach

Ano samsung to taky umí:
https://www.youtube.com/shorts/MwHEFLMJUaI
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod rauser6 2. 3. 2024 13:21

S24 256 ci S24 512+ ? Neviem sa rozhodnut�.
679 vs 929€. Prezijem aj vyssiu cenu, ale ak tam ma baterka vydrzat +10% , tak neviem ci ma zmysel vacsi. Vie mi ich dakto priamo porovnat?
rauser6
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka