Karel2 píše:zajimal by me nazor profika, treba Libb by se mohl kouknout, takhle je to jen .............

Moj nazor, nech sa kludne vyjadri aj Libb, ale dolezite je ako napisal Renek, hlavne je aby sa to pacilo tebe.
S24 menej preostruje a ma menej sumu. S23 moze obcas prekvapit, ale preostrenim na detailoch konare stromov, travy fotku "rozbija". S24 zvlada lepsie aj fotky v noci. U 10x zoomu som cakal vecsie rozdiely v prospech s23. Fotky su o malinko detailnejsie, ale niekedy na ukor sumu - nejako mi nevadi - ale ako kedy, pripadne strata kontrastu, zivosti u elektricky. S24 by mohla na detailoch malinko pridat u 10x. Ale ci by trochu zrna fotku zdetailnilo? Mali to urobit tak, aby aj 10x na s24 bolo lepsie, ako na s23, aby neboli pochybnosti. Takto je to skor 8x ako 10. Mali dat cip 60mpx, aby tych megapixelov na priblizenie mali viac. Ale pocitam, ze 10x uz bude v poriadku na s25. To je taka strategia samsungu nieco na buduce zase vylepsit. Autor fotiek ked chcel v noci porovnavat 10x priblizenie, mal si v kamera asistent deaktivovat automaticky vyber objektivov. Ak ho ale zaujimalo, aky objektiv mobil vyberie, budis.
Uprimne na obsahu tychto fotiek je podla mna uplne jedno cim sa foti. Myslim, ze S24 je lepsia volba, ma plus moznost 5x zoomu.
Ty co mate S24 vyskusajte si aj polohy medzi 5-10 i ked vo vyreze to nema moc vyznam, skor ide o to spracovanie. Ako pisali aj na gsmarene u 9.9 zoom.