Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod aikoN 10. 3. 2024 12:30

pavlis42 píše:
poznas na vydrzi baterie min urcite, ale nema to cenu resit, snap verzi s24 tu nekoupis takze se musis smirit s exynosem ale realne to je vcelku v pohode. Pokud bys nemel problem s cinou tak Xiaomi 14 je lepsi volba

Jde i objednat Snap verze ze zahraničí, pokud se člověk smíří s určitými problémy se zárukou. Je ale dobré nejdříve zkontrolovat podporu místních frekvencí.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 10. 3. 2024 12:31

aikoN píše:
jirka mz píše: Tedy, ten kdo je často venku, tak to nejspíš poměrně výrazně pozná. Naproti tomu ti, kteří jsou víceméně doma na WiFi, tak ti nepoznají nic.

Další otázka je, co to vyšší zahřívání udělá v létě a jestli Exynos nebude throttlovat výrazně více, než Snapdragon.

Tak zrovna venku bývám často, většinou ale to mobil zas tak moc nepoužívám, sem tam na focení, nebo hledání něčeho na internetu.
S9 byl znát rapidní úbytek baterie za celý den s občasnou fotkou, případně chvíle internetu už v době kdy jsem ho měl skoro novej. Teď už je to úplná mizérie. Teď teda mluvím o cestování na motorce kdy jsem v pohybu mezi vysílači. Hlavně to bylo znát v romingu.

To zahřívání to se asi do léta nedozvíme, ale jak píšu, venku to možná nějaký ty fotky a sem tam nějaký hledání. Nebo taky mapy.cz.
To v práci kde dost času trávím (když je vedení pryč :-) ) čtením všeho možnýho, sledováním videí, poslechu hudby/podcastů, ale to jsem na WiFi.

-- 10. 3. 2024 12:38 --

aikoN píše:
pavlis42 píše:
poznas na vydrzi baterie min urcite, ale nema to cenu resit, snap verzi s24 tu nekoupis takze se musis smirit s exynosem ale realne to je vcelku v pohode. Pokud bys nemel problem s cinou tak Xiaomi 14 je lepsi volba

Jde i objednat Snap verze ze zahraničí, pokud se člověk smíří s určitými problémy se zárukou. Je ale dobré nejdříve zkontrolovat podporu místních frekvencí.

Xiaomi to ne, nějak mám vůči němu odpor:-).

Což o to objednat by šel ale záruka atd. Třeba tu S9 jsem musel posílat na reklamaci hned první týden, kdy odešlo podsvícení víc jak poloviny displeje. Asi vadný kus. A tohle řešit v zahraničí by asi nebylo nic moc.
Jinak frekvence vím že byl problém dřív, dnes už zrovna u globálních modelů snad nebude problém, ne?

-- 10. 3. 2024 12:42 --

Tade2 píše:Jo, tak pokud nepociťuješ problém s apkami z hlediska killování systémem, tak pak je to super. Já s tím tak poslední rok už celkem bojoval a bylo nepříjemné, že jsem nebyl schopen nějak normálně vložit text z jedné do druhé (záleželo na apce samozřejmě). Ani HR pak ty drobné problémy už nevyřešil.

Exynos vs. Snap. Už jsem to tu psal a zde to video znovu potvrzuje. Za mě fail, pokud Samsung nabízí obě možnosti. Toto jsou 2 rozdílné telefony s rozdílem téměř pětiny výdrže baterie. Pokud by byla jen exynos varianta, tak v porovnání s S23 by to nebylo tak zlé a asi by to každý přešel. Rozdíl byl i ve fotkách v tom videu - to bych ale jako laik neřešil.

Jak píšu, zatím žádný vážný problémy. Snad jen YouTube aplikace blbne že když bych chtěl komentovat video, prostě tam nejde psát a navíc zůstane klávesnice pořád "vyjetá" nepomohla ani přeinstalace aplikace.

To s tím že nabízí dvě verze je trochu blbý, to je fakt.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 10. 3. 2024 15:57

jirka mz píše:..........
To video se srovnáním je zajímavý, ale pozná někdo rozdíl reálně? .

Nepoznáš rozdíl, jelikož nemáš sám přímé porovnání a na čem bys ten rozdíl jinak chtěl poznat? To, že Samsung dělá tyhle prasárny s procesory pro různé trhy, je na hlavu, ale s tím asi nic nenaděláme. Vykašli se na srovnávání a prostě si sám řekni, jestli ti vyhovuje, a to je nejdůležitější. Jak se začneš zabývat porovnáváním, tak do toho zabředneš jako někteří zdejší maniaci, kteří vlastně nezajímá nic jiného než porovnávání. Koho zajímá porovnávání, tak toho je plný YouTube, a když chce někdo podle toho vybírat telefon, pak je to jeho svaté právo.
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6EtopHzd40Y
Sklo S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=7Vap9u8T7aU
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 10. 3. 2024 16:00

Ještě než se Samsungy se SD prodávali i u nás ,tak vím že je X lidí kupovalo tady z tohoto zahraničního eshopu https://www.wondamobile.com/mobile/samsung.html .
Sice už je to pár let, ale zkušenosti s tímto eshopem byly dobré a co vím fungovaly všechny frekvence LTE. Ono se to dá nakonec ověřit na gsmarena ,po zadání čísla modelu telefonu to vyhodí parametry včetně podporovaných 5G a 4G frekvencí.
Takže kdo by chtěl za každou cenu S24 Snapdragon může zkusit.
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod renek1 10. 3. 2024 16:04

Jo, tak pokud nikdo zvlášť neřeší možnou reklamaci, pak i tohle je možnost, jak mít Snapdragon verzi.
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6EtopHzd40Y
Sklo S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=7Vap9u8T7aU
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 10. 3. 2024 18:33

Myslel jsem to tak že dost možná ani většina těch co řeší benchmarky, nebo srovnáváky to taky nepozná, pokud by neměli srovnání.

Zahraniční nákup u takový věci jako je mobil za 20t+ se nemusí úplně vyplatit.

O tom příjmu signálu u Exynosu zkusím pohledat něco na zahraničních fórech a recenzích. Tady to vypadá že se fakt nic moc nedozvím :-)...
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod Shorty193 11. 3. 2024 11:24

Jirko:
riesiš ci opraviť S9 alebo kúpiť S24... zhodou okolností mam doma aj s9+ a viem ako ten telefón funguje a skôr by si mal riešiť ci si kúpiť S23 alebo S24... očividne riešiš aj koľko to stojí.. inak by si tu nebol, takze sa podľa mňa v tvojom prípade oplatí pozrieť za koľko vieš zohnať S23 (podľa toho čo píšeš si veľmi nenáročný užívateľ) a ušetriť oproti S24 lebo reálne pre teba rozdiel S23 vs. S24 bude v teplote telefónu pri zátaži a v cene... ak je to viac ako 150€ (netuším aký je cenový rozdiel - to som len strelil od oka) tak dat to za bezpečnostné aktualizacie vzhladom na to ze si teraz na S9 nemá z môjho pohľadu význam...

a ak by telefóny mali problém so signálom alebo vydrzou... bolo by to tu spomenuté tisíc krát...
Shorty193
Junior

Odeslat příspěvekod ptichopad90 11. 3. 2024 12:43

S tím signálem je to složité. Záleží na výrobci a modelu telefonu, jak ukazují sílu signálu. V minulosti se mi často stávalo, že se mi lidi nemohli dovolat. A byly to telefony různých výrobců. S10e, iPhone X, iPhone 13 mini atd. SIM karty byly nové vyměněné. Telefony vždy ukazovaly dobrou kvalitu signálu, ale stejně byly offline. S23 sice někdy ukazuje že má minimum signálu, ani jednu čárku a objeví se tam ikonka vowifi. Ale ještě se mi na S23 nestalo, že by se někdo nedovolal. Tak nevím jestli byl problém v telefonech nebo u operátora.
ptichopad90
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 11. 3. 2024 16:45

Shorty193 píše:Jirko:
riesiš ci opraviť S9 alebo kúpiť S24... zhodou okolností mam doma aj s9+ a viem ako ten telefón funguje a skôr by si mal riešiť ci si kúpiť S23 alebo S24... očividne riešiš aj koľko to stojí.. inak by si tu nebol.

a ak by telefóny mali problém so signálom alebo vydrzou... bolo by to tu spomenuté tisíc krát...

Jestli opravit S9 neřeším, ono mu krom té horší baterie nic není. Jen je trochu pomalejší a poslední bezpečnostní aktualizace proběhla před 2 roky. Vzhledem k tomu že používám i různý bankovní aplikace a tak, tak víme co to chce... I když samozřejmě si nestahuju do kdejakou pochybnou aplikaci ani neklikám na podezřelý odkazy, ale člověk nikdy neví...

Cenově se ten rozdíl mezi S23 a S24 pohybuje u 256GB varianty v nějakých slušných obchodech kolem 4000,-.

-- 11. 3. 2024 16:57 --

ptichopad90 píše:S tím signálem je to složité. Záleží na výrobci a modelu telefonu, jak ukazují sílu signálu. V minulosti se mi často stávalo, že se mi lidi nemohli dovolat. A byly to telefony různých výrobců. S10e, iPhone X, iPhone 13 mini atd. SIM karty byly nové vyměněné. Telefony vždy ukazovaly dobrou kvalitu signálu, ale stejně byly offline. S23 sice někdy ukazuje že má minimum signálu, ani jednu čárku a objeví se tam ikonka vowifi. Ale ještě se mi na S23 nestalo, že by se někdo nedovolal. Tak nevím jestli byl problém v telefonech nebo u operátora.

Tohle si pamatuju že bylo u toho LG G6, tam kolikrát ukazoval že nějaký signál má ale dovolat se nešlo. Jinak celkově měl hodně mizernou kvalitu hovorů. Taky sem ho měl jako hlavní mobil sotva rok a pak šel na motorku jako navigace, a funguje doteď i když od letoška už u jinýho majitele.
To S9 je na tom násobně líp. Kolikrát tam ani není čárka a dovolat se dá. Jinak kvalita hovorů je celkově dost slušná. Doufám že ta S24 bude ok. Co jsem četl nějaký zahraniční recenze a diskuze tak špatný to podle nich není ani u Exynosu.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 11. 3. 2024 23:56

Článek od Libb na Svět Androida o bájném shutterlagu.

Fotoaparát Samsung na steroidech. Dejte sbohem rozmazaným fotkám!
https://www.svetandroida.cz/samsung-fotoaparat-shutter-lag-nastaveni/
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Šichor 12. 3. 2024 09:00

To bych tak doporučil prvňáčkům co ještě neumí fotit. Na S23+ mám fotky v pořádku jen to chce umět fotit.
Šichor
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 12. 3. 2024 09:10

Tož určitě. Zbytek lidí neumí fotit, neb ťamťung je nejlepší na světě. :-)
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 12. 3. 2024 09:40

Je vidět, že řada S24 je opravdu špatná. :mrgreen:

https://mobilizujeme.cz/clanky/sazka-na-umelou-inteligenci-se-vyplaci-z-rady-galaxy-s24-je-prodejni-hit
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 12. 3. 2024 09:42

Každý rok stejné pohádky. A pak čteš, že nejprodávanějším modelem byla A14. :-D
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 12. 3. 2024 09:48

Ale nikdo neříká,že řada S24 je nejprodávanější model, ale že si vede líp než řada předchozí.
To je asi zřejmě fakt.
Pohádky tu vypráví někteří co jim Samsung nevoní.
renek1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka