Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod r_konf 26. 3. 2024 14:43

A taky jde k CZ distribuci dokoupit Samsung Care+.
r_konf
Junior

Odeslat příspěvekod Ivanhoe84 26. 3. 2024 15:20

Novy update venku, vylepseni fotaku..vsimli jste si neceho noveho?
Ivanhoe84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 27. 3. 2024 16:09

Budu prodávat ultru z MP kdyby měl někdo zájem, S24U verze 512GB. Na ceně se domluvíme, stará necelé dva měsíce, záruka 3 roky, stav nového tel.
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 27. 3. 2024 16:49

peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Danny02 28. 3. 2024 08:54

Tak jsem poslal na výkup můj funkční telefon Xiaomi Redmi Note 4 a od Samsungu přišla zpráva, že telefon prý nejde zapnout. Tak jsem jim napsal, že s tím nesouhlasím a jsem si na 100% jistý, že telefon jde zapnout a vše funguje. Napsali, že opravdu nejde a pošlou jej do servisu. Ptal jsem se jak dlouho to může trvat a napsali, že cca až týden.
Zeptal jsem se jich jestli můžu zadat jiný telefon na výkup a napsali, že počkáme na odpověď ze servisu a jak stále nepůjde zapnout, tak potom můžu zaslat další zařízení. Na to jsem reagoval, že akce na výkup končí 31.3.2024, tak jak by to pak probíhalo a jejich odpověď byla, že se to pak pořeší přes registraci kterou už tam mám.

No tak jsem zvědav jak to dopadne. Měl už někdo podobnou zkušenost?
TV: Philips 55OLED706, Soundbar: JBL Bar 500, Mobil: Samsung Galaxy S24 256GB Cobalt Violet
Danny02
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 28. 3. 2024 15:07

Dnes mi to nedalo (pořád si tak nějak říkám že telefon za 30tis by měl umět fotit lépe) a v MP jsem dal nějaký starý Samsung A14 a koupil za 20tis ten Honor Magic 6 Pro. Zkoušel jsem zatím fotky v interiéru S24U vs Magic a musím říct, že Honor je občas o třídu jinde. Fotky ostré a bez šumu, Ultra šum a rozmazaný, někdy ale vyrovnané. Zkusím pak ještě něco venku a nějaký fotky sem nahrát pro porovnání...přeci jen víc očí víc názoru. Beru tel jako celek, jak se tu o tom stále bavíme, že to samo není jen o foťaku a že za 30k dostanu nekompromisní telefon, ale ten fotoaparát působí proti Magicu chvílemi jak z nějaké střední třídy:-) venku to třeba bude naopak...
Naposledy upravil pan_Lukas dne 28. 3. 2024 15:45, celkově upraveno 2
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rejča 28. 3. 2024 15:16

Mám přímé srovnání Iphone 15 a S24 a Iphone má fotky na první dobrou lepší a jen chybí opt. zoom.

Ale zase S24 256 MB mě vyšla na 13.5 tis. bez výkupu (ale s bonusem 6k, slevou ISIC + 10 procent na sluchátka). Za tu cenu už je to OK, plnou cenu bych nedal...

Iphone má skvělé zpracování fotek a oba snímače mají stejné barvy. S24 je v tomto slabší plus je horší i za šera.
Rejča
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 28. 3. 2024 15:51

Za těch cca 13,5t jsem skoro před 5 lety kupoval S9. Říkám si že na to kam se od tý doby posunuly platy, tak těch nějakých 21-23t za S24 není zas tak strašný:-)...

Ty fotky jsou hodně subjektivní. Každopádně pořád je to mobil s malým snímačem s miniaturním objektivem, takže těžko čekat zázraky. Ale nějakou rozumnou kvalitu v rámci možností člověk při tý ceně přece jen čeká.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 28. 3. 2024 21:44

@pan_Lukas: jo hod sem nejaky fotky pac by mne zajimalo jak to foti.
Ja mam S24U a za mne prave v interieru velkej posun.
Jasne je tam sum ale neni to tak strasny a naopak to zachova vic detailu.
Mam porovnani s Pixelem 8 Pro a iPhonem 15 Pro
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Blondak38 28. 3. 2024 22:49

Vybírám mezi S23+, S24+ a S24 Ultra, vždy s 512 GB pamětí
Mám možnost mít:
- S23 za 18.400,- Kč
- S24+ s výkupním bonusem za 21.800,- Kč s DPH,
- Ultru za 27.800,- Kč s DPH

Existují lepší nabídky?
Zatím se přikláním k S24+
Přecházím z S20 FE.

Díky
Blondak38
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 29. 3. 2024 20:48

Mimochodom k tomu "rejpalovy, co mu to přijde zbytečný", ked som sa vyjadril k predlzenej podpore na 7 rokov

OnePlus explains why it's only promising 5 years of Android updates, not more

One Plus ma zrejme rovnaky nazor.

Simply offering longer software update policies completely misses the point. It's not just software update policies that are important to the user, it's the fluency of your phone's user experience too. Imagine your phone is a sandwich. Some manufacturers are now saying that the filling in their sandwich — their phone's software — will still be good to eat in seven years' time. But what they're not telling you is that the bread in the sandwich — the user experience — might be moldy after four years. Suddenly a seven-year software update policy doesn't matter, because the rest of your experience with the phone is terrible. When our competitors say their software policy will last seven years, remember that their phone's battery may not.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S23 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 14
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 29. 3. 2024 21:31

Baterie se dá vyměnit a jestli výkon uživateli stačí, je na jeho posouzení. Za mě není na dlouhé podpoře nic špatného, ba naopak, cokoliv pomůže k tomu, aby výrobek sloužil co nejdéle, je dobrá věc. Někdejší vlajka může takto bez problému dožít dále v rodině nebo u jiného méně náročného uživatele, aniž by ho někdo byl nucen vyhodit kvůli absenci SW podpory a související bezpečnosti. V průměru to je tak, že třeba čtyřletá vlajka výkonové odpovídá aktuální střední třídě, takže tohle je naprosto bez problému.

Za mě tedy účelový blábol, podporující konzum a výmluva, proč podobnou službu neposkytnout. Nesympatická firma.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 29. 3. 2024 21:54

Samozrejme, mozem len zopakovat, nemam absolutne nic proti tomu aby telefon mohol sluzit aj 7 ci 10 rokov s bezpecnostnymi zaplatami. Cela pointa je o OS aktulizaciach na nove verzie Androidu, kde su nove funkcie vyvijane predovsetkym na sucasny hardver.
Je to podla mna kontraproduktivne, k predlzenej zivotnosti telefonu to vobec nie je potrebne, a namiesto uzitku to moze a bude robit len problemy.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S23 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 14
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 29. 3. 2024 22:15

Ano, to je určitě do jisté míry pravda, nicméně, je potřeba mít stále na paměti, že ony novější verze Androidu běží právě i na aktuálních modelech střední a nižší třídy, přičemž zde je obvyklá recyklace staršího HW.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 30. 3. 2024 08:22

Jen výmluvy líného OP, které chce ušetřit a prodat více. Ten telefon může pak klidně sloužit nějakému důchodci, který potřebuje jen základní funkce atp. Z mého pohledu jsou zásadní bezpečnostní záplaty. Android je už tak daleko, že většina novinek jsou už jen takové funkce navíc, často nevyužívané. Klidně bych bral 5 let OS a 7 zabezpečení. Je fakt, že pokud se s tím výrobci nebudou moc zabývat, nový OS může ten telefon spíš pohřbít. Uvidíme. Lidstvo by se ale mělo snažit. Úroveň konzumu je brutální...
Tade2
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka