Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jirka mz 30. 3. 2024 09:49

Nemusí to sloužit ani důchodci, sám funguju s vlajkou z roku 2018 a nepřijde mě že by tam bylo nějaký výrazný omezení. Ale samozřejmě hry nehraju, minimálně teda ty náročný ne. Fotky pořád i dnes nejsou vůbec špatný, a celkově nebýt konce podpory před dvěma roky, věřím že by mě ještě chvíli vydržel.

Těch 7 let podpory je za mě ideální.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod Libb 31. 3. 2024 00:19

Tade2 píše:Jen výmluvy líného OP, které chce ušetřit a prodat více. Ten telefon může pak klidně sloužit nějakému důchodci, který potřebuje jen základní funkce atp.

A on ten telefon jako přestane po skončení podpory fungovat?
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 31. 3. 2024 07:59

V některých případech ano. Sám jsem měl mnoho bugů na S9 5 let po vydání. Tovární nastavení nepomohla ani při vynechání záloh z cloudu Samsungu. Bezpečnostní záplaty jsou další problém, který se často u BFU přehlíží.
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 31. 3. 2024 11:29

Telefon pravděpodobně funguje dál, ale v době kdy velká část uživatelů má v mobilu bankovnictví, platební karty a já nevím co ještě... Asi není úplně rozumný používat k tomu telefon bez bezpečnostních záplat.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 31. 3. 2024 12:26

Tade2 píše:V některých případech ano. Sám jsem měl mnoho bugů na S9 5 let po vydání. Tovární nastavení nepomohla ani při vynechání záloh z cloudu Samsungu. Bezpečnostní záplaty jsou další problém, který se často u BFU přehlíží.

Naprostý souhlas. Galaxy S9 používám stále pro navigaci v autě, abych si nevyoaloval displej na svém daily driveru. U S9 jsem tak udělal tovární nastavení a pak se jen přihlásil ke svému Googlu účtu a nainstaloval do něj jen: mapy.cz, waze a Google mapy. A stejně je jeho chod strašně pomalý a občas během jízdy kterákoliv navíc spadne. I několikrát po sobě. To pak musím restart outfit celý mobil, aby zase chvíli fungoval korektně.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod Libb 31. 3. 2024 16:38

Tohle je hraní si na bezpečí. Teď trvá asi měsíc, než se dostanou do telefonu opravy zero days vulnerability. Na konci podpory to bude čtvrt roku. Ostatně u tabletů je to čtvrt roku i teď. Hlavní ochranou musí být vždy uživatel. Pocit, že "mám aktualizovaný telefon", když poslední aktualizace byla před čtvrt rokem, je nebezpečný.
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 31. 3. 2024 17:21

Tady jde spíš o to, jaká je kultura u jiných značek. Já k Samsungu přešel mimo jiné i proto, že mi na Xiaomi v únoru 2022 svítily záplaty z února 2021 a telefon žádnou aktualizaci nenabízel.

A uživatel vše nezachrání. Případů, kdy se původně nezávadná appka stala závadnou a problém se do telefonu dostal přes jeji aktualizaci, je více, než dost. A s tím uživatel nic neudělá. Pak je nasnadě, že telefon, který je měsíc pozadu se záplatami, je na tom z hlediska šancí na neúspěšný útok mnohem lépe, než rok nezáplatovaný telefon.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 31. 3. 2024 17:36

Jak píše aikoN, uživatel může být sebevíc opatrný, nemusí si instalovat každou p......u, neklikat na podezřelý odkazy... Ale to neznamená že se mu nemůže do telefonu něco dostat :-).
Každopádně je lepší mít čtvrtletní záplaty, než mít poslední před rokem, nebo dokonce před několika lety.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 31. 3. 2024 17:59

Z mého pohledu bude tlak na bezpečnost jen stoupat. Do telefonu a virtuálního/online prostředí obecně se přesunuje stále větší část našich životů i světa, ve kterém se pohybujeme. Škody budou jen stoupat. Postupně odejdou generace, kterým stačí tlačítkový telefon a PC téměř nebo vůbec nepoužívají. A na světě bude 9 a více miliard lidí. Za 3, 5, 7 let může mít nezabezpečený HW mnohem fatálnější důsledky než dnes.
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod Rejča 31. 3. 2024 19:07

S24ku pouzivam par dni s naramkem fit3 a jsem po prechodu z S21 s Watch 5 velmi spokojen. Telefon je rychlejsi, mene hreje, displej je hezci, fotoaparaty v praxi super. Naramek vydrzi v pohode tyden i vice, GPS bere z mobilu.

S24 se hajtuje, ale za mne super telefon.
Rejča
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 31. 3. 2024 19:56

S24U je skvělej telefon, ale je pro pár drobností horší jak předchozí S23U, a to dobře není. Třeba v autě se při spuštěném AA + zároveň Qi nabíječka tak do hodiny přehřeje a vypne všechny aplikace, zatímco S23U to dával hodiny v kuse.

S24U v autě prostě nesmím nabíjet.

Ohledně kvality fotek, rychlosti, atd. v podstatě člověk nepozná rozdíl. Snad displej má S24U lepší a nezakulacený, ale to nepřebije to přehřívání.

Ale hledal bych za tím horší CPU, a za to Samsung přímo nemůže, Snapdragon Gen 2 verze topila méně než stávající Gen 3, protože jinak chlazení má mít jinak údajně S24U lepší. Samsung se tím chlubil. No, nestačí to zjevně...

Jinak se software po 2 měsících stabilizoval, AA už nepadá, ale furt se ten telefon hřeje víc.
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod Rejča 31. 3. 2024 22:12

Ja dneska najezdil 450 km s AA a Waze s propojenim kabelem a omezenym nabijenim na 80 procent a telefon se vubec nehral, A to je Exynos, to bezdratove nabijeni tomu nepomuze, pripadne bych v aute omezil max nabiti na 80 procent.
Rejča
Junior

Odeslat příspěvekod Gaston73 2. 4. 2024 07:38

Radek.Hulan píše:S24U je skvělej telefon, ale je pro pár drobností horší jak předchozí S23U, a to dobře není. Třeba v autě se při spuštěném AA + zároveň Qi nabíječka tak do hodiny přehřeje a vypne všechny aplikace, zatímco S23U to dával hodiny v kuse.

S24U v autě prostě nesmím nabíjet.

Ohledně kvality fotek, rychlosti, atd. v podstatě člověk nepozná rozdíl. Snad displej má S24U lepší a nezakulacený, ale to nepřebije to přehřívání.

Ale hledal bych za tím horší CPU, a za to Samsung přímo nemůže, Snapdragon Gen 2 verze topila méně než stávající Gen 3, protože jinak chlazení má mít jinak údajně S24U lepší. Samsung se tím chlubil. No, nestačí to zjevně...

Jinak se software po 2 měsících stabilizoval, AA už nepadá, ale furt se ten telefon hřeje víc.

já jel minulý týden s telefonem zapojeným do nabíjení a používal jsem AA. Jel jsem 4,5 hodiny jednu cestu tam dalších 4,5 hodiny zpět, telefon fungoval bez jediného problému a bez přehřívání. S 24 ultra - autoradio zenec 2055
Gaston73
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Karel2 2. 4. 2024 09:31

Qi nabijecka je bezdratova, telefon se tedy vice hreje jak na dratu, aspon ma 23U a u 24U je to asi o dost vic, ze vypina aplikace
S25 Ultra
Karel2
Junior

Odeslat příspěvekod rauser6 2. 4. 2024 21:21

Bude fungovat unlocked samsung S24 256gb z US z NY aj na SK v Orangi sieti ? Myslim ze v us je unlocked na € cca za 800.

Videl som porovnanie S24 s exy a S24 so Snapom a ked exy verzia klakla S24 mala este 17% baterie. Co je dost rozdiel..

O mesiac sa tam chystam tak zvazujem aj tuto moznost. Doteraz ficim na S10+, ale bude mi vyhovovat o trochu kratsi phone. Baterka vydrzi tak 4 hod na webe..

Len sa neviem rozhodnut. Na Sk mam ponuku od operatora na S24 256 za 680€ s tym ze by tam mal ist este uplatnit ten 120€ bonus, cize 560.. Vyhovovala by mi velkost 6,2 co je akurat. Len ma teda serie ze us verzia vydrzi o 17% dlhsie ako nasa. Plusko nechcem, vydrzi skoro ako zakladna S24 a stale ma exy.

Uz mi z toho hrabe.. Co bude najrozumnejsie ?

1) Kupit s24 v us za 800€ s tym ze mozno bude problem s konektivitou
2) zobrat s23 so snapom, ktory ma menej jasny display od 24 a aj sa mi menej paci
3) neriesit to a zobrat tu s24 u nas na sk aj s exy co po navrate 120 za 560 nie je zla cena

P.s o cenu fakt ale nejde.. Vdaka za kazdu radu.
rauser6
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka