Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eaazy 27. 5. 2024 09:50

Dá se říct, že v drtivé většině ano - zaprvé je to dáno výkupními bonusy Samsungu, které celý bazarový trh naprosto křiví a především mám trpělivost na to, využít pokud možno té nejlepší akce (v danou dobu samozřejmě) a tedy se v nákupní ceně dostat kolem 50% té ceníkové...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod michalosss 27. 5. 2024 10:24

Tak urcite, bezny clovek kupuje novinku samsungu za 50% ceny ��� Jses vtipny....Normalni clovek kupuje za to, za co se to pridava v krame plus nejaky bonus.
michalosss
Junior

Odeslat příspěvekod Jarko01 27. 5. 2024 10:59

Bezne urcite nie.

Ale obcas sa nieco ukaze:
Samsung mal akciu 20% dole na vsetky ich produkty (akcia platila u nas na SR do 15.04.2024) + vykupny bonus 120€ a pri S24 8/256 sa tak clovek dostal z 959€ na 647€ cize cca 33% dole.

J.
Jarko01
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 27. 5. 2024 11:37

michalosss píše:Tak urcite, bezny clovek kupuje novinku samsungu za 50% ceny ��� Jses vtipny....Normalni clovek kupuje za to, za co se to pridava v krame plus nejaky bonus.

S 50% jsem to přehnal, to máte pravdu - ale mezi 30-40% to není problém. Dodnes funguje možnost si vzít 3 zařízení s celkovou 15% slevou - a u všech zařízení máte výkupní bonus (telefon, tablet, hodinky). Pravidelně se opakuje akce s vyšším úložištěm za cenu nižšího. Atd., atd.

Btw. moje S24U ve verzi 12/1TB mě vyšla po odečtení bonusu (nepočítám hodnotu zařízení, které jsem dával na výkup) na 26.178,- (ceníkově je to 44.490,-, tzn. cca 58% ceníkové ceny).

Prostě si běžný člověk nepřijde do obchodu pro Folda za 50k - alespoň já nikoho ve svém okolí, který by se na akce Samsungu vykašlal a bral to dle ceníku, neznám...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 27. 5. 2024 11:55

rumburak3k píše:Díky, já v létě jedu du US, tak to koupím rovnou tam, mají tam i lepší ceny... Docela poděl od samsungu přijde mi. Jinak ano, ta exynos verze asi není špatná, ale ta výdrž baterky by mě štvala. A ještě za to připlácet... Leda jak říká Jarko, koupit v akci.

Je to tvoje věc, ale je to trochu hysterie kvůli procesoru riskovat nákup v USA a tím i vlastně nemožnost rychlé a účinné reklamace v případě nějaké závady, i když prvotně si člověk nekupuje telefon s tím, že bude hned reklamovat. Myslím, že exynos není taková hrůza jak se někteří i v porovnáních z něj snaží dělat.
Osobně mám raději nákup v obchodě o kterém vím, že se o mě postará .

michalosss píše:Tak urcite, bezny clovek kupuje novinku samsungu za 50% ceny ��� Jses vtipny....Normalni clovek kupuje za to, za co se to pridava v krame plus nejaky bonus.

Považuju se za běžného člověka, který novinku kupuje každý rok a i když to asi není až tak standardní situace pro všechny, tak vždy mě vyjde o mnoho levněji, než je skutečná cena, vzhledem k bonusům, odprodeji předchozího. Letos to bylo cca 8 000,- za S24Ultra, což je mnohem víc než jen 50% dolů. A jistě nejsem sám, kdo podobně každý rok obchoduje. No a i vzhledem k tomu, že od obchodu mám zdarma i tříletou záruku, tak se po roce ten můj telefon ještě prodá za velice slušnou cenu s dvouletou zárukou. Takže osobně si dovolím nesouhlasit s tím, že novinka se nedá ve výsledku pořídit za 50% ceny, pokud člověk využije akce a to, že předchozí telefon je schopný za víc než rozumnou cenu poslat dál a tím doplatí jen opravdu pakatel.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod rumburak3k 27. 5. 2024 12:01

No já přemýšlím, že prostě vezmu EU S23 v nějaký pěkný akci a bude vystaráno :) Ten exynos fakt nemám rád a Samsung mě tím pěkně štve.
Chci se zeptat - když dáváte zařízení do těch akcí při výkupu - může to být fakt cokoliv? Nějakej starej krám, kterej teda jde zapnout, ale má hodnotu ani ne 1000 korun a oni vám dají ten bonus (pravidelně 4 000 korun a víc?)
rumburak3k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rejča 27. 5. 2024 12:12

-7 procent ISIC
-10 procent koupě se sluchátkama (stejná sleva i na ta sluchátka)
-6000 Kč výkupní bonus v akci

A S24/256GB mě vyšel na polovinu a to jsem kupoval pár týdnu od uvedení. Dostal jsem se někam ke 13 tisícům.
Rejča
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 27. 5. 2024 12:22

rumburak3k píše:No já přemýšlím, že prostě vezmu EU S23 v nějaký pěkný akci a bude vystaráno :) Ten exynos fakt nemám rád a Samsung mě tím pěkně štve.
Chci se zeptat - když dáváte zařízení do těch akcí při výkupu - může to být fakt cokoliv? Nějakej starej krám, kterej teda jde zapnout, ale má hodnotu ani ne 1000 korun a oni vám dají ten bonus (pravidelně 4 000 korun a víc?)

Je to přesně tak, jak píšete - 10,- za zařízení v kategorii "Ostatní" + bonus k tomu. Teď tedy 3.010,-. Podmínkou je zařízení, které jde zapnout - dokonce by vám i měli vzít nějaký tlačítkový Aligátor...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 27. 5. 2024 12:28

rumburak3k píše:..............

No pokud ti odpovím já s tím, že nakupuju v Mobilpohotovosti, tak tam je opravdu možný k výkupu dát jakýkoliv telefon, který jde zapnout a dostaneš bonus v plné výši.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Eaazy 27. 5. 2024 13:09

Jenom bych doplnil - MobilPohotovost vlastně řeší výkupy pro všechny a prakticky tak jsou 2 kategorie:
- oficiální bonus Samsungu, kdy stačí cokoliv, co lze zapnout, tedy kategorie D
- jejich interní bonusy, které Samsung nedává a tam jsou většinou podmínky A-C, D vám nevezmou

Např. S24U si tam s bonusem 3.000,- (ofiko Samsung) koupíte s čímkoliv. Ale A35 si tam s bonusem 1.000,- (vlastní mp.cz) koupíte pouze s telefonem A-C.

Ps: oficiálně by měl být vykupovaný přístroj, resp. telefon, "smartphone". V praxi se to neřeší...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod michalosss 27. 5. 2024 13:57

Jses bouracek, ale takhle to dela hodne lidi, vcetne me...To jako vazne nebo si ted ze me delas srandu? NE, slevu 50% na telefon nema nikdo, nikdo, nikdo. To ze prodas svuj a doplatis treba 10 tisic je uplne jina vec, to preci do toho nemuzes pocitat. Realne mas vetsi kapacitu za mensi a pri nakupu 3ks cenu o 15% dole (jo, kazdej bezne kupuje 3 kousky do zasoby) ....ale furt to neni 50%, ale se stestim 20-30% vcetne bonusu na vykup...Jestli mas pak nejake rewards body, to je zase vec jina to do toho nepocitej....

To je asi jako si jit koupit lambo a do vykupu dat ferrari a chodit po kamaradech a rikat, ze jsi za lambo dal jen 100 korun...Nedal, dal jsi 100 korun a ferrari.

Premyslej, nez napises takovej hnuj, dikes.

-- 27. 5. 2024 15:04 --

Rejča píše:

-7 procent ISIC
-10 procent koupě se sluchátkama (stejná sleva i na ta sluchátka)
-6000 Kč výkupní bonus v akci

A S24/256GB mě vyšel na polovinu a to jsem kupoval pár týdnu od uvedení. Dostal jsem se někam ke 13 tisícům.

- 6 tisic vykupni bonus? Tak urcite....To jsem nikdy nikde nevidel, dava se tak 3 tisice...

- Isic nema kazdej.

- Na polovinu jsi se nedostal, musel jsi koupit sluchatka a S24/256 nestoji 26 tisic, pokud vim takze ne, na polovinu urcite ne....Ale pokus dobrej :)
michalosss
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 27. 5. 2024 14:28

Prosím, než ti praskne žíla z toho rozčílení, tak pořádně čti. Já netvrdím, že mám telefon s víc jak 50% slevou, ale že jsem za něj dal ve výsledku jen 8000,- když do toho započítám bonus, výhodný odprodej stávajícího a ještě třeba ISIC jsem zapomenul dodat. To je pro mě výhodná koupě po roce mít opět novinku za zlomek její původní ceny na rozdíl od někoho, kdo si jde koupit telefon třeba po pěti letech. Ano významnou položkou je právě předchozí telefon, který tu mou konečnou cenu pro kterou musím sáhnout po roce do kapsy snižuje.
Na druhou stranu nechápu, co tě na tom tak rozčiluje, když tady to plno lidí přesně tak chápe a i oni to tak někteří mají.
Taky když se podíváš i do výkupu třeba na Mobilpohotovosti, tak ti taky přesně ukáže, kolik ve výsledku zaplatíš, pokud jim odprodáš. To znamená pro kolik sáhneš do kapsy.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Rejča 27. 5. 2024 14:30

MP.cz měla v rámci streamu pro prvních 100 zájemců výkupní bonus 6k, lze dohledat.

Sluchátka kluk stejně potřeboval, byla na ně 10 procent sleva a o deset procent zlevnili i telefon.

Na faktuře mám S24 / 256MB z mp.cz za 19 497 Kč, -6000 Kč, byla za 13 497 Kč.

Nová stála bez bonusů 23 490 Kč. Takže není to 50 procent, ale 43 procent. Navíc jsem k tomu hodil šuplíkový mobil a dostal ještě pár tisícovek za něj.

https://mobilenet.cz/clanky/novy-galaxy-s24-za-15990-kc-exkluzivni-cena-plati-jen-pro-par-vyvolenych-50070

S24 / 128 GB šlo pořídit ještě levněji, ale chtěl jsem více paměti... :-) Tam bych se na tu polovinu skoro i dostal.
Rejča
Junior

Odeslat příspěvekod michalosss 27. 5. 2024 14:39

renek1 píše:Prosím, než ti praskne žíla z toho rozčílení, tak pořádně čti. Já netvrdím, že mám telefon s víc jak 50% slevou, ale že jsem za něj dal ve výsledku jen 8000,- když do toho započítám bonus, výhodný odprodej stávajícího a ještě třeba ISIC jsem zapomenul dodat. To je pro mě výhodná koupě po roce mít opět novinku za zlomek její původní ceny na rozdíl od někoho, kdo si jde koupit telefon třeba po pěti letech. Ano významnou položkou je právě předchozí telefon, který tu mou konečnou cenu pro kterou musím sáhnout po roce do kapsy snižuje.
Na druhou stranu nechápu, co tě na tom tak rozčiluje, když tady to plno lidí přesně tak chápe a i oni to tak někteří mají.
Taky když se podíváš i do výkupu třeba na Mobilpohotovosti, tak ti taky přesně ukáže, kolik ve výsledku zaplatíš, pokud jim odprodáš. To znamená pro kolik sáhneš do kapsy.

NAPSAL jsi tohle:

Letos to bylo cca 8 000,- za S24Ultra, což je mnohem víc než jen 50% dolů. A jistě nejsem sám, kdo podobně každý rok obchoduje. No a i vzhledem k tomu, že od obchodu mám zdarma i tříletou záruku, tak se po roce ten můj telefon ještě prodá za velice slušnou cenu s dvouletou zárukou. Takže osobně si dovolím nesouhlasit s tím, že novinka se nedá ve výsledku pořídit za 50% ceny, pokud člověk využije akce a to, že předchozí telefon je schopný za víc než rozumnou cenu poslat dál a tím doplatí jen opravdu pakatel.

Takze bud jsem idiot ja a nebo ty, jina moznost neni chlape :)
michalosss
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 27. 5. 2024 14:45

michalosss: Kolega to píše správně - 23490,- v balíčku 3 zařízení (-15%), s ISICem (-7%) a se zvýšeným bonusem (-6.000,-) = 12.322,- (tj. sleva 48%).

A to, že bonus nebývá vyšší než 3.000,- jste vzal kde? Na Foldy normálně bývá 5.000/10.000,-, na Flipy 3.500/5.000,- a na vlajky 2.500/3.500/5.000,-
Eaazy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka