Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Šichor 2. 7. 2024 20:12

Přechod z S23+ na S25+ už význam má.
Šichor
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 2. 7. 2024 21:33

renek1 píše:
lukr01 píše:Neví prosím někdo, kdy se soudruhům ze Samsungu konečně podaří dopatlat a nasadit češtinu do Al v S24? Není to náhodou klamavá reklama? Simultánní tlumočení - ale bez češtiny. Jasně, oblíbené" v některých zemích nemusí fungovat" ,ale co je tedy tak světoborného na tomto telefonu? To je lepší nějaký no-name z Číny, kde aspoń nelžou jako ti v Samsungu!

Tak jestli považuješ za světaborné jen to, že by ti telefon prováděl živý překlad při telefonování, tak si pořiď nějakou čínu, která to umí. Řada Galaxy S je top na trhu v celkovém slova smyslu a nabízí směs perfektních vlastností a funkcí. To, že momentálně ještě není tahle funkce pro češtinu, je pro spoustu lidí asi jedna z posledních, kterou postrádají, teda pokud to nejsou lidé, co to prakticky ani nepoužijí, ale jen by chtěli někomu říct, že to v telefonu mají. Takže hodně štěstí při pořízení nějaké čínské značky, které jsou jistě kvalitní, o čemž není pochyb, a na Samsung se vykašli.

renku, už zase všem cpeš svůj pohled na svět jako jediný správný? :mrgreen:
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 2. 7. 2024 21:38

Šichor: Ano, to bude i má volba. Nové technologie, nejsou vidět rok po sobě, roky dva jsou pro upgrade smysluplnější. S23 vs S24, mírný nárust výkonu, zbytečný upgrade, ale S23 vs S25 bude po stránce upgradu významnější. Prostě poznáš novější HW, prostě máš něco nového.
Acer Nitro AN17-41-R8FE Gaming Notebook
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
Yamaha A-S701 Silver, Denon DCD-1700NE Silver, Quadral Argentum 590 - The Chord
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Libb 3. 7. 2024 08:23

Tak jsem dokončil kolečko S24 Ultra -> Xiaomi 14 Ultra (+ Vivo X100 Pro) -> Pixel 8 Pro (+ Huawei Pura70 Pro) -> S24 Ultra
Prostě jsem vyhodnotil, že Samsung S24 Ultra není sice nejlepší telefon a hlavně ne fotomobil na světě, ale jako celek mně vyhovuje nejvíc. Byla to trochu dražší sranda, ale na pár let mám zase ověřené, že mám zůstat věrný osvědčené značce.
Ale stálo to za to, vyzkoušel jsem si několik jiných způsobů, jak se dá dělat telefon, že většina mobilů fotí líp, než Samsung, ale že Samsung má nejstabilnější a nejvíc promakaný software ze všech (tady může jít o zvyk)
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 3. 7. 2024 08:34

Občas mi projdou rukama taky jiné telefony na třeba týden testování a používání, a zatím jsem dospěl ke stejnému závěru, že Samsung je v tomhle nejuniverzálnější. Navíc vzhledem k tomu, že dost používám S-Pen, tak vlastně na trhu není jiná volba než Samsung z řady Ultra. Každý by asi chtěl, aby jeden telefon zvládl naprosto všechny funkce na tu nejvyšší úrovni, ale to je asi jen naše zbožné přání a také asi nemožné pro výrobce, jelikož by už nebylo kam se posouvat a co zlepšovat. Proto nás výrobci nechávají věřit, že ten příští model bude zase o kus lepší, aby mělo vůbec cenu vyrábět každý rok novou řadu.
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6EtopHzd40Y
Sklo S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=7Vap9u8T7aU
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Libb 3. 7. 2024 09:00

Důležité je to "na týden testování". Když vím, že to je jen na týden a třeba jen na test, nemám motivaci do toho jít naplno. Třeba u toho Xiaomi jsem díky tomu, že jsem si ho chtěl nechat, přišel na to, jak vyřešit některá omezení. U viva, které jsem měl jen půjčené, ta motivace chyběla.
Se zbytkem souhlas s tím že já teda S-Pen skoro nepoužívám.
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 3. 7. 2024 10:37

Já bych osobně rád viděl lehké přehodnocení celé eSkové řady:
- vrcholem ať je S25 Note s 5000mAh baterií a Spenem
- alternativou ať je S25 Ultra s 6000mAh baterií bez Spenu
- základní model ať je pouze S25 kolem 6,3-6,4" s 4500mAh baterií a tele/wide z Ultry doplněné o wide 50mpx

Všichni spokojení.
Galaxy S23, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Buds3 Pro, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 3. 7. 2024 11:16

Taky mám dlouhodobě Pixel i Samsung a střídám někdy po týdnu, někdy déle a vždy raději Samsung, protože celkově se prostě používá líp. Pak ale přijde nějaká akce, kde se fotí a tím pádem mě Samsung zklame a beru na chvilku zase Pixel. Jenže kolem a kolem nejde jen o focení a těch kladů má prostě Samsung více.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hurec 3. 7. 2024 13:08

To já též. Všeobecné mi více chutí android, spen, dex na Samsungu. Ale když je akce na focení tak s chutí beru iphone. :-)
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yetti.1 3. 7. 2024 13:46

Libb Dobrej pacient:). Ale v dobrým. Já bych z toho hledání byl asi slušně otrávenej. Vzhledem k tomu, že jsem nevěděl jestli si polepším s S24U, jsem zůstal u S23U a jsem relativně spokojenej. Ale kloubouček dolů před tím kolečkem. Asi slušnej oddíl.
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 3. 7. 2024 14:37

Ja mam doma taky S24U a Pixel 8 Pro a momentalne mam Pixel. Ale ja jedu hlavne fotak takze to ostatni jde trochu stranou.
V tom ma urcite navrch Pixel...uz jen tim ze je na nej spolehnuti. Nevim proc Samsung na ten fotak tak se*e.

S24U ale pusobi "kvalitneji" a drazsim dojmem. Je taky ale podstatne tezsi a je to znat. Diky tvaru se hur drzi a ovlada ale to je cena za "cihlu" vse co umi.
SW je mi celkem jedno...oboje je Android a ja toho moc nepouzivam.
Baterku a celkove chipset ma lepsi. Vic vydrzi a tolik netopi.

Mit Samsung lepsi fotak tak je to top...ale nejak mne nebavi kdyz dokaze klidne i jednu ze dvou fotek zmrvit a ty ostatni taky obcas nejsou to co bych chtel/cekal od top telefonu Samsungu.
Ale zoom za horsich podminek/vecer ma S24U lepsi.Video pri nejlepsim nastaveni o chlup taky ale tam uz je to na ukor mista (1min je 1gb)
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 3. 7. 2024 19:16

Eaazy píše:Já bych osobně rád viděl lehké přehodnocení celé eSkové řady:
- vrcholem ať je S25 Note s 5000mAh baterií a Spenem
- alternativou ať je S25 Ultra s 6000mAh baterií bez Spenu
- základní model ať je pouze S25 kolem 6,3-6,4" s 4500mAh baterií a tele/wide z Ultry doplněné o wide 50mpx

Všichni spokojení.

Tak třeba se ti to splní: https://www.svetandroida.cz/samsung-galaxy-s25-plus-spekulace-imei/ 8-)
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod ripper6 3. 7. 2024 20:49

Libb píše:Tak jsem dokončil kolečko S24 Ultra -> Xiaomi 14 Ultra

Zrejme zalezi asi jake kdo pouziva funkce :hm Me treba zujalo ze Samsung ma dle info starsi cip kamery a ze Xiaomi 14 Ultra ma novejsi.
Dal ze Xiaomi za cca stejny prachy nema eSIM, ani Honor Magic 6 Pro, Vivo ale ze tu eSIM jsem nasel u Samsungu, me se dost hodila :-)
Otazka je co zahrivani telefonu? Je normalni ze pri foceni proste topi? Mam tu ted Samsung s24 Ultra a pri foceni docela topi :hm Trochu obava abyse to v outdoor pouzdru neprehrivalo :hm

Dal zalezi jaka bude poruchovost, dal jsem tomu sanci a vzal s24U ze naposledy, s23U to proste nedala (v haji elektronika, v haji kamery, telefon sel po par mesicich do haje). Mozna je to tim, ze jsem nemel moc telefonu, tak treba je to jen moje zdani z nejakej globalniho mnozstvi. Mel jsem Asus a Motorola a ty ok.
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod DavidB82 4. 7. 2024 04:43

ripper6: jen pro info, Honor magic6 pro má esim.
DavidB82
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rajs 4. 7. 2024 06:38

Přesně maš špatné informace,esim Honor magic6 pro má,a topí každá současná vlajka a je to jen o uživateli jak s přístrojem zachází.
rajs
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka