Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 7. 2024 13:44

renek1: to mi nesedi co uvadis. Pises na aktualni verzi, tu dobu kdy jsem menil CSC tak to bylo zacatkem mesice, nebyl tak tento update k dispozici a dal se mi tam posledni. Po aktualizaci jsem to nejaky den po, prehodil na CSC EUX. Vse na posledni aktualizaci. Presto to nefungovalo. Takze zde u teto dalsi by to najednou melo fungovat? To mi tam nesedi.
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 19. 7. 2024 17:19

Opravdu nevím, co všechno jsi s tím dělal nebo kde přesně mohla nastat chyba. Vycházím jen z toho, že když jsem ještě sám měnil CSC, někde jsem zaznamenal informaci, že se nemá měnit CSC na jiný region, pokud nemají firmware stejnou verzi. Tohoto pravidla jsem se držel a nikdy jsem neměl problém. Aktualizace mi chodily přes OTA jak na THL, tak zpětně, když jsem telefon prodával a přešel zpět na EUX.
Pokud ti teď nabídlo aktualizaci na THL, můžeš být rád, že to funguje.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod pepapepa1 19. 7. 2024 18:37

Taky nemate moznost v nativní aplikaci zprávy a gogle zprávy nastavit si vlastní zvuk?
pepapepa1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _baudis_ 19. 7. 2024 18:41

renek1: omlouvám se za OT, ale pamatuješ fórum smartmania, troubu htjirku a mou osobu jako věčného rivala? Byl jsem nejdříve Jackal, pak jsem nick změnil na Pavel. Byl jsem tam dlouhé roky.
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 7. 2024 22:08

renek1: dekuji za vysvetleni. Dle toho co popisujes by to znamenalo mit stejny firmware tj THL pro region CSC THL :)
Tedy ano potom by to mohlo nekde zlobit, kdyz je FW EUX - to tam je i psano, ale region je CSC THL. Jenze prve u s23U jsi uvadel, alespon pro me info, ze neni treba delat vyssi zasah do telefonu, ale staci jen zmenit region dle navodu v tvem popisu a to CSC a ze to nedelalo zadny problem. Nebyla tam rec o nahravani nejake rom, flashovani telefonu nebo prehrani FW.
Pokud jsem to zle pochopil, omlouvam se.
Z toho jsme vyvodil, ze kdyz to radne dle YT navodu prepnu, nemel by telefon odejit nebo se poskodit? :hm

Samo mohu to vratit do EUX, vadit mi to nebude, ale hadam ze na tento posledni aktualizaci, to dopadne ze nova neprijde dokud neprepnu zpet do THL.
Proste diky tomu jsem zjistil tuto informaci, ze pokud poprve z obchodu zapnes telefon, na wi-fi tento prazdny telefon nejdriv prepnes CSC napr do THL, ILO ci jinde, das aktualizaci, tak ta prvni aktulizace se navaze na OTA update a tam bude OTA chodit. Pokud se ale rozmyslis, uz ti nebude chodit OTA v jinem regionu :-l
Opacne pokud bych udelal aktualizaci prvni v EUX, chodila by nejspis jen tam.
Je ale mozne ze se to pozdeji muze samo pozmenit, netusim jak to OTA presne funguje a chtelo by to nekoho vic znaleho :hm Prepinat dokola to nehodlam, to se bojim ze akorat v nejlepsim pripade to OTA uplne rozvrtam :-l

Myslim ze je to dobre to pro ostatni zminit, kdo se chysta provest tuto zmenu i kdyz zni jako banalita.
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 21. 7. 2024 07:27

Já už jsem k tomu své napsal a nebudu se dál pouštět do dalších rozborů. Myslím, že pokud tu je někdo, kdo stále aktivně využívá změnu CSC, mohl by o tom vyhledat nějaké bližší informace třeba na fóru XDA, kde je jistě víc aktivních témat a lidí, kteří se tím zabývají. Osobně ani netuším, jestli se od doby, kdy jsem to používal, něco nezměnilo.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Bassmann 21. 7. 2024 12:15

pepapepa1 píše:Taky nemate moznost v nativní aplikaci zprávy a gogle zprávy nastavit si vlastní zvuk?

Ahoj, mně to jde jak v Samsung zprávách, tak v Google zprávách. Nastavení -> Oznámení -> Kategorie oznámení.
Bassmann
Junior

Odeslat příspěvekod pepapepa1 21. 7. 2024 12:28

Ahoj. Ja kliknu na nastaveni - oznameni a objevi semi tohle. Nejde mi nahrat obrazek. Objevi semi- Povolit zvuk a vybrace nebo tichy
pepapepa1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pikropikro 21. 7. 2024 14:21

Ahoj. Chtěl bych se zeptat s odstupem času lidí, co mají S24 Ultra, zda by si jej znova koupili nyní, po zkušenostech za poslední měsíce s tímto mobilem?
A dále by mě zajímalo, zdali aktualizace přinesly nějaké zlepšení u fotoaparátu?

Současně, šli by jste raději do 23U nebo 24U s ohledem na cenu nebo vylepšení ve prospěch 24? Díky.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod hurec 21. 7. 2024 14:43

To si musíš říct sám. Dle mého s23U za pěkný peníz stačí. Je na tobě jak hrotíš novější model a rovný displej.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bassmann 21. 7. 2024 17:10

pepapepa1 píše:Ahoj. Ja kliknu na nastaveni - oznameni a objevi semi tohle. Nejde mi nahrat obrazek. Objevi semi- Povolit zvuk a vybrace nebo tichy

Ještě mne napadlo, zkus to podle tohoto videa. Je sice v angličtině, ale i pro neangličtináře vcelku pochopitelné.
https://www.youtube.com/watch?v=ux_CO8eNFx0
V češtině ta první část je Nastavení -> Oznámení -> Rozšířené nastavení -> Správa kategorií oznámení pro jednotlivé aplikace

Druhá část je, jak už jsem psal dříve. Snad ti to pomůže.
Bassmann
Junior

Odeslat příspěvekod pepapepa1 21. 7. 2024 18:06

Jsi jednicka opravdu to pomohlo. Dekuji moc. :D :D
pepapepa1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pikropikro 21. 7. 2024 20:05

Kde nyní teda koupit S24 Ultra za dobrou cenu? Má někdo povědomí o nějaké akci? Klidně bych vzal i nějaký kus z inzerce, ale v mém okolí (cca do 100km) nic není :-(
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 7. 2024 12:44

Mate nekdo v telefonu 120fps? Jsem resil video a stale to umi jen 60fps a to i u FullHD!
Proc telefon nema 120fps u 4K, kdyz to slibuje gsmarena a ctu to i u jinych znacek :(
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod Polux 22. 7. 2024 13:55

Ve standardním video režimu k dispozici není, ale v pro režimu není 120 fps až do 4K žádný problém. Tohle není žádná novinka, vyšší fps jsou k výběru pouze v pro režimu u Samsungu už dlouho.
Polux
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka