Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 14. 2. 2025 09:25

One UI 7 na Galaxy S24 bychom se měli dočkat nejdříve na konci dubna. Samsung sám prozradil, že plánuje příští týden vydat čtvrtou betu One UI 7. Uznávaný leaker Tarun Vats pak na sociální síti X uvedl, že Samsung vydá ještě další dvě beta verze systému - 5. beta by měla být vydána v březnu a 6. dokonce v dubnu.

Tak jestli tohle je pravda... a ted mluvte. Kdyby to tak opravdu bylo, byl by Samsung porad v pohode?
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 14. 2. 2025 09:27

Záleží na tom, jestli tenhle incident s OneUI 7 je věc ojedinělá nebo jestli to takhle půjde i dál.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 2. 2025 10:19

Shelby_Encore píše:One UI 7 na Galaxy S24 bychom se měli dočkat nejdříve na konci dubna. Samsung sám prozradil, že plánuje příští týden vydat čtvrtou betu One UI 7. Uznávaný leaker Tarun Vats pak na sociální síti X uvedl, že Samsung vydá ještě další dvě beta verze systému - 5. beta by měla být vydána v březnu a 6. dokonce v dubnu.

Tak jestli tohle je pravda... a ted mluvte. Kdyby to tak opravdu bylo, byl by Samsung porad v pohode?

Jelikož sleduju betu podrobně, tak přihodím současný stav. Pominu-li drobné chybičky, pak se stále nepodařilo odladit ve 3.betě rozostřování pozadí při vyrolování kontrolního centra a přechody mezi složkami. To je asi nejpalčivější problém - že 3.beta působí trhaně, uměle a velice nedoladěně. Pokud 4.beta tyto nedostatky napraví - na testovacích serverech už je, ale zatím nebyla vypuštěna - nemělo by nic bránit ostrému vydání A15 s OneUI7 na řadu S24.

Termín konec dubna je samozřejmě ostuda, protože již dnes je 3.beta stabilní a funkční, pouze po grafické stránce nedokonalá. Vydání 4.bety by tak mělo odpovídat jak požadavkům betatesterů, tak hlášeným problémům s ostrou verzí na řadě S25. Není tedy jeden jediný relevantní důvod, proč nevydat ostrou verzi do konce února.

Ještě doplním, že si stojím za tím, že následující vydávání nových OS by mělo probíhat ve dvou vlnách - první vlna na podzim (je tu dostatečný čas mezi vydáním AOSP a doladěním nadstavby) pro všechna zařízení ve verzi x.0. S novým vlajkami pak updatovaná verze x.1. Pokud tomu tak nebude, je to velké zklamání a obrovský skok zpět, jelikož předpokládám, že vydávání nových verzí Androidu se bude hromadně dít právě na podzim daného roku a nikoliv v prvním kvartále toho následujícího. Tohle by pro mě osobně bylo už neakceptovatelné...
Naposledy upravil Eaazy dne 14. 2. 2025 10:24, celkově upraveno 2
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 14. 2. 2025 10:22

Spíš by mě zajímalo, když to tak bude dál, co s tím uživatel udělá? Zanadává, prodá a koupí si Čínu, nebo zaplevelí fórum nadávkami? Je to nepříjemný stav, ale bohužel je to tak. Horší by byl stav, kdyby měl telefon kritickou chybu, s níž se nic nedělá. Chápu, že je skupina lidí, kteří se rádi hrabou v nastavení telefonu a honí každou novinku, ale většině lidí je asi ukradené, jestli mají A13, 14 nebo 15. Důležitá je pro ně funkčnost telefonu. Opět tím netvrdím, že tahle situace je v pořádku, ale dokola se o tom dohadovat na třiceti stránkách to stejně nevyřeší.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 14. 2. 2025 10:37

To ne, ale prijde mi, ze tohle je dalsi jobovka a dalsi hrebicek do rakve trpelivosti nekterych uzivatelu. Uprimne, jestli vyjde drive Xiaomi 15 Ultra nez One UI 7, tak zkusim prechod. Nejde o to, ze by S24U nefungovala dobre, ale ze uz ted vim, ze s One UI 7 by mohla fungovat lepe. Nekdy si zavzpominam na dobu xda a custom romek a nahradou mi jsou aspon takovehle aktualizace a zmeny v systemu. Mozna je to detinske, ale me treba dlouho system bez vylepsovani omrzi a proto ta nedockavost na aktualizaci. Nekdo zkratka pouziva a nekdo si vic hraje... je to kazdeho vec.
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 14. 2. 2025 10:49

renek1 píše:Spíš by mě zajímalo, když to tak bude dál, co s tím uživatel udělá? Zanadává, prodá a koupí si Čínu, nebo zaplevelí fórum nadávkami? Je to nepříjemný stav, ale bohužel je to tak. Horší by byl stav, kdyby měl telefon kritickou chybu, s níž se nic nedělá. Chápu, že je skupina lidí, kteří se rádi hrabou v nastavení telefonu a honí každou novinku, ale většině lidí je asi ukradené, jestli mají A13, 14 nebo 15. Důležitá je pro ně funkčnost telefonu. Opět tím netvrdím, že tahle situace je v pořádku, ale dokola se o tom dohadovat na třiceti stránkách to stejně nevyřeší.

Pokud je to pro někoho důležité, tak může přejít na Pixel.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod jirkaho1 14. 2. 2025 11:06

Ahoj, mám dotaz. Mám měsíc nový telefon S24 Ultra a všiml jsem si, že pokud ho nabíjím, v rozsahu 0-25% se chová nabíjení divně. Mám ověřené z 2 způsobů měření, že to tak je a dělá to vždy. Nabíjení jde od 0 po 40 W a pak se resetne a znova - dělá to cca každých 10 sekund. Pokud je tam více jak +-25% tak už telefon nejde na 35 W a vše je OK. Zkoušel jsem jiný kabel a nepomohlo. Nabíječka je z Alzy (až 60W), podporuje PD a pokud jí připojím k notebooku, tak dává 60W bez problému. Řešení je tak moc telefon nevybíjet anebo ze začátku jinou nabíječku. Jinou PD nabíječku nemám. CO s tím? Asi to může mít dopad na baterku, kterou bych nerad odrovnal. Díky
Přílohy
SmartSelect_20250128_081815_Battery Guru (Small).jpg
jirkaho1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 2. 2025 11:50

Shelby_Encore píše:To ne, ale prijde mi, ze tohle je dalsi jobovka a dalsi hrebicek do rakve trpelivosti nekterych uzivatelu. Uprimne, jestli vyjde drive Xiaomi 15 Ultra nez One UI 7, tak zkusim prechod. Nejde o to, ze by S24U nefungovala dobre, ale ze uz ted vim, ze s One UI 7 by mohla fungovat lepe. Nekdy si zavzpominam na dobu xda a custom romek a nahradou mi jsou aspon takovehle aktualizace a zmeny v systemu. Mozna je to detinske, ale me treba dlouho system bez vylepsovani omrzi a proto ta nedockavost na aktualizaci. Nekdo zkratka pouziva a nekdo si vic hraje... je to kazdeho vec.

V takovém případě bych neváhal kontaktovat ohledně zkušeností @Libb. S přechodem ze Samsungu na Xiaomi má osobní zkušenosti a je tak asi nejfundovanější osobou pro radu...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 14. 2. 2025 13:04

To neni potreba, mel jsem Xiaomi Mi 9, 12, 13 Ultra...
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 2. 2025 13:52

Tak to je asi ok - co jsem zkoušel, tak systém je v Xiaomi poměrně dosti podobný a nejsou tam velké změny. Jen cena bude letos zřejmě trošku divočejší - 1499EUR, resp. 37.990,-
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod veptus 14. 2. 2025 14:48

S25_08.jpg

Jak jsem psal UI 7 asi až po 5 dubnu - To tam je také státní svátek - Den stromů.

S25_09.jpg

Funkce Mazání zvuku z videí je prozatím k dispozici jen modelům Galaxy S25.
Je velmi náročné na výkonn hardware.

Modely řady Galaxy S25 tak nabízejí pokročilou editaci zvukové stopy ve videích tzv. Audio Eraser - Mazání zvuku.
V praxi to znamená, že můžete snadno a rychle eliminovat rušivé zvuky ve svých videích. Umělá inteligence automaticky rozpozná různé druhy zvuků, jako je hlas, vítr či šum. Hlasitost každé složky zvuku pak můžete upravit, případně ji zcela utlumit.

Tato funkce vyžaduje výkonné NPU, u kterého se předpokládalo, že je samozřejmě součástí procesorů Snapdragon 8 Elite použitých v modelech Galaxy S25. Zdá se však, že budou stačit i starší procesory Exynos 2400, které Samsung využil v modelové řadě Galaxy S24.
Poslední informace naznačují, že právě funkce Mazání zvuku by se měla dostat společně s nadstavbou One UI 7.0 i na modely Galaxy S24.
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 14. 2. 2025 16:47

Me spis bude zajmat, jestli Samsung dodrzi co slibil a to vyda 7 major updatu na s24 Ultra.
Znamena to, ze by uzivatel mel dostat i tak Android 21 jeste? :D
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 14. 2. 2025 17:13

Veřejně to slíbil, tak snad by měl. Ale předpokládám, že takových telefonů bude ale v provozu dost málo.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 2. 2025 17:19

ripper6 píše:Me spis bude zajmat, jestli Samsung dodrzi co slibil a to vyda 7 major updatu na s24 Ultra.
Znamena to, ze by uzivatel mel dostat i tak Android 21 jeste? :D

Vzhledem k tomu, že Samsung vždy podporu dodržel - např. letos teprve končí řada S21, Flip3, Fold3 - tak se toho nebojím...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 14. 2. 2025 18:00

no, len aby za 7 rokov podpory stihol vydat aspon 2 hlavne verzie . . . cestinu a slovencinu vydav uz vyse roka . . .
tululumko
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka