Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 2. 2025 18:12

tululumko píše:no, len aby za 7 rokov podpory stihol vydat aspon 2 hlavne verzie . . . cestinu a slovencinu vydav uz vyse roka . . .

Tak třeba mu bude 7 verzí OS trvat 14 let...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod veptus 14. 2. 2025 18:24

S25_10.jpg

Řada Galaxy S25 byla na začátku tohoto měsíce uvedena na trh s uživatelským rozhraním One UI 7 založeným na systému Android 15. U starších zařízení Samsung, včetně vlajkové řady Galaxy S24 z loňského roku, však zavádění aktualizace na One UI 7 stále nezačalo.

Pokud vás zajímá, kdy vyjde, máme pro vás dnes velmi špatnou zprávu. Nové únikové zprávy jsou, že stabilní aktualizace One UI 7 vyjde v nejlepším případě v dubnu, a ne dříve.

Je to proto, že Samsung má zjevně naplánované další beta verze: pátou v březnu a dokonce šestou beta v dubnu. Ta by měla být poslední, takže se dá předpokládat, že stabilní aktualizace by mohla přijít jen pár dní nebo týdnů po ní.

V předchozích letech jsme chválili Samsung za to, jak rychle zavedl nové velké aktualizace Androidu. Tentokrát se společnost vydala přesně opačným směrem. Zatímco všichni jeho konkurenti aktualizovali alespoň některá svá zařízení, Samsung si stále dává na čas.

Android 16 se blíží, Google uvádí druhou betu.
Aby toho nebylo málo, Android 16 vydá Google v červnu (pokud vše půjde hladce), a tak pokud One UI 7 vyjde v dubnu, majitelé starších zařízení Samsung budou mít Android 15 nainstalovaný maximálně dva měsíce, kdy Google vydá ještě novější verzi – a kdo ví, jak dlouho bude Samsungu trvat, než ji do svých zařízení dostane.

I když je One UI 7 největší přepracování rozhraní u Samsungu za poslední dobu a vypadá to, že byla přepracována k lepšímu, je to stále docela směšné. Takže jediné, co můžeme říct, je - doufejme, že to prostě není pravda.

Zdroj:
S25_11.jpg
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 14. 2. 2025 18:57

Také jsem to dnes četl, je to tam toho asi víc, co potřebují doladit, bohužel. Já se celkem těším, ale svět se nezboří. Samsung má pořád dobrou podporu, nevidím v tom nic zlomyslného, spoustu lidí naštvou, možná někdo odejde, ale to bude asi tak všechno. Pokud slibují aktualizaci, která tu nebyla posledních 10 let, tak to možná i chápu. Jen kdyby po netu pořád nelítali "ověřené a zaručené" informace, že One UI 7, bude zítra, za týden, včera a já nevím ještě co. Bylo by možná více klidu.
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black / Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN
Watch 1: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan / Watch 2: Samsung Galaxy Watch7 44mm Zelené - SPIGEN
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 14. 2. 2025 19:04

Ale to by neměli páni novináři co žrát. Právě na takových rozporuplných, klikbajt, článcích vydělávají. Je to takový technologický bulvár.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod renek1 14. 2. 2025 19:42

_baudis_ píše:.............Samsung má pořád dobrou podporu, nevidím v tom nic zlomyslného, spoustu lidí naštvou, možná někdo odejde, ale to bude asi tak všechno. Pokud slibují aktualizaci, která tu nebyla posledních 10 let, tak to možná i chápu. Jen kdyby po netu pořád nelítali "ověřené a zaručené" informace, že One UI 7, bude zítra, za týden, včera a já nevím ještě co. Bylo by možná více klidu.

Kdo by odcházel, když má zařízení funkční? To, že někdo nemá nový android podle mého řeší jen novináři a hrstka lidí kteří se o telefony zajímají o něco víc než běžný uživatel a tomu je celkem jedno jaký má android, hlavně když mu dobře funguje. Vždyť i na fóra chodí stále méně lidí.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod veptus 14. 2. 2025 19:43

Vždyť to ani dřív nemůžou časově stihnout pokud dodrží co mají zavedeno.
tzn. časové rámce od vydání beta + čas testování do vydání.
A GsmArena není žádný klik bulvár server.
Možná nějaké Samms a fans a jim podobní.

Google, prosím, dokončete Android 16 stabilní verzi co nejdříve a přejděte na Android 17 dříve, aby se Samsung více trápil :-D
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 14. 2. 2025 20:06

Pánové, tak mě napadá, pokud to OneUI 7 tak nutně potřebujete, tak proč se nezapíšete do toho beta programu?

Jinak se tedy nejspíše ukazuje, že přeskočit novou řadu byla dobrá volba loni, nikoliv letos.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 2. 2025 20:29

veptus píše:Vždyť to ani dřív nemůžou časově stihnout pokud dodrží co mají zavedeno.
tzn. časové rámce od vydání beta + čas testování do vydání.
A GsmArena není žádný klik bulvár server.
Možná nějaké Samms a fans a jim podobní.

Google, prosím, dokončete Android 16 stabilní verzi co nejdříve a přejděte na Android 17 dříve, aby se Samsung více trápil :-D

Proč by ne? Od první bety po ostrou verzi je to max. 3 měsíce. Tzn. prosinec 24, leden 25, únor 25. Ostrá verze začátkem března.

Jinak ofiko AOSP 16 někdy kolem léta, první telefony s A16 budou Pixely koncem léta.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 14. 2. 2025 20:35

aikoN píše:Pánové, tak mě napadá, pokud to OneUI 7 tak nutně potřebujete, tak proč se nezapíšete do toho beta programu?

https://developer.samsung.com/one-ui-beta
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod tululumko 14. 2. 2025 20:39

...Android 16 vydá Google v červnu (pokud vše půjde hladce), a tak pokud One UI 7 vyjde v dubnu, majitelé starších zařízení Samsung budou mít Android 15 nainstalovaný maximálně dva měsíce, kdy Google vydá ještě novější verzi....
Tkze povedzme v 04 pride na s24, v 05 pride na s23, potom vyjde A16 tak s22 dostane uz rovno A16 :-) a s A15 sa na S22 ani nebudu trapit :-)
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod veptus 14. 2. 2025 20:53

aikoN píše:Pánové, tak mě napadá, pokud to OneUI 7 tak nutně potřebujete, tak proč se nezapíšete do toho beta programu? ***

Já jsem nic takového nepsal.
Já se mám rád :-D
Naposledy upravil veptus dne 14. 2. 2025 20:55, celkově upraveno 1
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 2. 2025 20:55

Pokud A16 vyjde koncem června, tak první telefony s tímto systémem budou Pixely10 koncem srpna. Ostatní značky tedy A16 pustí do Vánoc - listopad/prosinec. V lednu dostane A16 řada S26...

Ps: A14 s OneUI6 dostala řada S23 v říjnu 23 a Fold5/Flip5 v listopadu 23. A to Fold5/Flip5 vyšel v srpnu 23 - takže nejnovější telefony měly A13 z výroby přesně 2 měsíce. Blbé? Ano, ale bohužel...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 14. 2. 2025 21:09

renek1 píše:
_baudis_ píše:.............Samsung má pořád dobrou podporu, nevidím v tom nic zlomyslného, spoustu lidí naštvou, možná někdo odejde, ale to bude asi tak všechno. Pokud slibují aktualizaci, která tu nebyla posledních 10 let, tak to možná i chápu. Jen kdyby po netu pořád nelítali "ověřené a zaručené" informace, že One UI 7, bude zítra, za týden, včera a já nevím ještě co. Bylo by možná více klidu.

Kdo by odcházel, když má zařízení funkční? To, že někdo nemá nový android podle mého řeší jen novináři a hrstka lidí kteří se o telefony zajímají o něco víc než běžný uživatel a tomu je celkem jedno jaký má android, hlavně když mu dobře funguje. Vždyť i na fóra chodí stále méně lidí.

Sorry za hvězdu, překliknul jsem se... 8-D

Je spousta lidí, kteří když nemají hned, co by měli podle nich mít, tak jdou jinam, to je naprosto normální. To že mají funkční zařízení nehraje roli. Vždyť je tady toho plný fórum. Lidé si prostě vybírají, co chtějí mít v daném okamžiku.
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black / Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN
Watch 1: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan / Watch 2: Samsung Galaxy Watch7 44mm Zelené - SPIGEN
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 14. 2. 2025 23:06

aikoN píše:Pánové, tak mě napadá, pokud to OneUI 7 tak nutně potřebujete, tak proč se nezapíšete do toho beta programu?

Jinak se tedy nejspíše ukazuje, že přeskočit novou řadu byla dobrá volba loni, nikoliv letos.

Nějak nevidim duvid. Jak 24 tak 25 dost nezajimave řady a spiš nutnost než muset mit.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod veptus 15. 2. 2025 20:11

Smazáno.
Originál článek zde.
Naposledy upravil veptus dne 16. 2. 2025 00:42, celkově upraveno 4
veptus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka