Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod peta809 23. 2. 2025 22:18

Je to dáno mimo jiné i tím antireflexním displejem, ale časem si na ty barvy zvykneš. Je to něco za něco.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod dd80 23. 2. 2025 22:35

Tenkrát jsem taky porovnával, když jsem přecházel z OP9 na S23+ a bylo to to stejný, protože ten předchozí OnePlus měl taky lepší barvy než ten Samsung �. Jak říkáš, je to o zvyku, ale je to škoda.
dd80
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 23. 2. 2025 22:36

Jo to bude ten antireflex.
To je asi jedna z mala věci co mě zajimaji jak se s tim realně žije a předpokladam, že zde by se mi antireflex zamlouval.
Třeba u TV, když jsem to viděl u Oled taktež od Samsung tak tam mam jasno a tohle ani nahodou.
Stačil ne zrovna velky zdroj světla a prakticky z cele plochy se razem stal IPS panel.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 23. 2. 2025 22:50

A není myšleno toto:
Samsung oznamuje aktualizaci řady Galaxy S24, která uživatelům Galaxy nabízí více možností
Samsung kalibroval živý režim na řadě Galaxy S24 odlišně, takže vypadal méně živě.
Přesunutím přepínače do středu nebo na druhý krok získáte barvy podobné těm na Galaxy S23 Ultra.

Ve skutečnosti Samsung u řady Galaxy S24 kladl obrovský důraz na přirozenější reprodukci barev, přičemž nová funkce Adaptive Color Tone využívá fotoaparáty telefonu k úpravě barev a vyvážení bílé, aby barvy vypadaly přirozeněji v různých světelných podmínkách.

https://news.samsung.com/global/samsung-announces-galaxy-s24-series-update-offering-galaxy-users-more-choices
www.SamsNews.cz
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod SmartDavid 23. 2. 2025 23:04

Obecně jakákoli antireflexní vrstva snižuje kontrast, což způsobuje tu menší živost barev. U iPadů Pro s nanotexturou je tohle také pozorovatelné. A ano, Samsung vydal aktualizaci, která ten problém s menší živostí barev zmírňuje.
SmartDavid
Junior

Odeslat příspěvekod MLOK_ 24. 2. 2025 08:54

Pokud se nepletu, tohle uz je par tydnu, mozna mesicu opravene a ano, je tam zpatky ta "zivost" co tam drive nebyla (me to zas tak nevadilo). dalsi upravu jsem zpozoroval v nastaveni na ochranu oci (eye comfort), to take meni barvu, coz drive nebylo.
MLOK_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Deawon 24. 2. 2025 08:54

Za ten antireflexní displej Samsung chválím, ale stejně si myslím, že na mobil za 30k si dá většina uživatelů ochrané sklo a tím pádem tento benefit zabije. Já mám sklo od PanzerGlass a ta čtečka otisků tedy ni moc. Otisky jsem registroval až po nalepení, ale je to dost náladové. + by to díky velikosti displeje chtělo tu čtěčku větší. Při zhasnutém dipleji to chce cvik se trefit napoprvé.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4, LG G7 Platinum, Samsung A52s 5G, Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB černý titan
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod rajs 24. 2. 2025 10:43

PanzerGlass je hrůza už nikdy více,jsou lepší skla ale raději folie original od samsungu zachová polovinu antireflexního displeje a otistk běhá suprově.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod dd80 24. 2. 2025 10:48

Chystám se objednat SPIGEN GLAS.TR "EZ FIT" CLEAR. Už jsem to měl na předchozím telefonu a maximální spokojenost.
dd80
Junior

Odeslat příspěvekod dd80 24. 2. 2025 18:41

Doporučíte mi nějaký perfektní kryt (S24U)? Dneska jsem vzal Nillkin CamShield PRO Magnet. Není spatnej, ale ten plast je takovej moc hlaďoučkej a docela blbě vroubkovanej. Dík.
dd80
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 24. 2. 2025 18:47

dd80
Nemá magnet, ale osobně jsem snad lepší neměl. Perfektně sedí na telefonu a hlavně se naprosto skvěle drží.
https://www.alza.cz/spigen-caseology-at ... 386637.htm
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 24. 2. 2025 21:31

NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod dd80 26. 2. 2025 11:01

Tak jsem vyzkoušel ten Nilkin CamShield PRO a docela špatný, takže vráceno. Druhý jsem vzal ten Renkem doporučený Spiegen Caseology Athlex a jo je fajn, ikdyž jsem čekal že bude víc gumovější, ty záda na fotce k tomu evokují, ale ne je to tvrdej plast, každopádně ho taky vrátím, protože nelze přes něj indukčne v autě nabíjet. Nicméně jsem po dlouhým hledání našel můj oblíbený Nilkin Super Frosted PRO, který jsem měl i na předchozím mobilu a byl jsem s ním maximálně spokojený, tak doufám, že tak bude i zde. :)
dd80
Junior

Odeslat příspěvekod dejvy 26. 2. 2025 11:37

Finální One UI 7.0 by na S24 mohla dorazit 18.dubna

https://www.sammobile.com/news/one-ui-7 ... ed-report/
dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod Deawon 26. 2. 2025 11:52

No to si ještě počkáme. Já mám S24U 13dní a mě spíš vadí se seznámit pořádně s mobilem, když vím, že za chvíli se prostředí docela výrazně změní. Tak nějak jsem doufal, že už přejdu rovnou na One UI 7 od začátku. Na druhou stranu hlavně ať to vyladí pořádně. Nicméně asi tak nějak všichni tušíme, že je to spíš tlačenka pro S25.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4, LG G7 Platinum, Samsung A52s 5G, Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB černý titan
Deawon
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka