Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Karel2 8. 3. 2024 07:58

zajimal by me nazor profika, treba Libb by se mohl kouknout, takhle je to jen ............. ^^
S25 Ultra
Karel2
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 8. 3. 2024 08:09

Vždycky to bude jen........
Jakého profíka máš na mysli?....jako profi uživatele mobilu? :mrgreen:
Každý ti k tomu řekne něco jiného, stačí se podívat po internetu, jeden chválí, druhej haní.
Pro mě je z toho jediný výstup a to, že buď mi to vyhovuje, nebo ne.
U jiných značek je to stejný, jen ubečený iovce mají vše "skvělé", jelikož to mají striktně nastavený jak pro nesvéprávný.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod tomasmedek 8. 3. 2024 09:02

Funguje vám historie schránky? Mně ne, v žádné aplikaci mi kontextová nabídka nenabídne historii. Jen klasicky vyjmout/vložit atd., ale historie ne. Je potřeba to někde aktivovat?

Respektive takto: pokud v klávesnici Samsung zapnu panel nástrojů, pak se k historii dostanu. Ale běžně bývala historie součástí kontextové nabídky při podržení prstu v textovém poli.
tomasmedek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod andrejo777 8. 3. 2024 09:33

Karel2 píše:zajimal by me nazor profika, treba Libb by se mohl kouknout, takhle je to jen ............. ^^

Moj nazor, nech sa kludne vyjadri aj Libb, ale dolezite je ako napisal Renek, hlavne je aby sa to pacilo tebe.

S24 menej preostruje a ma menej sumu. S23 moze obcas prekvapit, ale preostrenim na detailoch konare stromov, travy fotku "rozbija". S24 zvlada lepsie aj fotky v noci. U 10x zoomu som cakal vecsie rozdiely v prospech s23. Fotky su o malinko detailnejsie, ale niekedy na ukor sumu - nejako mi nevadi - ale ako kedy, pripadne strata kontrastu, zivosti u elektricky. S24 by mohla na detailoch malinko pridat u 10x. Ale ci by trochu zrna fotku zdetailnilo? Mali to urobit tak, aby aj 10x na s24 bolo lepsie, ako na s23, aby neboli pochybnosti. Takto je to skor 8x ako 10. Mali dat cip 60mpx, aby tych megapixelov na priblizenie mali viac. Ale pocitam, ze 10x uz bude v poriadku na s25. To je taka strategia samsungu nieco na buduce zase vylepsit. Autor fotiek ked chcel v noci porovnavat 10x priblizenie, mal si v kamera asistent deaktivovat automaticky vyber objektivov. Ak ho ale zaujimalo, aky objektiv mobil vyberie, budis.
Uprimne na obsahu tychto fotiek je podla mna uplne jedno cim sa foti. Myslim, ze S24 je lepsia volba, ma plus moznost 5x zoomu.
Ty co mate S24 vyskusajte si aj polohy medzi 5-10 i ked vo vyreze to nema moc vyznam, skor ide o to spracovanie. Ako pisali aj na gsmarene u 9.9 zoom.
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod Karel2 8. 3. 2024 10:38

renek1 píše:Vždycky to bude jen........
Jakého profíka máš na mysli?....jako profi uživatele mobilu? :mrgreen:

No muj laicky pohled(porovnani) pred optimalizaci byl, ze prechod nema smysl, proto jsem celkem koukal na tohle prime srovnani(po optimalizaci) a zajimal by me prave pohled profika, profesionalniho fotografa, coz Libb je.
S25 Ultra
Karel2
Junior

Odeslat příspěvekod andrejo777 8. 3. 2024 10:59

Profik bude fotit cez expert Raw, aby z toho dostal viacej ako z nativnej apk fotaku. Ale to je fotenie a spracovanie uplne o niecom inom. Neviem ci by ta to bavilo u vsetkych fotiek z vyletu. S24 ma aj ine vyhody oproti v s23 v oblasti videa. 4k v 120fps, 8k na hlavny a 5x zoom. Pri 4k u 60fps moznost menit objektivy pocas zaznamu, Dualna camera v 4k. Sledovanie osoby vo videu v 4k na hlavny, siroky, selfi. 5x zoom je navykovy. Ale ak pre teba toto nema vyznam... uzivaj 23. Ak ti Libb napriek tvojemu presveceniu napise, ze fotky su s 24 lepsie, tak potom svoj pohlad zmenis? Ci prestanes Libb verit ako odbornikovi?
Naposledy upravil andrejo777 dne 8. 3. 2024 11:21, celkově upraveno 2
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 8. 3. 2024 10:59

No profi fotograf se ti jistě vyjádřit může ale furt je to o vlastním vnímání vysledku, jelikož pokud to není na první pohled mazanice, tak každý to vnímá jinak.
Jinak pokud chceš fotomobil, pak je teď čerstvě asi nej Honor Magic 6
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod BlueDragonFS 8. 3. 2024 11:39

Profi fotograf nebude fotit mobilem, ale zrcadlovkou, nebo bezzrcadlovkou :D
BlueDragonFS
Junior

Odeslat příspěvekod Karel2 8. 3. 2024 12:40

renek1 píše:
peta809 píše:Fototest S23 Ultra vs. S24 Ultra po update
https://www.dotekomanie.cz/2024/03/foto ... -fototest/

S24U jasně lepší

Panove, ja preci reagoval na tohle, na tenhle jasnej nazor, tedy ze je "jasne lepsi", me porovnani i ty fotky z odkazu rikaji neco jineho a je to muj pohled laika, tedy ze to tak jednoznacne neni. Myslel jsem taky, ze nazor Libba na ty konkretni fotky z odkazu, focene na automat, tedy jak foti 99% lidi, bude relevantnejsi, jak nazor nas laiku(prevazne). ;-]
S25 Ultra
Karel2
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 8. 3. 2024 13:23

Ty to asi stále nechápeš že ani dva fotografové Profesionálové se neshodnou tak jako my amatérští fotografové Všechno jsou to jenom subjektivní pocity a vnímání Pokud jak jsem říkal není na první pohled vidět nějaká mazanice
Ale samozřejmě ať se k tomu vyjádří pokud budeš klidnější a něco si z toho vezmeš
Ber taky v potaz že každý z nás máme jinak nastavený monitor na kterém na obrázky koukáme
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod marbab 8. 3. 2024 16:27

Po dlhom rozhodovani medzi Oneplus 12 som kupil Ultru. Pouzivam ju treti den. Rozhodol som sa kvoli spravnemu tvaru displeju (hranaty, plochy) a vehementne vychvalovanej vydrzi na baterku. AI somariny ma nezaujimaju, ani stylus. Ani 7 rocne aktualizacie, tak dlho nema nikto mobil. LG menim po 4 rokoch, nemam chut davat 200e do opravy displeja.

Na to ake vychvalovacie ody boli na SD Gen3 a chladenie vo videach tak to hreje statocne. Staci spravit 2-3 fotky a teplo teda dost citit. Pri videu este viac. Skoro ako pri nabijani. Pri LG G8s bolo teplo citit, len pri nabijani, aj to nie tak vyrazne ako pri Ultre.

Plne aktualizovany, aj Play Store podla Radkovho postupu.

Prve dva dni som mal telefon v defaulte, cize plny vykon, akurat som zapol QHD a 120Hz a pri citani Redditu/Twitteru v tmavej miestnosti to islo tak 1% baterky dole za 1-1.5 minuty. Pri zapnutom fotaku tiez baterka ide razantne dole.

Niekde na youtube je video ako tipek testoval FHD vs QHD a rozdiel vo vydrzi bol 1%.

Pockam este ten tyzden, co sa hovori, ze "baterka sa uci moje zvyky" aj ked mi to pride somarina. Lebo co, ked citam staticky text, tak po tyzdni zrazu to bude spotrebovavat menej elektriny?
marbab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod romo.11 8. 3. 2024 16:47

to je taky folklor ze sa baterka uci. ano, uci sa, pise to aj system, ale len s ohladom na odhad vydrze do vybitia. Dolezite je, ze prve hodiny az dni sa vselico stahuje na pozadi, z Play store, Samsung store, aktualizuju sa fotky z cloudu atd. Takze ked sa to vsetko postahuje, vydrz sa logicky zlepsi.
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod marbab 8. 3. 2024 18:40

Nie, nic sa mi nestahuje na pozadi, vsetko je uz aktualizovane, OS, Store, Samsung Store. Z cloudu sa mi nema co velke stahovat, lebo tam nic neposielam �
marbab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod renek1 8. 3. 2024 19:19

marbab píše:.......
Na to ake vychvalovacie ody boli na SD Gen3 a chladenie vo videach tak to hreje statocne. Staci spravit 2-3 fotky a teplo teda dost citit. Pri videu este viac. Skoro ako pri nabijani. Pri LG G8s bolo teplo citit, len pri nabijani, aj to nie tak vyrazne ako pri Ultre...............

Pokud ti to topí při pořízení třech fotek, nebo natáčení videa, pak je něco špatně. Jelikož tuhle činnost provozuju denně a zahřívání nemám.
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod ard3ne 9. 3. 2024 12:57

trošku mimo tému s24... ale kúpil som si hodinky watch 6 v akcii vymeň starý za nový a prišlo mi od nich zamietnutie registrácie - dôvod "Na mieste nákupu akcia nie je platná." Pred kúpou som si pozrel zoznam partnerov a podľa toho som aj kupoval (partner TPD jasne uvedený na ich stránke). Nestalo sa niekomu niečo podobné? Mobil som kupoval v planeo (tiež podľa zoznamu partnerov) a tam je to v poriadku. Tak nerozumiem tomu.
ard3ne
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka