Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 15. 3. 2024 13:15

Ahoj, jestli někdo používáte na malé S24 originální fólii od Samsungu, mohli by jste mi prosím změřit její rozměry? Sháním kvalitní fólii na Pixel 8 a s těma origoškama pro eskové řady jsem byl vždycky maximálně spokojený, byla to pro mě topka a jistota. Tak mě napadlo, jestli náhodou nepásne i na Pixela, i když má jiný poměr stran. Díky.
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod pavlis42 15. 3. 2024 13:44

cca 67 x 143 mm
pavlis42
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 15. 3. 2024 17:05

Super, díky.
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 17. 3. 2024 10:35

ard3ne píše:na Xiaomi som bol zvyknutý na dual apps, kde narozdiel od iných androidov bolo možné využívať akúkoľvek aplikáciu ako dual app, nielen chatovacie. a dnes som prišiel nato, že v samsungu je to možné tiež, skrz zabezpečený priečinok. možno je to u vás samsungistov stará známa vec, no mne padol kameň zo srdca, keď som zistil, že sa to dá aj na samsungu. paráda

Kamo teraz si mi uľahčil život touto informáciou :D Používam Samsungy cely život ale toto som doteraz nevedel. Konečne môžem používať 2 rovnaké bankové aplikacie v jednom telefóne (George SLSP) keďže používam súčasne 2 účty a nemusim sa prihlasovať do druheho cez web. Dokonca aj mToken funguje na overenie platby cize VELKA VDAKA!
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 17. 3. 2024 11:55

xD ta možnost tam je již několik let.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gerremi 17. 3. 2024 13:15

Ved píšem ze som zo samsungom roky a o zabezpecenom priecinku viem ale ze tam je možnosť vytvorit dualnu aplikaciu tak to je pre mna prijemna novinka :D
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 17. 3. 2024 17:17

gerremi
Joo každý den se člověk může dozvědět něco nového. :mrgreen:
Nic si z toho nedělej, plno z nás nezná všechny funkce a vychytávky, který jsou v telefonech dostupný.

...... Teda až na pár vyjímek :lol:
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6EtopHzd40Y
Sklo S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=7Vap9u8T7aU
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 18. 3. 2024 06:31

Máte/používáte někdo kryty od Samsungu? Díval jsem se, že mají docela solidní výběr. Například tenhle vypadá celkem decentně. Hlavně bych chtěl aby vystupoval jak nad čočky, tak nad displej na který bych dal asi sklo (nebo možná fólii?). https://www.mironet.cz/samsung-silicone ... +dp641401/

Případně jestli máte nějaký doporučení na kvalitní pouzdro s dobrou ochranou při pádu s decentním designem ?

Na S9 mám od začátku průhledný od Spigenu a je sice už trochu zažloutlý, ale jinak pořád ok. Pokud by Samsung kryty stály za prd vemu Spigen.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod koper1 18. 3. 2024 14:43

Kryt používám čirý od Spigenu. Vypadá lépe než čirý od Samsungu, který se mi nelíbil ani na klasickou S24.
https://www.kryteo.cz/kryty-pro-samsung ... gKRn_D_BwE

A na skle jsem měl nejprve origo Samsung fólii, během dvou dní jsem vyměnil za Spigen sklo:
https://www.kryteo.cz/tvrzene-a-ochrann ... gIyOfD_BwE
If at first you don't succeed....so much for skydiving
koper1
Junior

Odeslat příspěvekod Danny02 18. 3. 2024 16:50

A co ta origo fólie není moc dobrá? A kolik je těch fólii v balení? S tím sklem funguje dobře čtečka otisku?

Máte někdo dobré zkušenosti s tou bezdrátovou nabíječkou od Samsungu? Nebo se podívat po něčem jiném..
TV: Philips 55OLED706, Soundbar: JBL Bar 500, Mobil: Google Pixel 9 Pro 16 GB / 256 GB - Obsidian
Danny02
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 18. 3. 2024 16:55

Originál Samsung fólie má v balení 2 kusy. Zrovna jsem před pár týdny měnil tu první. Až doslouží, chci zkusit Spigen sklo (tam jsou taky 2 kusy). Už jsem na něj viděl i negativní recenze z hlediska otisků, ale drtivá většina komentářů uváděla, že se Spigen sklem čtečka funguje. Vypadá to, že je to mezi těmi známými výrobci takové nejlepší sklo poměr cena/výkon.
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 18. 3. 2024 17:09

Ten kryt Spigen mám na S9 a jsem s ním spokojenej, tak asi zůstanu u osvědčené klasiky. Doufám že taky vystupuje kousek nad displej a čočky? Jen bych možná přemýšlel nad "kouřovým" kvůli tomu že časem nežloutne jako čirej.
No a dívám se že to sklo od Spigenu má skoro 0,6mm, to už je pořádná síla. Na S9 jsem hned po koupi dával MR. MONKEY který se lepilo UV lepidlem a drží doteď bez větších škrábanců. A dle údajů má pro S24 jen 0.26mm. tam se asi už lepí klasicky. Je to nejspíš ne moc známý, ale taky, alespoň za mě hodně kvalitní sklo, akorát nevím jak s ním funguje čtečka...
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod -Ondra- 18. 3. 2024 22:55

Dotaz k S24 Ultra:
Stává se mi, že některé fotky jsou z ničeho nic více podsvíceny. Například snížím jas na cca 20%, listuji instagramem a z ničeho nic je jedna fotka podstatně světlejší (silněji podsvícena) než zbytek aplikace. Nebo občas stáhnu stavovou lištu která je podsvícena více než zbytek displaye. Nějaká rada? Projel jsem celé nastavení, nikde nemůžu nic najít... Děkuju
-Ondra-
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 18. 3. 2024 23:07

jirka mz píše:Ten kryt Spigen mám na S9 a jsem s ním spokojenej, tak asi zůstanu u osvědčené klasiky. Doufám že taky vystupuje kousek nad displej a čočky? Jen bych možná přemýšlel nad "kouřovým" kvůli tomu že časem nežloutne jako čirej.
No a dívám se že to sklo od Spigenu má skoro 0,6mm, to už je pořádná síla. Na S9 jsem hned po koupi dával MR. MONKEY který se lepilo UV lepidlem a drží doteď bez větších škrábanců. A dle údajů má pro S24 jen 0.26mm. tam se asi už lepí klasicky. Je to nejspíš ne moc známý, ale taky, alespoň za mě hodně kvalitní sklo, akorát nevím jak s ním funguje čtečka...

Na S9 jsem měl Liquid Air od Spigenu a teď ho mám i na S23. Verze pro S24 je téměř totožná. Na S23 to kryje displej i čočky. Předpokládám, že Spigen to má stejné u všech typů. Jinak na stránkách spigenu jsou detailní fotky každého krytu a telefonu. Tam si to můžeš ověřit. S čirým ani kourovym od nich nemám vůbec zkušenost. Koupil jsem na doporučení zde na fóru čirý z UK.
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 19. 3. 2024 04:28

-Ondra- píše:Dotaz k S24 Ultra:
Stává se mi, že některé fotky jsou z ničeho nic více podsvíceny. Například snížím jas na cca 20%, listuji instagramem a z ničeho nic je jedna fotka podstatně světlejší (silněji podsvícena) než zbytek aplikace. Nebo občas stáhnu stavovou lištu která je podsvícena více než zbytek displaye. Nějaká rada? Projel jsem celé nastavení, nikde nemůžu nic najít... Děkuju

To mi dělá i na iphone, jak instagram, tak tiktok. Dle mého po nějaké aktualizaci se zvyšuje jas kvůli HDR fotce/videu. Je to aplikaci, ne systémem.
hurec
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka