Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod renek1 6. 2. 2025 20:16

Omlouvám se moderátorům za tento krátký off-topic výlet do vod humoru. Nyní se vraťme zpět k původnímu tématu diskuze, které je pro všechny přínosnější.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod aikoN 6. 2. 2025 20:19

Dzejn Dočk píše:A proč ne teď? Když kupuju ULTRU, čekám odpovídající přístup. Koupím telefon za pár korun, kde mají být třeba 2-3 aktualizace, čekám 2-3 aktualizace.

A co srovnat "laciný" Pixel 8a vs Samsung ULTRA a aktualizace, tam to obhájíte jak? :D

Rozumím, že to někomu je jedno a neřeší to ale proč to máte potřebu obhajovat? Upřímně prosím, přijde Vám to OK, že laciný foun - za 6500 to zvládl lépe respektive rychleji?

Pixel vysvětlím lehce - když je to jaksi telefon od firmy, která Android vyvíjí. To by bylo divné, kdyby její telefony neměly novou verzi jako první, zvlášť, když nemají žádnou komplexní nástavbu :-)

No a že jej má Motorola letos update dřív? Asi nic očekávaného a vskutku by to mělo být naopak, ale nic, na čem by stál svět.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 6. 2. 2025 20:23

standavfr píše:Který Samsung do 7000 dostane A21?

Myslím, že aktuálně žádný. Letošní lowend A16 začíná na A14 a má "jen" 6 let podpory. Takže skončí na A20. A36/A56 zřejmě začnou s A15 a pokud budou mít také 6 let, tak skončí na A21. Ale asi je to pořád více, než u konkurence.

Jinak by asi bylo vhodné ten plevel nějak ukončit - jeden tu obhajuje pozdní nasazení A15 na vlajkové modely (s čímž já osobně nemám problém když vidím, jak velkou změnou OneUI7 je) a ten druhý operuje S Motorolou, která vlastně s A15 nepřinesla vůbec nic nového (a má jednu z "nejlehčích" nadstaveb). Jako pravda je částečně na obou stranách a nechápu tu diskuzi kolem toho - jak jsem psal výše, stačila by jedna jediná tisková zpráva Samsungu někdy půl roku dozadu, na co se máme připravit a proč.

Btw. nevyšly Pixely9 také s A14 už v okamžiku, kdy byla "čistá" verze vypuštěna? Nikdo to Googlu nevyčítal? Nějak se mi ta posloupnost nechce dohledávat, jen mám něco vzadu v hlavě, že nové Pixely nevyšly s A15...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 6. 2. 2025 20:26

V čem ta změna kromě jiného vizuálu a asi tří funkcí spočívá?
Naposledy upravil standavfr dne 6. 2. 2025 20:33, celkově upraveno 1
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 6. 2. 2025 20:28

renek1 píše:Omlouvám se moderátorům za tento krátký off-topic výlet do vod humoru. Nyní se vraťme zpět k původnímu tématu diskuze, které je pro všechny přínosnější.

Jsem věděl že Samsung ti neodpustí offko :-D Stačilo se zeptat, ušetřil by si hooodně plevelu 8-) :D

-- 6. 2. 2025 20:31 --

aikoN píše:
Dzejn Dočk píše:A proč ne teď? Když kupuju ULTRU, čekám odpovídající přístup. Koupím telefon za pár korun, kde mají být třeba 2-3 aktualizace, čekám 2-3 aktualizace.

A co srovnat "laciný" Pixel 8a vs Samsung ULTRA a aktualizace, tam to obhájíte jak? :D

Rozumím, že to někomu je jedno a neřeší to ale proč to máte potřebu obhajovat? Upřímně prosím, přijde Vám to OK, že laciný foun - za 6500 to zvládl lépe respektive rychleji?

Pixel vysvětlím lehce - když je to jaksi telefon od firmy, která Android vyvíjí. To by bylo divné, kdyby její telefony neměly novou verzi jako první, zvlášť, když nemají žádnou komplexní nástavbu :-)

No a že jej má Motorola letos update dřív? Asi nic očekávaného a vskutku by to mělo být naopak, ale nic, na čem by stál svět.

bylo by to stejně divné jako aby ULTRA za x násobek byla v tomhle pomalejší.

Svět na tom jistě nestojí, což jsem i psal. Jen mě baví "obhajoba za každou cenu".(nemyslím teď tebe) Pokud toho má Samsung moc, má mít více lidí, méně telefonů, šikovnější lidi...cokoli :-)

-- 6. 2. 2025 20:34 --

Eaazy píše:
standavfr píše:Který Samsung do 7000 dostane A21?

Myslím, že aktuálně žádný. Letošní lowend A16 začíná na A14 a má "jen" 6 let podpory. Takže skončí na A20. A36/A56 zřejmě začnou s A15 a pokud budou mít také 6 let, tak skončí na A21. Ale asi je to pořád více, než u konkurence.

Jinak by asi bylo vhodné ten plevel nějak ukončit - jeden tu obhajuje pozdní nasazení A15 na vlajkové modely (s čímž já osobně nemám problém když vidím, jak velkou změnou OneUI7 je) a ten druhý operuje S Motorolou, která vlastně s A15 nepřinesla vůbec nic nového (a má jednu z "nejlehčích" nadstaveb). Jako pravda je částečně na obou stranách a nechápu tu diskuzi kolem toho - jak jsem psal výše, stačila by jedna jediná tisková zpráva Samsungu někdy půl roku dozadu, na co se máme připravit a proč.

Btw. nevyšly Pixely9 také s A14 už v okamžiku, kdy byla "čistá" verze vypuštěna? Nikdo to Googlu nevyčítal? Nějak se mi ta posloupnost nechce dohledávat, jen mám něco vzadu v hlavě, že nové Pixely nevyšly s A15...

ANo, komunikace Samsungu by nemusela být tragická a hned by hodně lidi nemělo tu pachuť v puse.

Nenenee. P9 vyšel dříve než bylo officiální vydání A15, takže to nebylo překvapení.

Spíš pokud podpora P9 a P8 bude končit díky tomu ve stejný rok, pak je to dost smutný :D

Jde o to, že to lidi neměli tendenci obhajovat jako tady. Spíš naopak. A přednáška proč je to OK je prostě...no řekněme úsměvná.

Sad si nepletu pojmy a dojmy, moc jsem to nesledoval neb se mi P9 nelíbí :-))

-- 6. 2. 2025 20:41 --

standavfr píše:V čem ta změna kromě jiného vizuálu a asi tří funkcí spočívá?

hlavně se prohodily hodiny a počasí na widgetu, prý proto to nestihli :D
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Eaazy 6. 2. 2025 20:51

standavfr píše:V čem ta změna kromě jiného vizuálu a asi tří funkcí spočívá?

OneUI7 přináší oproti OneUI6.1 "asi 3 funkce"?

Mám teď v ruce obě verze a těch rozdílů je tam tedy rozhodně více. Především pak celý chod systému, který je prostě jiný a fluidnější...
Eaazy
Junior

Tento příspěvek byl odstraněn.
miromen4

Odeslat příspěvekod guiz 7. 2. 2025 10:29

Čekání na OneUI 7 bude ještě chvíli pokračovat...

https://www.sammobile.com/news/galaxy-s ... ming-soon/
guiz
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka