Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Deawon 20. 2. 2025 14:47

Tak bez pouzdra se o mobil bojím, klouže v ruce, chráním displej a také skla fotoaparátů při pokládání na stůl. Na A52s jsem měl silikonový originální obal, který neklouzal z ruky, ale bohužel se špatně dával/vyndaval z kapsy.
Teď na S24U mám originální pouzdro "Vegan leather" což je zatím řekl bych ideální poměr mezi adhezí a zároveň odolností a vzhledem.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4, LG G7 Platinum, Samsung A52s 5G, Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB černý titan
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod voughne 20. 2. 2025 14:55

Vzdy som sa smial z poshahanych iphonistov, ze si kupuju obal taky, aby bol vyrez na jablku ... a ono to je aj pri inych znackach ... vraj, aby nevyzeral ako A55 lol

Inac, nema niekto tip na dobry obal pre Ultru v bielej farbe? Spigen liquid air som v takej nenasiel resp. v Alze je to s vysledkami hladania bieda
voughne
Junior

Odeslat příspěvekod Deawon 21. 2. 2025 14:55

Testuje tady někdo tu betu 4 pro S24U? Zajímalo by mě porovnání co tam Samsung nedal oproti S25U. Appka fotoaparátu, zlepšení kvality fotek a méně šumu, porovnání výkonu a výdrže oproti A14. Večer chci googlit, ale tak někdo už tady psal, že ji má.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4, LG G7 Platinum, Samsung A52s 5G, Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB černý titan
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 21. 2. 2025 18:28

Něco málo o Samsung One UI 7 Beta 4
https://www.youtube.com/watch?v=rZXjjLhYtoU
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 21. 2. 2025 20:52

No OK vypadá to zatím dobře.
Ale to zobrazení baterie s procenty je :roll:
Doufám, že se to dá změnit.
Naposledy upravil EtickyKodex dne 21. 2. 2025 21:00, celkově upraveno 1
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 21. 2. 2025 20:56

No je to prostě grafická změna, která nemusí vyhovovat všem a já už si celkem zvykl.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod SmartDavid 22. 2. 2025 18:57

Haha, tomu říkám aspoň precizní bytelná konstrukce. Zajímalo by mě, jestli S25U bude také tak extrémně pevný
https://www.svetandroida.cz/samsung-galaxy-s24-ultra-roztrzene-kapsy/
SmartDavid
Junior

Odeslat příspěvekod hausen 22. 2. 2025 21:26

S24U se chová díky ostrým hranám jako moje Lumia 920. Taky jsem měl děravý kapsy :-D Ale takový bytelný telefon se dnes nevyrábí.
hausen
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 23. 2. 2025 14:02

Když přišel Samsung se zaoblením, vadilo lidem, že jim reaguje displej na hranách. Když to začal Samsung narovnávat, tak lidem zase řeže žíly. Nelze se zavděčit všem, proto je možnost výběru, daných preferencích, které jsou pro mě ideální ve všech směrech. Takové zařízení si koupím. Žádná věda. Je to u každé značky u každého modelu, proto je rozmanitost zařízení a jak jsem už psal, možnost výběru. Když to chci, tak to koupím a neslintám 100 stran o tom, jaké to asi je, mít v kapse "žiletku". Nemířím na nikoho, mířím na všechny.

Co mě nejvíce drtí, že se tady na fóru o hranách napsalo asi milión stran a úplně o ničem. Jsem udiven tím, co dokážou lidé vymyslet, jen aby mohly negovat, co se jim zrovna hodí.
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 23. 2. 2025 14:15

Kde jsi vyčetl, že někomu vadí rovný displej? Jestli tě něco drtí tak to nečti.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _baudis_ 23. 2. 2025 14:25

Husička? Psal jsem o hranách telefonů a když se vrátíš a podíváš po fóru Samsungů S23U/24U/25U, tak to byli nekonečné debaty o ničem. Proč bych to nečetl, ale proč mám číst flame a pláč jedinců, kteří se ozvou jen se něco napíše. Psal jsem o hranách telefonů, ne o zaoblení displeje i když se to dost prolíná.
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 23. 2. 2025 15:56

Umíš číst?
Když přišel Samsung se zaoblením, vadilo lidem, že jim reaguje displej na hranách. Když to začal Samsung narovnávat, tak lidem zase řeže žíly.
Tohle je co? Měl by ses naučit vyjadřovat myšlenky.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _baudis_ 23. 2. 2025 20:20

Zkusím ti to ještě naposledy vysvětlit, pokud to nezvládneš pochopit, je to tvůj problém.

Možná si to nepamatuješ, ale s příchodem Galaxy S8 začala éra zaoblených hran a tím se dostal displej do míst, kde normálně držíš dnes ze stran telefon. Bylo to hezký, ale pak se zjistilo, že to není moc praktické, protože si lidé začali stěžovat na to, že zaoblení hran, vytáhlo displej, až ke hranám a lidi si spouštěli aplikace v tom zaoblení (najdi si obrázek S8), ať víš o čem píšu.

Pak jsem napsal, že když to bylo moc zaoblené a lidi remcali, tak Samsung reagoval a začal narovnávat strany a hrany telefonu. Teď jsme ve fázi, kdy chce někdo hranaté boky, někdo ne, protože mu řežou kapsy. Myslíš, že jsem ti to vysvětlil, pokud ne, tak buď neznáš generace telefonů zpět, nebo to nejsi schopný pochopit, nic ve zlém. ;-)

S8 měla cca 2mm hrany, dnes mají telefony cca 8mm. Hlavně jde o to, proč byl můj komentář, byl o tom, že někomu vadí to, někomu ono, proto ale nutné vést několikastránkový flame v jinak užitečném tématu. Prostě je možnost volby a výběru. Ono chrlení písmenek, není hned diskuse. Pokud budeš zase hledat slovíčka a točit se dokola, tak beze mě. Já si myslím, že kdo zná historii, by mohl mé slova pochopit. To je můj názor, mám právo na svůj názor a píšu k věci.

Prostě mi hlava nebere, jaké p*****y se tu už řeší. Ale o samotném telefonu, abych se hrabal desítkami stran pro nějakou informaci. Nechodí jsem jen trollové jako jsme my, ale chodí sem i potencionální kupci, kteří se chtějí něco dovědět.

Když jsem tu byl zaregistrovaný před mnoha lety (cca 5000 komentářů) poprvé, chodilo se řešit spousta věcí i samotný chod telefonů, protože raný Android, to by dnes nechtěl ani nikdo vidět, raný Windows Mobile, raný Windows Phone, tak bylo co řešit a pomáhat si, ne jako dnes jen to trollení. Dnes řešíme kraviny.

Omlouvám se za OT. Už končím.
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 23. 2. 2025 21:25

To je sice hezký, ale ULTRA design měl zůstat a i rohy displeje - na koukání.
"Věčná sláva S24U" :-D
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod dd80 23. 2. 2025 21:51

Tak jsem včera pořídil S24U, mobil je to fajn, fakt o poznání svižnější jak má dosavadní S23+, ale displej se mi moc nezdá. Normálně mi připadne, že ta S23+ má mnohem ostřejší barvy, a i ta šedá v tmavým režimu je taková líbivě tmavší. Zkusil jsem přenastavit co šlo, ale obraz na S23+ vypadá líp a to mám na ni i nalepeny sklo. Moc jsem tady nehledal, ale neporovnaval taky někdo barvičky?
dd80
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka