Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dejvy 18. 3. 2025 06:08

Samsung oznamuje oficiální spuštění One UI 7 od 7. dubna

https://news.samsung.com/global/samsung ... om-april-7
dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 18. 3. 2025 07:03

_baudis_ píše:Nemá cenu o tom nějak moc přemýšlet o to bude větší radost, až ti to naskočí. Poslední dobou koukám na Youtube videa o One UI 7 a nějak nevím, jestli se nějak přehnaně těšit. Ta prvotní radost odezní a opět čekání na One UI 8 a tak do zblbnutí. Neblbněme :-)) Chleba levnější nebude. :-))

No pokud nečekáš vyloženě na nějaký věci co umí jen nový andorid tak budeš spíš zklamaný a po pár hodinách už si ani neuvědomíš, že nějaká aktualizace byla :mrgreen: možná Ti ji občas připomenou nějaký aplikace, který nepůjdou pustit, nebo nebudou dostupný :mrgreen:
Nejlepší věc jsou asi informace kolem akumulátoru, až budeš kupovat od někoho telefon tak uvidíš cykly a reálnou kapacitu akumulátoru :mrgreen: ale to nevím, jestli nelze na řadě S24 zobrazit již nyní...
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 18. 3. 2025 08:30

_baudis_ píše:Nemá cenu o tom nějak moc přemýšlet o to bude větší radost, až ti to naskočí. Poslední dobou koukám na Youtube videa o One UI 7 a nějak nevím, jestli se nějak přehnaně těšit. Ta prvotní radost odezní a opět čekání na One UI 8 a tak do zblbnutí. Neblbněme :-)) Chleba levnější nebude. :-))

V tom případě pro tebe nemá smysl kupovat vlajku. Nemyslím to nějak zle, ale včasné aktualizace a budoucí nové funkce platíš v kupní ceně.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Deawon 18. 3. 2025 08:57

No pokud dal někdo 30k+ za mobil, tak tipuji, že velká část budou tech fanoušci co se na nový systém těší.

Já doufám v lepší výdrž, větší výkon, nové funkce a vylepšení fotoaparátů. Přiznám se, že jsem nehledal, zda už bety něco takové přinesly.
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 18. 3. 2025 11:09

No to už mohli rovnou počkat na A16 :-D
Vulkan bude lepší místo OpenGL.
Plynulost a lepší by měla být i spotřeba.
https://forum.mobilmania.zive.cz/viewtopic.php?f=30&t=1336162&p=13881144&sid=439d920bd153a0648fa17f3d92f5f6f6#p13881144
S novější grafikou se bude muset každý popasovat sám.
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 18. 3. 2025 15:47

standavfr píše:

V tom případě pro tebe nemá smysl kupovat vlajku. Nemyslím to nějak zle, ale včasné aktualizace a budoucí nové funkce platíš v kupní ceně.

To se pleteš a vidíš to úplně jinak než já. Proč bych nemohl mít 2 roky vlajku a aktualizace, které budou včas, které budou později. Jde také o HW, ne jen o SW. Několikrát jsem psal, že jsem přecházel (S23 na S24+) kvůli velikosti displeje a 7 leté podpoře. Jestli bude aktualizace, dnes, zítra, do týdne, je mi úplně šumák. :-))
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 19. 3. 2025 20:32

Ona ta aktualizace má jaksi zdržení už skoro pět měsíců a mě to třeba šumák není. Ten hardware dostanu i jinde za míň.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Deawon 20. 3. 2025 09:40

Prostě to letos Samsung podělal. Poslední roky mají vlajky tak málo HW vylepšení, že si letos nechali jako novinku i SW.

Ten kdo dal loni 30tisíc za vlajku S24, tak prostě očekával nějaký top přístup i v následujících letech a to se nestalo. Aktualizace přijde zřejmě až 7.dubna a to tam ještě Samsung nedá všechny SW vyčury z S25. A tomu, že by to nezvládl HW S24 nevěří snad nikdo.

Bohužel si do budoucna spousty lidí rozmyslí, zda si připlatí za Samsung, když budou vědět, že s představením nové řady budou hozeni přes palubu. Díky tomu, že by dali staré řadě co nejvíce vylepšení sice uživatelé S23 a S24 nekoupí nový HW, ale nalákají nové zákazníky od ostatních značek.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4, LG G7 Platinum, Samsung A52s 5G, Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB černý titan
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 20. 3. 2025 11:03

A ještě otázka těch dlouhodobých aktualizací.
Tzn.

a) Výrobce se o telefon opravdu stará a přidává nové funkce a vylepšení a optimalizuje ho (vylepšení foto, spotřeba atd.)

b) Výrobce provádí jen povinné bezpečnostní aktualizace, žádná vylepšení a funkce postupně očesává např. S23 řada zřejmě nebude mít např. Audio Eraser, Samsung Log...

Další verze (ONE UI 8) ukáže, zda opravdu šlo o to, že celé ONE UI 7 vázlo i na tom, že z Open GL se mění na Vulkan.
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 20. 3. 2025 11:41

V případě Samsungu se jedná o přístup a). Ne všechno se samozřejmě dostane na starší telefony, ale rozhodně nejsme na úrovni Applu a čínských výrobců, kde vždy pro nové funkce (byť i pro jednu jedinou), musíte pro nový tleefon.

-- 20. 3. 2025 10:49 --

Deawon píše:Prostě to letos Samsung podělal. Poslední roky mají vlajky tak málo HW vylepšení, že si letos nechali jako novinku i SW.

Ten kdo dal loni 30tisíc za vlajku S24, tak prostě očekával nějaký top přístup i v následujících letech a to se nestalo. Aktualizace přijde zřejmě až 7.dubna a to tam ještě Samsung nedá všechny SW vyčury z S25. A tomu, že by to nezvládl HW S24 nevěří snad nikdo.

Bohužel si do budoucna spousty lidí rozmyslí, zda si připlatí za Samsung, když budou vědět, že s představením nové řady budou hozeni přes palubu. Díky tomu, že by dali staré řadě co nejvíce vylepšení sice uživatelé S23 a S24 nekoupí nový HW, ale nalákají nové zákazníky od ostatních značek.

To je na tom to nejsmutnější - že to je jeden rok a většina z toho dělá "standard". Ale když se podívám např. na řadu S21, která vyšla v roce 2021 s A11:
- aktualizace na A12/OUI4 - 11/2021
- aktualizace na A13/OUI5 - 11/2022
- aktualizace na A14/OUI6 - 10/2023
- od vydání proběhlo celkem 68 updatů (v průběhu 48 měsíců)

Problém není v A15/OUI7, ale v komunikaci.
Naposledy upravil Eaazy dne 20. 3. 2025 13:53, celkově upraveno 1
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 20. 3. 2025 13:04

standavfr píše:Ona ta aktualizace má jaksi zdržení už skoro pět měsíců a mě to třeba šumák není. Ten hardware dostanu i jinde za míň.

To já nerozporuji, ale jedná se o první takový problém a zrovna při generačním upgrade One UI. Taková aktualizace takového rozsahu je tu poprvé za 10 let a že je to tak dlouho, dělá vrásky asi všem.

To je pořád dokola, když ti to vadí a neodpouštíš chyby tohoto druhu, jdi jinam. Pořád dokola se tu meleme o jednom a tom samém, máš problém, odejdi, najdi si jinou oblíbenou značku. Každého kaká, že tu není nový android, ale je to realita, nelíbí se ti, jdi jinam. Já to neomlouvám, jen mám pochopení a než tu zase plakat, že něco nefunguje, radši si měsíc počkám. Není to jen bezpečnostní záplata, nejsou to jen svíčky, je to celý motor. Možná bude zase dříve OneUI 8, když se na něm pilně pracuje už teď, uvidíme.

Když půjdu mezi lidi a zeptám se, jaký mají systém-nadstavbu, odpověď je většinou...já nevím, ani mě to nezajímá a řeší problém jen když nastane. To je realita, zeptejte se holek, jaký mají systém, jaký mají hardware, jakou nadstavbu, to tady řešíme jen my. Samsung o moc nepřijde a zase lidi najde jinak.

Poslední výkřik z mé strany: ano, jsem hodně nakakaný, ale smířený z danou situací, když to bude horší, jsem ochotný přejít na Pixel, až tam dají novější čip.

Nic ve zlém, ale dále beze mé účasti.
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 20. 3. 2025 14:34

Na druhou stranu: Proč by to nemohl napsat:
"Mám Samsung, ale nelíbí se mně to".

Ona pak není náhoda, že je článku o ONE UI třeba i 270 komentářů ;-)
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 20. 3. 2025 15:08

Jo, to jsem četl včera, ale těch "ale" tam je několik, pevné datum je "zatím" 7 dubna. Tenhle update se prostě nevyvedl o tom žádná. Možná lepší počkat na andoid 16 a hned odladěný One UI 8.
Naposledy upravil _baudis_ dne 20. 3. 2025 15:15, celkově upraveno 1
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Deawon 20. 3. 2025 15:14

Já tu A15 tak nutně nepotřebuji. Chtěl jsem si novou S24U nastavit už s novým SW 13.2.2025, což se mi nepovedlo, ale teď už je to spíš pro srandu.
No tak doufám, že s pomlázkou už půjdu s tím A15 :)
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4, LG G7 Platinum, Samsung A52s 5G, Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB černý titan
Deawon
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka