od tululumko 22. 3. 2025 17:06
Nemenim telefony jak pomozky, nemam to zapotebi ani po tom nejak netuzim.
Na samsung S4mini som presiel z Nokia E51, nasledne S7, Teraz S23.
S4mini s tym co ponukal, ziadna vyhrada. Ak by mala S7 , ked uz nie novy Android, tak aspon pokracujuce bezpecnsotne aktualizacie, tak som unho doteraz. Bohuzial, chybajuce aktualizacie a bateria po nejakych 6tich rokoch uz kapacitne nestihala ani bezny pracu cez den. Ja viem, da sa vymenit, ale co som menil baterie na telefonoch, tak po prvej vymene bola nutna nasledne vymena kazdy rok, a to aj ked mi predali "znackovy original".
U S23 mi vadi len ten ich pristup k fotoaparatu, ked podla samsungu je kazdy uzivatel tupec a musia zanho upravovat fotografie, zakazdym, ci viac ci menej. Druha vec je to ich AI. Boli dobre preklady stranok, samozrejme uz niesu, lebo to prekopali na AI, ktore nieje ani v SK, ani v CZ, aj ked to pri bombasatickych predpredajnych akciach slubovali. Nepotrebujem Ai na mazanie resp. nahradzanie objektov na fotke, ale zislo by sa napr. simultanny preklad do cudzieho jazyka. Bohuzial . . .
A co mi vadi najviac, ale na to sa da zvyknut, tak povedal by som , akysi chaos, bez nejakej dlhodobej koncepcie toho UI . . . verzia od verzie je ine menu, poprehadzovane prikazy, ked uz vies v jednom kde nieco najdes, v druhom je to uplne niekde inde . . . proste ako keby nemali navrhnuty nejaky zaklad, dlhodobu koncepciu a pridavali veci, ale poprehadzuju menu, nieco pridaju , ale zae aj vela veci uberu . . . Teraz sa bude rusit samsung paas, bude sucastou samsung vallet tusim . . . Proste nejaky dlhodoby zakladny plan UI, ktory by sa dalej rozvijal pridavanim funkcii, nie prehadzovanim menu . . . A osobne je mi jedno , kedy bude nove UI, skor sa ho desim ako tesim, lebo zase budem hladat kam ktoru polozku zase schovali, premiestnili, preco nemozem navolit zvuk oznamenia ked to predtym slo, no pretoze schovali novu polozku menu Advanced . . . ktoru treba napred povolit . . . .
Pamatate na bombasticke reklamy u Sx Edge - zaoblene hrany obrazovky . . . Ake to bude mat fantasticke vyuzitie . . . Podla mna len blbost, ktora prekazala pri drzani telefonu, lebo dlan zasahovala do toho pola . . . a Kde to je dnes? Jeden , dva modely a bombasticky ospevovane vyuzitie je prec . . . Ale to bol hw, kto nechcel, nekupil. Zato UI musim nainstalovat, lebo Ti nebudu chodit bezpecnostne aktualizacie . . . UI ma vyjst v 04, a niekdy v 09 tu mame novy android. Chcelo by to asi trosku porozmyslat, a neplytvat zdrojmi . . .