Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eaazy 20. 3. 2025 15:51

Co je na tom komického? Že 7.4.2025 platí pro Koreu bylo jasné od začátku s tím, že pak bude následovat Evropa a pak severní Amerika...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 20. 3. 2025 17:17

Asi vás trochu zklamu, ale to jak tady nadáváte na Samsung a na aktualizace je trochu komické, je vás tak 0,0001% z majitelů Samsungů co to řeší a těší se na další aktualizaci (já jsem býval jeden z vás, dokud ty změny na novější android něco stály, byly velké, praktické a efektivní). Zbytek majitelů aktualizace absolutně nezajímá a hodně lidí kolem mě ji i několik dní / týdnů odmítá a je to pro ně něco otravného :-)
Opravdu se nemáte na co těšit, změn je tak málo a nic užitečného, ale chápu to, taky jsem se vždy nemohl dočkat :-D jenže tenkrát to byly změny, na který byl důvod se těšit - nové widgety, nové praktické funkce, nová různá nastavení...dneska změní ikony, jejich tvar, obláček s nabíjením a "geekum" to má stačit :-D
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 20. 3. 2025 17:21

Noo jeden kolega tady psal, že je to největší změna za posledních deset let... takže není.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 20. 3. 2025 17:25

Za posledních deset nevím, ale za posledních tak 6-7 asi jo :-D a to jen díky stahovací liště ala Xiaomi (tahám vpravo mám jen ovládací panel) a pak ukazatel akumulátoru - reálná kapacita a počet cyklů :-D nevím, jestli v předešlé verzi šlo měnit velikost a tvar ikon... to je asi tak vše :-D
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eaazy 20. 3. 2025 17:47

Ono ani tak nejde o funkčnost - ta je dána verzí Androidu. Ale o nadstavbu jako takovou - tedy její jádro, optimalizaci a běh (animace včetně nelinearity, přechody, rozostřování, apod.).

Jelikož jsem jedna k jedné přecházel z S23 na S25 (S25U je nakonec jako záložní + na služební cesty do letadla), tak je rozdíl poměrně dosti výrazný v odezvě, rychlosti, apod. Ty ikonky, lišta, atd., jsou drobnosti.

Ale jo, normální člověk nepozná nic nového, kromě těch ikonek...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 20. 3. 2025 17:48

pan_Lukas píše:Za posledních deset nevím, ale za posledních tak 6-7 asi jo :-D a to jen díky stahovací liště ala Xiaomi (tahám vpravo mám jen ovládací panel) a pak ukazatel akumulátoru - reálná kapacita a počet cyklů :-D nevím, jestli v předešlé verzi šlo měnit velikost a tvar ikon... to je asi tak vše :-D

Hlavně až to přijde, tak to každého zajímá prvních pár dní, možná hodin a pak jako by se nic nestalo.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 21. 3. 2025 09:51

.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tululumko 21. 3. 2025 10:54

_baudis_ píše:...počkat na andoid 16 a hned odladěný One UI 8.

Hned odladeny . . . A teraz tu o tej cervenej ciapocke :-)
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 21. 3. 2025 11:08

tululumko píše:

Můžu se tě prosím zeptat, co na Samsungu se ti vlastně líbí? Všiml jsem si, že co příspěvek to ironická poznámka na konto Samsung a z toho mi vychází jen to, že jiné značky netrpí žádným nedostatek, který by si mohl okomentovat.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 21. 3. 2025 14:06

Každý snad máme stejně jako ty právo na svůj názor.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _baudis_ 21. 3. 2025 21:41

tululumko píše:

Čistě hypoteticky, A16 bude vydaný až za nějakou dobu, One UI 8 je už rozpracované a budou si chtít napravit reputaci, takže je možné, že pro A16 může mít Samsung připravené stabilní One UI 8. Nebo taky ne. Pohádka viď. Zkus vykouzlit něco moudrého.
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 22. 3. 2025 17:06

Nemenim telefony jak pomozky, nemam to zapotebi ani po tom nejak netuzim.
Na samsung S4mini som presiel z Nokia E51, nasledne S7, Teraz S23.
S4mini s tym co ponukal, ziadna vyhrada. Ak by mala S7 , ked uz nie novy Android, tak aspon pokracujuce bezpecnsotne aktualizacie, tak som unho doteraz. Bohuzial, chybajuce aktualizacie a bateria po nejakych 6tich rokoch uz kapacitne nestihala ani bezny pracu cez den. Ja viem, da sa vymenit, ale co som menil baterie na telefonoch, tak po prvej vymene bola nutna nasledne vymena kazdy rok, a to aj ked mi predali "znackovy original".
U S23 mi vadi len ten ich pristup k fotoaparatu, ked podla samsungu je kazdy uzivatel tupec a musia zanho upravovat fotografie, zakazdym, ci viac ci menej. Druha vec je to ich AI. Boli dobre preklady stranok, samozrejme uz niesu, lebo to prekopali na AI, ktore nieje ani v SK, ani v CZ, aj ked to pri bombasatickych predpredajnych akciach slubovali. Nepotrebujem Ai na mazanie resp. nahradzanie objektov na fotke, ale zislo by sa napr. simultanny preklad do cudzieho jazyka. Bohuzial . . .
A co mi vadi najviac, ale na to sa da zvyknut, tak povedal by som , akysi chaos, bez nejakej dlhodobej koncepcie toho UI . . . verzia od verzie je ine menu, poprehadzovane prikazy, ked uz vies v jednom kde nieco najdes, v druhom je to uplne niekde inde . . . proste ako keby nemali navrhnuty nejaky zaklad, dlhodobu koncepciu a pridavali veci, ale poprehadzuju menu, nieco pridaju , ale zae aj vela veci uberu . . . Teraz sa bude rusit samsung paas, bude sucastou samsung vallet tusim . . . Proste nejaky dlhodoby zakladny plan UI, ktory by sa dalej rozvijal pridavanim funkcii, nie prehadzovanim menu . . . A osobne je mi jedno , kedy bude nove UI, skor sa ho desim ako tesim, lebo zase budem hladat kam ktoru polozku zase schovali, premiestnili, preco nemozem navolit zvuk oznamenia ked to predtym slo, no pretoze schovali novu polozku menu Advanced . . . ktoru treba napred povolit . . . .
Pamatate na bombasticke reklamy u Sx Edge - zaoblene hrany obrazovky . . . Ake to bude mat fantasticke vyuzitie . . . Podla mna len blbost, ktora prekazala pri drzani telefonu, lebo dlan zasahovala do toho pola . . . a Kde to je dnes? Jeden , dva modely a bombasticky ospevovane vyuzitie je prec . . . Ale to bol hw, kto nechcel, nekupil. Zato UI musim nainstalovat, lebo Ti nebudu chodit bezpecnostne aktualizacie . . . UI ma vyjst v 04, a niekdy v 09 tu mame novy android. Chcelo by to asi trosku porozmyslat, a neplytvat zdrojmi . . .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 22. 3. 2025 18:35

Díky za odpověď. Ani já, ani ty nevidíme do firemní politiky a různých spoluprací, například s Googlem, Microsoftem a dalšími, jejichž technologie Samsung využívá, tam je potřeba zohlednit určité, byť i nepopulární, změny ve fungování.

Píšeš, že jsi měl mnoho let jeden telefon a kdyby neodešla baterie, měl bys ho dodnes, takže by ti absence aktualizací nevadila? Teď máš jistotu aktualizací na sedm let, a přesto si stěžuješ na to, jak dlouho trvají a zda vůbec něco povedou k lepšímu. Kritizuješ One UI za časté změny v prostředí.

Myslím, že tvé neustálé napadání Samsungu a stížnosti vycházejí z neznalosti ostatních značek telefonů a jejich prostředí. Kdybys vyzkoušel více různých značek, možná bys své názory přehodnotil a zjistil, že Samsung je ve všech ohledech špičkový. I když mu v některých aspektech možná něco trochu chybí, jako celek funguje skvěle. One UI je oproti jiným nadstavbám na perfektní úrovni a odladěnost celého systému by mohla závidět jakákoli jiná značka.

Pokud ti změny v One UI vadí, doporučuji ti telefon s čistým Androidem. Ale i ten se vyvíjí a mění, takže bys možná opět nebyl spokojený. Vývoj nezastavíš a bohužel nejde se trefit do vkusu všem. Opravdu ti doporučuji vyzkoušet i jiné telefony – možná se pak rád vrátíš k Samsungu a přestaneš s neustálými negativními poznámkami.

Samozřejmě ti neberu tvůj názor, jen tě chci nasměrovat k tomu, aby sis vyzkoušel něco jiného a mohl být objektivní.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 22. 3. 2025 21:02

AKo vravim, mal som asi 3 samsungy, zatial S7 bol na tol z mojho pohladu najlepsie . . .
Aj S23, v momente kupy. Tie zmeny UI, ako som pisal, su sice otravne, ale da sa na ne zvyknut, da sa dohladat kam sa zase co v menu schovalo. Ale to ze tam cpu nedokoncene (z pohladu Sk, CZ) UI, to a este to daju aj do reklamy, tak to uz cez ciaru.
A ruku na srdce, ked idem za ucelom kvalitnych fotiek, beriem zrkadlovku. Ale ked idem napriklad vom s detmi, naskytnu sa situacie ked je telefon po ruke na nejaku tu momentku. A tam bohuzial, S7 je lepsia ako S23 s tou jej postprocesingom . . . Ze dlho trvaju, ako som pisal, je mi jedno jedy pride Ui, stacia mi bezpecnostne aktualizacie. Co sa tyka UI, existuje vela moznosti tretich stran, pripadne co chyba v UI aj na to clovek najde (zvecsa) nejake nahradne riesenie v obchode . . .
A ze ho kritizujem? Ano, no neviem ci kritizujem. Len pisem, co sa mi nepaci. Ak by som mal inu znacku, vyjadroval by som sa k nej.
Bohuzial, treba si uvedomit, ze na forum pisu ludia, ktorym nieco nefunguje, nieco nevedia najst, nieco sa im nezda, nieco potrebuju vyriesit . . . Tych, co su absolutne spokojny, bude tu , a nielen tu, orpti tym ostatnym malo, velmi malo. Preto sa zda, ze Samsung je zly.
Zda sa mi, ze v Samsungu nieco zaskripalo, mozno by bolo lepsie zahodit cele UI 7 na A15, vynechat to, a sustredit sa povedzme na ui 7.1 a to uz rovno na A16 . . .
PS A mozno by sme sa dockali aj poctiveho suroveho RAW . . . .
tululumko
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka