Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod renek1 22. 3. 2025 21:21

V pohodě, chápu, že jsi dejme tomu s něčím nespokojený. Pokud bys však zkusil i jiné značky, asi bys přistupoval k hodnocení Samsungu poněkud odlišněji a to co řešíš by ti přišlo pak nicotné.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 23. 3. 2025 09:10

Zvláštní je, že se v jiných tématech o problémech jiných značek nijak moc nediskutuje. Další věc je, že jiné značky jsou tak o čtvrtinu až třetinu levnější, tak se nediv, že na top značku za top cenu jsou větší nároky.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dwxx 23. 3. 2025 10:20

Budu teď kupovat novou S24 256GB za 14138 Kč. S25 256GB vyjde na 17150. Co podobného (a podobně malého) vyjde o třetinu levněji?
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 23. 3. 2025 10:59

Samsung je sice dražší než jiné značky, ale neznám nikoho, kdo by ho koupil za plnou cenu, jelikož má neustále nějaké slevy a bonusy, takže ve finále vyjde na takřka stejnou cenu jako jiné značky v této třídě. Jiná témata o jiných telefonech sleduji jen sporadicky, ale YouTube je plný toho, co se komu i na ostatních značkách (ne)líbí.

No a vzhledem k tomu, že fóra tak nějak celkově „umírají“ a i tady v tématu o Samsungu je nás jen pár a stále ti samí, je pochopitelné, že o jiných značkách se tolik nediskutuje. Ne proto, že by u nich bylo vše bez problémů, ale jednoduše proto, že se obecně už moc nediskutuje – a s nástupem AI to bude v diskuzích jen horší, protože AI ti veškeré informace, které potřebuješ, nebo řešení problému najde za pár vteřin.

A pokud se podívám sem, tak mi to někdy přijde spíš jen jako čekání na to, kdy Samsung udělá nějaké „zakopnutí“, aby ho bylo možné pranýřovat. Ale většinou se tu řeší stále to samé – focení, že prý není takové, jaké nabízí konkurence, málo inovací, no a teď zpoždění A15 s One UI. A o tom se tu vede debata stále dokola a stále ji vedou ti samí lidé. To ale vůbec nevypovídá o tom, že by byl Samsung špatný a ostatní značky skvostné a bez chyb.

dwxx píše:Budu teď kupovat novou S24 256GB za 14138 Kč. S25 256GB vyjde na 17150. Co podobného (a podobně malého) vyjde o třetinu levněji?

Na tvém místě bych vzal raděj S25 kvůli procesoru a je to prostě novej model.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 23. 3. 2025 13:00

Ja mám S25 256GB na prodej, měl jsem ho pár dní a pak koupil Ultru, bylo to na mě už moc malé, nechal bych ho za 16tis kdybys chtěl, je ze Samsung.cz černá barva.
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 23. 3. 2025 13:40

No vida, a hned je tu možnost koupě ještě levněji.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod dwxx 23. 3. 2025 17:04

Kdybych bral S25 tak vezmu rovnou 512ku. Měl jsem ji a poslal jsem ji dál. To UI mi prostě nevyhovuje. Takže vezmu právě S24 než dostane aktualizaci na OneUI7, zůstanu nějakou dobu bez aktualizací a pak se uvidí...
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 23. 3. 2025 17:49

Teď jsem se ztratil... :-)) Měl jsi S25, ale nelíbilo se ti prostředí, tak jsi jí dal pryč a vzal starší S24, protože má ještě staré uživatelské prostředí... Co budeš dělat, až přijde One UI 7 na S24? Jen se v tom snažím vyznat. :-))
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 23. 3. 2025 17:49

Nebude aktualizovat? B)
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod _baudis_ 23. 3. 2025 17:54

Tomu jsem nechtěl právě uvěřit, stejně přejde, bezpečnostní aktualizace jsou důležité a ty nové půjdu pouze s upgrade prostředí na verzi 7. Jestli má banky, placení atd... chtěl bych mít zalepený telefon. Já mám 3 banky v telefonu.
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 23. 3. 2025 18:13

Upřímně, tohle uvažování taky nechápu, ale to je asi můj problém. Oproti předchozímu UI sice nějaký rozdíl vidím, ale rozhodně ne takový, aby mi na něm něco vadilo natolik, že bych nepřešel, když by mě to stejně časem neminulo.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod dwxx 23. 3. 2025 19:09

Vždyť to tam píšu... Zůstanu nějakou dobu bez aktualizací. Pár měsíců se svět nezboří. I když záplaty chodí, bývaji mezi nimi občas klidně skoro dva měsíce. To jako fungujete s telefonem, který nemá skoro dva měsíce bezpečnostní záplaty? A za chvíli tu máme A16 a ten snad Samsung nasadí rychleji, než mu to trvá teď. A počítám, že to zase všechno překopou... A třeba se jim to tentokrát povede trošku líp :-P
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 23. 3. 2025 19:32

No, bezpečnostní aktualizace mi chodí celkem dobře po měsíci a ty mě zajímají hodně. Jenže ty přicházíš o nové měsíční bezpečnostní aktualizace. Proto kupuji verze řadu S s měsíční podporou bezpečnostních aktualizací. Neřeším systém, nebo nadstavbu, řeším měsíční záplaty a ty mně osobně velmi zajímají a ty je odmítáš. Až bude A16 a nové One UI 8, už to nebude taková změna od verze One UI 7 a A15, myslím. :-D Jestli ti to nevadí, je nám do toho prd. Užívej jak myslíš. :-D
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 23. 3. 2025 20:54

dwxx píše:Vždyť to tam píšu... Zůstanu nějakou dobu bez aktualizací. Pár měsíců se svět nezboří. I když záplaty chodí, bývaji mezi nimi občas klidně skoro dva měsíce. To jako fungujete s telefonem, který nemá skoro dva měsíce bezpečnostní záplaty? A za chvíli tu máme A16 a ten snad Samsung nasadí rychleji, než mu to trvá teď. A počítám, že to zase všechno překopou... A třeba se jim to tentokrát povede trošku líp :-P

V pohodě, nás spíš jen zarazilo, co se na tom změní, že zůstaneš na starším Androidu i s UI, když tě to stejně nemine dřív nebo později. Kdyby to bylo něco zásadního, pak se nad tím ani nikdo z nás nepozastaví, ale taková drobnost, jakou je těch pár změn... Já po pár hodinách s novým telefonem ani nevěděl, že se něco změnilo, ale asi to opravdu každý vnímáme jinak.

Ale měnit kvůli tomu novou S25 za starší model S24, abych se pak třeba zase vrátil k S25, mi přijde jako trochu krkolomný krok. Chvilku vydržím u staršího UI, protože mi přijde lepší, nebo spíš proto, že jsem na něj zvyklý.

No, nechci se v tom už dál vrtat, protože je to opravdu jen tvá věc, ale i já to chtěl nějak logicky pochopit. Je mi jasné, že co není důležité pro mě, může být důležité pro jiného.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod dwxx 24. 3. 2025 08:54

Je to takový "kompromis" no. Bezpečnostní záplaty jsou samozřejmě důležité. Na druhou stranu spousta lidí používá telefony, které už jsou "za zenitem" a žijí... Takže těch pár měsíců snad nebude problém. Navíc v telefonu používám jen ty banky, kde mám finance na běžný provoz, žádné závratné částky, takže to zase takový extrémní skok hlavou do zdi není. Ale samozřejmě chápu váš názor a váš údiv :-D
dwxx
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka