Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 24. 3. 2025 13:58

Přesně tak.
Už jsem to sem, dříve psal:

Vše je o chování uživatele.
Ještě na jaře 2024 jsem používal Xiaomi Mi 9 kam dávno aktualizace nechodily.
Poslední Android 11 - zabezpečení 1. 6. 2021
Aktualizoval jsem pouze Xiaomi a Google aktualizace aplikací.
Používal jsem telefon i k platbám včetně zahraničních.
A naprosto bez jakéhokoliv problému.

Aktuálně vše funguje pořád na 100%.
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 3. 2025 14:52

Já s tím nesouhlasím. Běžně se objevují chyby, kterých může útočník využít bez vědomí uživatele a nepotřebuje k tomu žádnou interakci z jeho strany - jak tomu pak může uživatel zabránit?

Ohledně toho, že někdo používá děravý telefon a nic se nestalo. Já jsem taky několikrát zapomněl venku na ulici odemčené auto přes noc a nic se nestalo. Znamená to, že zámky nejsou potřeba?
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 24. 3. 2025 15:15

Tak o tom, že většinu napadení bezpečnosti si uživatelé způsobí sami není pochyb, ale rozhodně pokud tím, že aktualizuju pravidelně bezpečnostní záplaty nejdu naproti zlodějům, tak určitě budu klidnější. Navíc používám i Eset, který není jen antivirus.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod hausen 24. 3. 2025 16:09

Vždycky to bude o tom, kdo je mezi židlí a klávesnicí. Pokud jsi jouda tak ti nepomůže ani nejnovější aktualizace. Taky ještě mám funkční S7 a nikdy žádný bezpečnostní problém. Pokud je člověk na veřejné WiFi nebo třeba dobíjí telefon v obchoďáku, tak je jasné, že riziko roste. Neznám nikoho, kdo by měl nějaký bezpečnostní problém s mobilem. Takže ač mám vždy nejnovější aktualizace, nevidím nic špatného používat mobil bez bezpečnostních záplat.
hausen
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 24. 3. 2025 17:20

Ad dobijanie telefonu . . . Alik predava medzikus, ktory obsahuje len napajaciu cast (nema zapojene datove piny) ... Vhodne na cesty :-)
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 24. 3. 2025 18:03

Má to nějakou pointu, nebo co tím chceš říct? Nějaký odkaz, nebo nějaké podrobnosti, aby bylo od čeho se odrazit. Takto nemá tvá informace moc význam, pokud si budeme muset něco domýšlet nebo hledat.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod dwxx 24. 3. 2025 18:20

Že by fičura k ochraně proti útoku při dobíjení v obchoďáku?
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 3. 2025 18:21

hausen píše:Vždycky to bude o tom, kdo je mezi židlí a klávesnicí. Pokud jsi jouda tak ti nepomůže ani nejnovější aktualizace. Taky ještě mám funkční S7 a nikdy žádný bezpečnostní problém. Pokud je člověk na veřejné WiFi nebo třeba dobíjí telefon v obchoďáku, tak je jasné, že riziko roste. Neznám nikoho, kdo by měl nějaký bezpečnostní problém s mobilem. Takže ač mám vždy nejnovější aktualizace, nevidím nic špatného používat mobil bez bezpečnostních záplat.

Tak znovu. Jsou bezpečnostní díry, kterých lze využít i bez přičinění uživatele a dostat se do zařízení mohou různými způsoby. Třeba otevřením PDF souboru nebo i, trochu ironicky, aktualizací původně nezávadné aplikace, do které se v nové verzi dostal škodlivý kód. Opravdu by mě zajímalo, jak tomuto dokáže ten element mezi klávesnicí a židlí zabránit.

Spíše si jen někteří jedinci takto snaží obhájit své rozhodnutí, používat neaktualizované zařízení (nejčastější pozadí je neochota, investovat do nového), kde se utěšují představou, že jim díky své domnělé uvědomělosti nic nehrozí. Ve skutečnosti jde však hlavně o štěstí, protože většina útoků jsou skutečně primitivní phishing, a tak se jim většinou opravdu nic nestane. To však nic nemění na faktu, že ve vztahu k sofistikovanějším formám útoků, mají zařízení děravé jak řešeto.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 24. 3. 2025 19:56

hausen píše:Vždycky to bude o tom, kdo je mezi židlí a klávesnicí. Pokud jsi jouda tak ti nepomůže ani nejnovější aktualizace. Taky ještě mám funkční S7 a nikdy žádný bezpečnostní problém. Pokud je člověk na veřejné WiFi nebo třeba dobíjí telefon v obchoďáku, tak je jasné, že riziko roste. Neznám nikoho, kdo by měl nějaký bezpečnostní problém s mobilem. Takže ač mám vždy nejnovější aktualizace, nevidím nic špatného používat mobil bez bezpečnostních záplat.

Je to rozhodnutí uživatele a nic špatného na tom není. Každý ať používá jak myslí. Na druhou stranu není nic špatného, když se nad tím někdo zastaví. :-D
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod hausen 24. 3. 2025 20:20

Přesně tak. Každý svého štěstí strůjcem. :-)
hausen
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 24. 3. 2025 21:17

dwxx píše:Že by fičura k ochraně proti útoku při dobíjení v obchoďáku?

Na ali som uz nenasiel, ale nieco taketo, pre stav nudze
https://www.amazon.com/charge-usb-cable ... le+no+data
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod dwxx 24. 3. 2025 21:48

AikoN
Máš samozřejmě pravdu, ovšem jen částečně. Ono každá oprava chvíli trvá, o každé díře se musí napřed vědět. Nedělej si iluze, že aktualizované zařízení je zcela bezpečné. Samozřejmě čím delší doba bez aktualizací, tím víc roste riziko nějaké nepříjemnosti. Ale jak říkám, pár měsíců se svět nezboří a v létě/na podzim uvidím co dál.

renek
Na krkolomná řešení jsem expert. Půl roku před koupí S22 jsem bral výběhovou A40 jen proto, že prostě nejsou malé telefony. Předtím jsem měl kompakt od xperie. A pořád čekám na něco velikostně mezi ip13 mini a základními eSky...
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 3. 2025 22:47

dwxx: Ano, to souhlasím. Spíše jsem se chtěl vymezit vůči těm, kteří bezpečnostní záplaty považuji za podružné a naivně si myslí, že uživatelská uvědomělost je dokáže nahradit.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 25. 3. 2025 06:51

Paradoxně uživatelská obezřetnost je na prvním místě bezpečnostního rizika. Nezabezpečené WiFi, stahování a instalace mimo obchod, a v neposlední řadě dobrovolné předávání údajů. Bohužel vynalezavost utočníků nezná hranic a s AI to bude jen horší. Napomáhají tomu taky sociální sítě, kde je člověk schopný na sebe vykecat všechno, div ne i pin ke kartě. Co si budeme říkat, ale bezpečnostní záplata je v takovém případě k ničemu, když to nebude kombinace všeho.
Takže rozhodně pravidelné aktualizace a vlastní zodpovědné chování. Neklikat na každý odkaz, který většinou slibuje snadný výdělek a nebo upozorňuje na bezpečnostní riziko které je třeba ihned vyřešit.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 25. 3. 2025 08:04

Ano, přesně tak.
aikoN
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka