hausen píše:Vždycky to bude o tom, kdo je mezi židlí a klávesnicí. Pokud jsi jouda tak ti nepomůže ani nejnovější aktualizace. Taky ještě mám funkční S7 a nikdy žádný bezpečnostní problém. Pokud je člověk na veřejné WiFi nebo třeba dobíjí telefon v obchoďáku, tak je jasné, že riziko roste. Neznám nikoho, kdo by měl nějaký bezpečnostní problém s mobilem. Takže ač mám vždy nejnovější aktualizace, nevidím nic špatného používat mobil bez bezpečnostních záplat.
Tak znovu. Jsou bezpečnostní díry, kterých lze využít i bez přičinění uživatele a dostat se do zařízení mohou různými způsoby. Třeba otevřením PDF souboru nebo i, trochu ironicky, aktualizací původně nezávadné aplikace, do které se v nové verzi dostal škodlivý kód. Opravdu by mě zajímalo, jak tomuto dokáže ten element mezi klávesnicí a židlí zabránit.
Spíše si jen někteří jedinci takto snaží obhájit své rozhodnutí, používat neaktualizované zařízení (nejčastější pozadí je neochota, investovat do nového), kde se utěšují představou, že jim díky své domnělé uvědomělosti nic nehrozí. Ve skutečnosti jde však hlavně o štěstí, protože většina útoků jsou skutečně primitivní phishing, a tak se jim většinou opravdu nic nestane. To však nic nemění na faktu, že ve vztahu k sofistikovanějším formám útoků, mají zařízení děravé jak řešeto.