Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod chemer 29. 1. 2024 10:36

Osobně jsem nezaznamenal, že by tady někdo jel nějakou neopodstatněnou kritiku.
Jde o zpětnou vazbu uživatelů, kteří prostě mají vysoké nároky a kterým očividně záleží na tom, aby jejich oblíbený výrobce nedělal žádné kompromisy.
Kdyby všichni oplývali platonickou láskou k danému produktu, nehledě na jeho zjevné nedostatky, tak dnešní S24 je na úrovní S6.
Fold6 | S24+ | Watch6 Classic | Tab A8 | Redmi Note Pro 5G
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod Lukasou 29. 1. 2024 10:40

Ahoj, stále váhám nad upgradem na S24, a to hlavně kvůli Exynosu. Mohl by někdo, kdo už novou S24 má, napsat nějaké postřehy ke svižnosti systému a hlavně baterii?

U S22 byl ohromný problém s úbytkem baterie ve standby režimu, pozorujete, že by i letošní Exynos ždímal baterii i ve chvílích, kdy telefon nepoužíváte?
Lukasou
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 29. 1. 2024 13:20

Lukasou:
Co se týče svižnosti systému a baterie, tak se nemáš čeho bát. Telefon funguje perfektně, vše švihá rychle, zavírání otevírání appek, prohlížení a rolování www stránek, zde je vše OK. Stejně tak baterie...měl jsem ho sice jen 3 dny, tudíž se ještě ani nestačil "naučit" "mé" používání, z toho jsem mu jeden den v kuse (tzn. 24 hodin včetně celé noci) dával kouř fotkami a natáčením videí a baterka tedy držela výborně. V tomto ohledu tedy můžeš být klidný.

Dneska jsem ale telefon zabalil a vrátil, ale bylo to kvůli foťáku. Nemíním čekat, až Samsung možná někdy vydá aktualici, která bude něco vylepšovat. Současně si nemyslím, že ta první aktualizace bude opravovat kvalitu do té míry, že by to byl nějaký výrazný, zásadní a HLAVNĚ znatelný jednoznačný posun. Budou to zase ladit čtvrt roku možná půl a nechci být pokusným králíkem Samsungu, navíc v Evropě okradený o Snap. Může si každý říkat, že letošní Ex je srovnatelný a zřejmě na výdrž baterie a zahřívání bude mít vliv, ale co se týče foto/video, tak zde bude zase jen zaostávat. Chci mobil rozbalit a vidět, že mi výrobce dodal za tyhle prachy kvalitní mašinu a ne, že mě bude zase zkoušet a ještě okrádat.

Nicméně každému, kdo je spokojený, tak to přeji a hlavně ať slouží dobře dlouhá léta. Že je to kvalitně provedený kus železa není pochyb, ale SW Samsungu je každý rok stejně nedodělaný. A to já za své peníze tolerovat nehodlám.

-- 29. 1. 2024 13:22 --

pan_Lukas píše:Kdyby ale vnitřnosti ultry narvali do těla S24, byl by to asi můj telefon na delší čas.... :-)

Přesně tohle říkám už od řady S21 a naprosto souhlasím (samozřejmě bez Spenu).
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 29. 1. 2024 13:25

Ahoj, S24 nemám, ale s baterkou to bude možná tentokrát u Exynosu opravdu v pohodě. Na GSMAreně už mají výsledek testu baterie. Je lepší než u S23 - 12:07h vs 11:27h ve prospěch S24 podle jejich měření. Ale samozřejmě bude lepší počkat na reálné zkušenosti.
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod jjm64883 29. 1. 2024 14:18

A je jisté, že se ten údaj 12:07 nevztahuje k Snapdragon verzi? Samsung totiž rád odesílá na testy tohle, ale pak do obchodů vozí ten svůj elektroodpad.
jjm64883
Junior

Odeslat příspěvekod Sibelius_cz 29. 1. 2024 14:39

Gsmarena je britska, tak by meli mit exynos verzi. Ale podívej se na výsledky s23+ vs s24+ (s24+ sice o 0,1" větší displej, ale taky o 200mAh větší baterie

Spíš než na celkové skóre bych se ale koukal po jednotlivých výsledcích (s24 vede jen u přehrávání videa, jinak je to bída)

Upřímně, mně stačila jedna zkušenost s exynosem v S22U... A tento čip už nikdy
Sibelius_cz
Junior

Odeslat příspěvekod szantus 29. 1. 2024 14:43

Ahoj na webu Hospodářek je již recenze S24+ a redaktor ( Otakar Schön ) mimo jiné chválí výdrž baterie u nového Exynosu v porovnání s jeho původní S23 Ultra se Snapem - kdo má předplatné, může si počíst - https://tech.hn.cz/c1-67289080-galaxy-s ... tim-limity
V mobilní branži od roku 1997 - můj první: Ericsson GA628, pak dlouhá řada...
Nyní Samsung S24 - 8/256GB, Google Pixel 8a , iPad Mini Cellular (2021), iPhone 13 128GB, Win 10 PC/Win 11 NTB.
szantus
Junior

Odeslat příspěvekod SerifReborn 29. 1. 2024 14:52

https://www.reddit.com/r/GalaxyS24Ultra/s/TG4JgP13GG

Jinak tady se resi dalsi problemy s obrazovkou.
Vypada to, ze to nejak softwarove zprasili a displej nedokaze zobrazit cele spektrum barev a pak to dela co vidite na obrazku. (Samozrejme vim, ze renkuv kus to nema)…
Pise to tam nekdo dalsi i fotkou - ten samy problem.
To druhe foto v uvodu by mela byt minula rada.
SerifReborn
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 29. 1. 2024 15:23

jjm64883:

Ano je to jisté, mají vždy Exynos verzi.

Sibelius_cz:

Pokud se nemýlím, tak GSMArena je bulharská a ne britská. To ale nemění nic na tom, že mají samozřejmě vždy Exynos, pokud jsou dvě varianty. A co se týče pluskové verze, tak S23+ měla stejně jako malá S23 jen FHD rozlišení, S24+ už má ale QHD, může to být klidně i tím, ale těžko říct...

Pokud chceš skóre rozdělovat na jednotlivé výsledky, tak S24 poraží S23 ve 3 ze 4 kategorií. Tak nevím kde jsi přišel na to, že jen u videa.
Naposledy upravil Tomáš S. dne 29. 1. 2024 15:29, celkově upraveno 1
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod Sibelius_cz 29. 1. 2024 15:28

Já myslel S24+ :) a to rozlišení jsem si neuvědomil, že se u pluska zvýšilo, jasně to bude rozdíl. Moje chyba. Ale stejně je to prostě exynos :P
Sibelius_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Vichor 29. 1. 2024 15:39

Recenze tweakers-net na S24 a S24+ z Nizozemska

Nezapomínejte, že firmware ještě není ve finální verzi ;)

https://tweakers-net.translate.goog/rev ... x_tr_hl=cs
Vichor
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_111 29. 1. 2024 18:34

ahoj.
Mám dotaz: sklo PanzerGlass co dávají v MP na Samsungy(S24+,nebo Ultra), tak to je sklo co má adhezní vrstvu po okraji - tzn. mezi sklem a mobilu a tímto ochranným je mezera?

Díky,Petr
Petr_111
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gerremi 29. 1. 2024 19:35

Prave som si všimol ze dátum dodania sa zmenil z
- "Dorazí pred oficiálnym uvedením
na trh 31.01"

- "Na odoslanie od 31.01.2024 "

Čiže história ako pri S22U sa opakuje. Čakal som 1.5mesiaca od dátumu kedy mal byt doručený...
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 29. 1. 2024 19:54

No pokud sis vybral barvu, která není standard ve všech obchodech, může ji být nedostatek
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 29. 1. 2024 20:01

Kupoval som 2ks,jednu 18.1 exkluzívnu modrú a druhú som objednával 19.1 tiež modrú. Tá s 18.1 dorazila, na druhú si asi počkám
gerremi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka