Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod szantus 30. 1. 2024 13:59

To jan.machalik: pozor na to, že O2 má VoLTE aktivní nativně, u T-Mobile a Vodafone se u některých zákazníků musí tato funkce aktivovat (samoobsluha, nebo operátor) a samozřejmě je nutné mít novější model SIM karty, po potvrzení o aktivaci je ideální retartovat mobil. Dále se u některých telefonů nemusí zobrazovat ikonka VoLTE v horním řádku, nebo aktivační zatržítko v menu, ale přitom je funkční - nejednoduší je ověření: vypnout Wi-Fi, zapnout mobilní data a zavolat někomu - pokud se během hovoru ukazuje u signálu jeden ze symbolů (LTE/4G/5G), tak je to aktivní..
V mobilní branži od roku 1997 - můj první: Ericsson GA628, pak dlouhá řada...
Nyní Samsung S24 - 8/256GB, Google Pixel 8a , iPad Mini Cellular (2021), iPhone 13 128GB, Win 10 PC/Win 11 NTB.
szantus
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 30. 1. 2024 14:03

Neviem ako na CZ, ale SK T-Mobile pozaduje telefon a SIM od nich, akonahle je jedno z toho od ineho operatora tak smola . . . (neviem ako to je z volneho predaja)
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 30. 1. 2024 14:20

Quentin111 píše:Nevím proč, ale podpisy uživatelů se mi nezobrazují �

Mrkni do profilu nebo si přepni zobrazení pro PC a nebo si změn nastavení zobrazení informací na fóru.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod foto1977 30. 1. 2024 16:00

renek1 píše:Video s postupem mám v podpisu.

je to divné, ale také u tvých příspěvků podpis s odkazy nevidím, přitom ještě včera jsem ho viděl. U jiných uživatelů ve stejné diskusi podpis vidím. Záhada...

-- 30. 1. 2024 16:01 --

Aha tak už to vidím, ale jen u některých tvých příspěvků, u toho posledního podpis nemáš...

-- 30. 1. 2024 16:02 --

Takže kdo chce odkazy od renek1, tak musí kouknout na stránku 41, tam už jsou vidět...
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod szoustal 30. 1. 2024 16:43

stačí kliknout na jméno uživatele u jakéhokoliv příspěvku a zobrazí se to
szoustal
Junior

Odeslat příspěvekod Kacabap 30. 1. 2024 17:18

Dobrý den, měla bych dotaz. U svého starého S21 jsem měla po posunutí doleva z domácí obrazovky nastavené zprávy samsung free. V nové S24 tam je akorát záložka hry, ale chybí záložka read se zprávami. Nevíte, od kdy se toto změnilo? U s21 mám ui6.0 a funguje to. Je to tedy až od této verze? Docela mě to štve... je mi trochu divné, že jsem na to v diskuzi ještě nikde nenarazila. Budu ráda za vysvětlení. Díky!
Kacabap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lostsoul81 30. 1. 2024 17:33

To je velice slušné. Nicméně přece jen zůstanu radši u S23 se snapem. Cokoliv s exynosem ve mě budí uživatelskou hrůzu.
lostsoul81
Junior

Odeslat příspěvekod scuba00 30. 1. 2024 19:07

Test vybíjení baterie S24U vs S24+ vs S22U vs S23U
Možná to bude někoho zajímat:
https://www.youtube.com/watch?v=EFZx2WnRuYE&ab_channel=AndroidAddicts
scuba00
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hurec 30. 1. 2024 19:44

Tak výdrž té S24U, vypadá v testech velmi suprově. Uvidíme jak to bude v reálu.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 30. 1. 2024 20:11

scuba00 píše:Test vybíjení baterie S24U vs S24+ vs S22U vs S23U

Až neuvěřitelné, řekl bych :O
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod lC 30. 1. 2024 21:18

Takže, konečně jsem byl v showroomu omrknou S24. Jakožto uživatel od S10e, S21,S22, S23 základních rozměrů...
čistě moje osobní dojmy v přímém srovnání s S23.

V ruce působí malinko lacinějším dojmem. Ten rámeček, tlačítka. Drží se bez obalu trochu hůře než předchůdce, což bude tím materiálem. Tady mám strach, že se bude méně odolný.
Pocitově lehčí.

Musím pochválit tenčí rámečky okolo displeje.
Na první pohled působí barvy trochu vyblitě, prý je to jen SW, ale jde to hodně poznat. Předpokládám, že v režimu obchodu bylo vše na max., aby ukázali maximum kvalit.

Rychlé proklikání v systému +/- stejné jako S23. AI nekomentuji a není to moje priorita, při výběru telefonu. Procesor ukáže teprve používání, S22 byla sra*ka, která se nejvíc projevila v každodenním užívání.

Opravdu zklamání je u veganského :D "koženého" obalu, kdy jsem při doteku na S24 Ultra (jiný neměli vybalený) , měl pocit, že držím lacinou čínskou kabelku. Poctivý kožený obal jako mám u S23 je absolutní rozdíl v držení. Kdo měl, tak ví.

Fotky budou asi po update lepší, jinak na pohled 23 fotí ostřeji.

Suma sumárum, nenašel jsem jediný důvod proč si kupovat a používat S24, nebo v čem by byl lepší jak příslušenstvím, provedením, tak systémem oproti S23. I ty bonusy jsou oproti loňskému roku nic moc.

Počkám s radostí na S25. :)

BTW. Paradoxně 24 Ultra se drží v ruce lépe než 24+ , ale je to obluda a opět to v ruce působí lacinějším dojmem. :-(
Naposledy upravil peta809 dne 30. 1. 2024 21:59, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven nevhodný výraz.
lC
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 30. 1. 2024 21:20

peta809 píše:
scuba00 píše:Test vybíjení baterie S24U vs S24+ vs S22U vs S23U

Až neuvěřitelné, řekl bych :O

Já vidím menší metodologickou mezeru v tom, že v každém typu testu není startovací čára (% baterie) stejná a některé telefony se k pozdějším testům ani nedostanou. Takhle mohou ty rozdíly ve výdrži být poněkud zavádějící už jenom v tom, jaké je pořadí těch testů. V extrému, pokud by nejméně náročné testy byly na konci, tak bude rozdíl největší, protože slabší telefony umřou dříve, než se k nim dostanou, aby mohly nahnat čas - a naopak.

Takže, buď pokaždé dobít do plna a dívat se na celkový úbytek % nebo u každé aktivity vybít všechny telefony do mrtva a porovnat časy.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Šichor 30. 1. 2024 21:45

lC píše:Takže, konečně jsem byl v showroomu omrknou S24. Jakožto uživatel od S10e, S21,S22, S23 základních rozměrů...
čistě moje osobní dojmy v přímém srovnání s S23.

V ruce působí malinko lacinějším dojmem. Ten rámeček, tlačítka. Drží se bez obalu trochu hůře než předchůdce, což bude tím materiálem. Tady mám strach, že se bude méně odolný.
Pocitově lehčí.

Musím pochválit tenčí rámečky okolo displeje.
Na první pohled působí barvy trochu vyblitě, prý je to jen SW, ale jde to hodně poznat. Předpokládám, že v režimu obchodu bylo vše na max., aby ukázali maximum kvalit.

Rychlé proklikání v systému +/- stejné jako S23. AI nekomentuji a není to moje priorita, při výběru telefonu. Procesor ukáže teprve používání, S22 byla sra*ka, která se nejvíc projevila v každodenním užívání.

Opravdu zklamání je u veganského :D "koženého" obalu, kdy jsem při doteku na S24 Ultra (jiný neměli vybalený) , měl pocit, že držím lacinou čínskou kabelku. Poctivý kožený obal jako mám u S23 je absolutní rozdíl v držení. Kdo měl, tak ví.

Fotky budou asi po update lepší, jinak na pohled 23 fotí ostřeji.

Suma sumárum, nenašel jsem jediný důvod proč si kupovat a používat S24, nebo v čem by byl lepší jak příslušenstvím, provedením, tak systémem oproti S23. I ty bonusy jsou oproti loňskému roku nic moc.

Počkám s radostí na S25. :)

BTW. Paradoxně 24 Ultra se drží v ruce lépe než 24+ , ale je to obluda a opět to v ruce působí lacinějším dojmem. :-(

Do S24rek dali jen o trochu silnější baterku aby to působilo z lepší výdrží. Jinak ušetřili na Exynosu,jinak vše při starém. Ťamťung potřebuje letos jenom nahonit prachy z5 vlastně za nic. :D 8-) Ale je to S24 ne? a to je víc než S23. :D :D
Naposledy upravil peta809 dne 30. 1. 2024 22:02, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven nevhodný výraz.
Šichor
Junior

Odeslat příspěvekod IMI5 30. 1. 2024 21:53

Jen aby ten vyblednutý displej nebyla vlastnost telefonu když má to super sklo proti odleskům :-D Něco za něco :lol:
Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB Black - Android 14 - One UI 6.1
IMI5
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka