Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod standavfr 7. 5. 2025 03:05

S optickou čtečkou mi to funguje stoprocentně, mám na jedno mapování tři prsty. A fungovalo to tak i s ultrazvukovou.
Naposledy upravil standavfr dne 7. 5. 2025 03:06, celkově upraveno 1
standavfr
Mírně pokročilý

Tento příspěvek byl odstraněn.
standavfr

Odeslat příspěvekod renek1 7. 5. 2025 06:07

tululumko píše:
- ked som skenoval prst, nedovoli mi viac ako 4 sady (4 kompletne mapovania)
Ak si na jedno skenovanie naskenujem 10 prstov, podla mna sa znizuje %to rozpoznania daneho prsta

A hlavne
Kde je ironicka poznamka v predchadzajucom mojom prispevku na ktory si odpovedal? \

Kde v mojom prispevku tvrdim hluposti? (este som napisal ze ak sa mylim, tak am opravte)

Takže ještě jednou. Namapovat na jeden otisk můžeš více prstů bez problémů a funguje to na první dobrou.

Mimořádně ve tvém předchozím příspěvku ironie nebyla, ale jinak co příspěvek tak hloupá poznámka.

Hloupost byla tvrdit že víc otisků než 4 nelze Namapovat. 4 pozice jsou, ale Namapovat můžeš všechny prsty. Tudíž jsem tě já i kolega opravil.
Nesnaž se vykecat z toho, že víš prd a jen do tématu většinou vnášíš spíš zavádějící info a hloupé poznámky.
Tvůj přínos fóru bych zhodnotil jako nulový.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 7. 5. 2025 08:32

@renek1
Nevykecavam, napisal zom ze "zda sa mi", ak sa nemylim, lebo neskenujem prsty kazdy den.
A na druhu otazku ziadna odpoved. Keby si aspon vedel odpovedat, zautocit to ano, ale odpovedat to uz nie . . .
Je len skoda, ze si zostal tym, cim ta otec urobil, lebo Tvoj prinos je nonsensplus ultra prepobavenie . . .

A len tak na okraj, aj tak nieje pravda, ze prstov mozes naskenovat kolko chces, lebo su sice 4 sady, ale v jednej sade je tiez obmedzeny pocet skenovani.
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod hons1 7. 5. 2025 09:28

Zastanu se tululumka:Renku zkus přemýšlet:rozkliknu otisk-vidim 4 možnosti pridani-proste čtyři!Že si to přizpůsobit neznamená,že jich je víc.
Je to jak s barvami:primární jsou tři barvy, dále sekundární další tři, ale když se míchají/upravují tak klidně uděláš miliardy barev.
Ale základ vychází ze 3 barev
U otisků základ vychází ze 4 otisků.
Kdyby čtečka prstů fungovala dokonale(ale nic není dokonalé) tak není potřeba dávat do jednoho � několik prstů, protože by stačil jeden prst.
Kapišto renku?
P.s.tva myšlenka při čtení mého příspěvku:zase se do mě naváží.
Hold ohybas pravdu
hons1
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 7. 5. 2025 09:55

To jsem nevěděl že na jeden otisk jde dát víc otisků, vždy dávám co otisk to prst, takže dám třeba na otisk 1 a 2 stejný palec a na další dvě pozice zas jiný prst. U nějakých telefonů to píše "tento otisk byl už přidán" a nejde ani přidat :-) tak to díky za info, toto mi nějak uniklo...
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _baudis_ 7. 5. 2025 09:56

Tade2 píše:Je to, jak píšeš. Čím více prstů na jedno skenování, tím horší kvalita skenu. Prostě se to naředí, takže je to polovičaté řešení.

Není to o naředění, vždy to snímá při přiložení jeden otisk v jedné pozici a když je jich více, tím více šancí, že uspěje. Nemáš pravdu, tohle je technologie, to není jogurt. Já dávám 2x jeden prst a jsem téměř stoprocentní. Když naskenuješ 4 rozdílné prsty, vždy bude skenovat jeden prst že čtyř. Pokud naskenuješ 2x jeden, jsou dvě varianty, možnosti na jeden prst.

Pokud musí někdo mít naskenovanou celou ruku i nohu, není problém ve skenování. :-D :-D :-D

Screenshot_20250507_102313_Chrome.jpg
Naposledy upravil _baudis_ dne 7. 5. 2025 11:04, celkově upraveno 6
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 7. 5. 2025 10:25

hons1 píše:Zastanu se tululumka:Renku zkus přemýšlet:rozkliknu otisk-vidim 4 možnosti pridani-proste čtyři!Že si to přizpůsobit neznamená,že jich je víc.
Je to jak s barvami:primární jsou tři barvy, dále sekundární další tři, ale když se míchají/upravují tak klidně uděláš miliardy barev.
Ale základ vychází ze 3 barev
U otisků základ vychází ze 4 otisků.
Kdyby čtečka prstů fungovala dokonale(ale nic není dokonalé) tak není potřeba dávat do jednoho � několik prstů, protože by stačil jeden prst.
Kapišto renku?
P.s.tva myšlenka při čtení mého příspěvku:zase se do mě naváží.
Hold ohybas pravdu

Takže, začalo to tím, že si Deawon postěžoval, že nemůže namapovat víc než čtyři prsty a že by chtěl přístup i pro přítelkyni. Na to mu standavfr odpověděl, že si může namapovat prstů, kolik chce. Tululumko zareagoval, že si myslí, že to nejde, a já to pak opět potvrdil – že si opravdu může na jedno mapování použít více prstů. To je snad z našich reakcí víc než jasné a neodiskutovatelné a prakticky si to může každý hned sám vyzkoušet, tedy pokud telefon Samsung galaxy S má a jen "nevaří z vody"

To, že když rozklikneš, kolik lze namapovat, a vidíš čtyři, je snad každému zřejmé. Ale tady jde o to, že jedno mapování s dvanácti přiloženími prstu může být pokaždé na jiný prst. Pro větší přesnost si člověk může dát třeba 6× palec a 6× ukazovák, na druhé mapování 6× prostředník a 6× prsteník, a na třetí třeba malíček a opět palec. A ten čtvrtý slot klidně přenechá přítelkyni, ať si tam dá, co chce – třeba 4× tři různé prsty.

Takže nejde o žádné ohýbání pravdy, ale o uvedení věcí na pravou míru a vysvětlení, že možností je mnohem víc.

A co se týče tululumka – zrovna on, který má neustále hloupé poznámky o Samsungu a jejich vysvětleních, která považuje za pohádky – by se neměl divit, že mu i nevybíravě vysvětlím, že je úplně vedle. Cítí se dotčený, že na něj prý útočím, ale já jen reaguji stejným stylem, jakým on dlouhodobě útočí na Samsung.

Deawon píše:Me treba vadi ze nemuzu namapovat vic nez 4 prsty. Chtel bych povolit pristup pritelkyni. Existuje neco jako pristup guest?

Takže sis jistě přečetl, že namapovat můžeš i více prstů. Takže i pro přítelkyni můžeš nechat jeden „slot“. Ale i kdyby to náhodou nešlo, myslím, že každému bohatě stačí čtyři sloty – tři pro jeho vlastní prsty a jeden pro přítelkyni.

Navíc lze situaci u přítelkyně vyřešit i jejím vlastním uživatelským účtem na stejném telefonu, kde si může nastavit vše podle sebe.

Jo a co se úhlu skenování týká, tak je to naprosto jedno, jelikož čtečka bez problémů sejme a odemkne i když prst přiložíte o 180° aniž by tak byl prvotně naskenován, ovšem pro přesnost je lepší měnit i úhel
Nokia 3110, 3210, 3310, 3330, 6210, 6310i, 6600, 6630, N73, N82, N97mini, N8
Samsung Galaxy S3, S4, Note4, Note8, Note9, Note10+, Note20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 7. 5. 2025 11:06

Zase je tu bitva. Jde pouze o otisky prstů a tady je zase strašná hádka o ničem. :tleskani
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 7. 5. 2025 11:15

Omyl, to není bitva, ale diskuse a vysvětlení. A jak vidno, ne každý tuto skutečnost s otisky zná. :hm

A jen tak mimochodem, každý, kdo zde na fóru diskutuje o mobilech, by mohl mít v podpisu, nebo spíš v profilu, jaký telefon aktuálně používá, aby bylo jasné, kdo o čem a z jaké zkušenosti vychází. Je to přehlednější
Samsung Galaxy S3, S4, Note4, Note8, Note9, Note10+, Note20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 7. 5. 2025 13:21

Renek: V tom s tebou souhlasím. Podpis i informace o současném telefonu, nebo jiného zařízení, by mělo být vyplněné, aby bylo vidět z jakých praktických zkušeností uživatel čerpá. Někde je to i pravidlem fóra.

Když si kupuji telefon, ne všechno mi vyhovuje, ale naučím se s tím pracovat. Pokud to nepůjde, mohu si vybrat jiné zařízení.

Ten screen, co jsem postoval, no snad to bude stačit na tuto rozepři.
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 7. 5. 2025 14:16

Ono jde i o to, že tu kolikrát někteří uživatelé skáčou z tématu do tématu, ptají se na svůj telefon, ale nenapíšou model, a pak je tu problém, že jeden myslí to a druhý odpovídá na něco jiného. Takto kliknu a vím, jaký telefon tazatel nebo prostě uživatel má, a všichni víme, o čem je řeč
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 7. 5. 2025 16:19

Baudis, asi se nechápeme.

Máš 4 pozice a v každé omezený počet skenů. Třeba 10. Pokud na jednu pozici naskenujes 2 prsty v počtu 5 a 5 skenů, snížíš tím kvalitu databáze pro oba prsty, protože má prostě každý prst z těch méně pozic (úhlů). Proto přeci radí hlavní prsty skenovat na více než jednu pozici pro lepší úspěšnost. Takže naředěním myslím snížení přesnosti v jedné pozici...
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 7. 5. 2025 16:57

Vyzkoušej to v praxi, funguje to úplně normálně. Tohle platilo v počátcích čteček pod displejem, doba fakt už dost pokročila.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tade2 7. 5. 2025 17:48

Já ale nezpochybnuji, že to nefunguje. Sám jsem na jedné pozici 2 prsty měl. Jen vysvětluji, že je pak prostě menší šance na úspěšné odemykání, než když na pozici naskenujes 1 prst nebo na dvě jeden. Pokud by to tak nebylo, postradalo by to logiku včetně té rady, kterou tu Baudis postoval na screenu. Přiznám se, že nepobírám, co je na tom tak těžkého pochopit. Jen na tom principu. Prostě máš nějaký limit, který můžeš naplnit různými ,,daty" a podle toho pak odpovídá kvalita ,,výstupu". Nic víc.
Tade2
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka