Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 28. 5. 2025 12:51

Obrázek

Řada S24 dostává aktualizaci One UI 7.0 (Android 15)

Nejnovější aktualizace softwaru Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra byla vydána v Evropě včetně České republiky.

Aktualizace zahrnuje tyto opravy a optimalizace:
- Použitelnost operací zařízení byla vylepšena.

Aktualizovaný software obsahuje mimo jiné:
- Zlepšení stability zařízení a opravy chyb.
- Nové a zdokonalené funkce.
- Další zlepšení výkonnosti.

Aktualizace aplikací
Po aktualizaci bude možné aktualizovat aplikace
Samsung na nejnovější dostupnou verzi.

Verze sestavení: S928BXXU4BYE7 / S928BOXM4BYE7 / S928BXXU4BYE7
Velikost: 1 145.13 MB MB

Informace o aktualizaci
- Verze One UI: 7.0
- Verze Android: 15
- Úroveň opravy zabezpečení: 1. května 2025

www.SamsNews.cz/new
Naposledy upravil EtickyKodex dne 28. 5. 2025 14:58, celkově upraveno 1
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
Motto: Každý Galaxy má svůj příběh. My ho známe...
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 28. 5. 2025 14:30

EtickyKodex: Tuto větu u S24+ v opravách a optimalizacích nemám "Zařízení je chráněno vylepšeným zabezpečením". Máš to hezky upravený, ale byl jsem první... :-D :-D :-D
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 28. 5. 2025 14:35

Pche... Ty máš jen 975.33 MB :-D
Jinak dík - to tam zůstalo z BETA ;-)
Radši mně řekni zkoušel jsi *#2663# :?:
________________________________________________________________________________
Obrázek
Jinak v aktualizaci je např. novější aplikace Telefon
Aktulizace: Samsung Call
Verze: 15.7.47
Ale už je na světě verze: 15.7.48
Ta bude dostupná později.

Obrázek
One UI Home je stále verze 16
Už je daleko lepší verze: 17.0.00.95

Obrázek
Always On Display (AOD) je také stále 8.8
Už je daleko lepší verze: 8.9.00.67

Verze Kamery se změnila z .36 na .40 a Galerie ve skutečnosti přeskočila verzi 15.6.01.18 na 15.6.03.1

:idea: Toliko k důležitým základním aplikacím.
:idea: Prý by se také měla zlepšit baterie.

Zajímavé je, že to celé bězí stále na ANDROIDu :hm
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 28. 5. 2025 15:53

EtickyKodex: *#2663# jsem nezkoušel, nechávám to čistě na Androidu. Když se něco děje, tak mi stačí restart. Měl jsem Galaxy S20 u té zlobil proximity senzor, který opravdu zlobil. Měl jsem mnohokrát rozsvícený displej při hovoru, ale jestli to bylo celkové nepovedení čipsetu Exynos 990, nedivil bych se. S20 jsem kvůli proximity senzoru 2x reklamoval a když vyměnili co mohli, prodal jsem ho, sakra za málo i s upozorněním na daný problém.

Těch kódu je celá řada, ale neřeším je, nechávám to na systému a aktualizacích. Poslední telefon u kterého jsem honil novější čísla, byli ovladače a nové ROM u zařízení, co běželi na Windows Mobile. To byla doba... 8-)

P.S. jinak máš ty komentáře velmi hezky upravené a všechny informace k tomu, takže ti do zelí nepolezu. Dobrá práce. :tleskani
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod mino11 28. 5. 2025 16:53

Ahoj prosím vás máte v mobile nahrávanie hovoru ? Lebo ja nemám robil som aj továrko a nič ale je zaujímavé že na mojej S21plus tam to je tak tomu nechápem dikes za odpoveď
mino11
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 28. 5. 2025 17:05

_baudis_ píše:EtickyKodex: *#2663# jsem nezkoušel, nechávám to čistě na Androidu. Když se něco děje, tak mi stačí restart. Měl jsem Galaxy S20 u té zlobil proximity senzor, který opravdu zlobil. Měl jsem mnohokrát rozsvícený displej při hovoru, ale jestli to bylo celkové nepovedení čipsetu Exynos 990, nedivil bych se. S20 jsem kvůli proximity senzoru 2x reklamoval a když vyměnili co mohli, prodal jsem ho, sakra za málo i s upozorněním na daný problém.

Těch kódu je celá řada, ale neřeším je, nechávám to na systému a aktualizacích. Poslední telefon u kterého jsem honil novější čísla, byli ovladače a nové ROM u zařízení, co běželi na Windows Mobile. To byla doba... 8-)

P.S. jinak máš ty komentáře velmi hezky upravené a všechny informace k tomu, takže ti do zelí nepolezu. Dobrá práce. :tleskani

Rozumím.
Jinak děkuji za kontrolu a spolupráci ;-)
mino11 píše:Ahoj prosím vás máte v mobile nahrávanie hovoru ? Lebo ja nemám robil som aj továrko a nič ale je zaujímavé že na mojej S21plus tam to je tak tomu nechápem dikes za odpoveď

Nemáme.
Jen ten kdo změní dle postupu region (změna CSC).
Dej si to zde vyhledat ;-)
On na Tebe stejně za chvilku přilítne asi Renek :-D páč to je tady na to odborník ;-)
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod mino11 28. 5. 2025 19:07

Ale ja som nezmenil nič práve že normálne som aktualizoval na A15 a mám to tam preto nechápem lebo u nás to má byť blokované
mino11
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 28. 5. 2025 19:17

Aha.
Mohlo se stát, že to přehlédli a zablokují to možná časem.
Takto to bylo např. s OnePlus Nord 2 5G.
Fungovalo to asi 14 dní a pak to bloknuli.
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod mino11 28. 5. 2025 19:19

Tak možno lebo vytiahol som ho zo šuplíku aktualizoval a bolo to tam tak uvidím či to zmizne dikes za info
mino11
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 28. 5. 2025 19:24

Ok.
Dej pak vědět jak jsi dopadl ;-)
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod Deawon 28. 5. 2025 21:22

No behem tydne druha aktualizace na S24U. Ze by si Samsung opravdu chtel zlepsit reputaci?
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 30. 5. 2025 12:54

Pro odlehčení :-) - už se o tom i spekuluje jako:
"Galaxy S24 dostává tajemnou aktualizaci o velikosti 1 GB"
"Galaxy S24 má tento měsíc druhou aktualizaci, ale proč ?"

Popis opravy je:
- Použitelnost operací zařízení byla vylepšena.
Cituji:
"To je odklon od typického jazyka, který lze vidět ve standardních aktualizacích zabezpečení"

Část spekuluje, že to jsou podstatné opravy systému na úroveň řady S25.
Druhá část, že to je příprava na otevření: BETA pro řadu S24.

Nicméně co je jasné v Samsungu "někdo" dostal přes prsty s průtahy s One UI 7.
A i Google se to hodně nelíbilo (brždění Androidu 15).
Tentokrát na 99,9% padne rekord v rychlosti vydání nového One UI a nového Android 16
:idea: Nová aktualizace BETA ONE UI 8 řady S25 má již červnové bezpečnostní záplaty.

OneUI8_Beta_2_2.jpg
OneUI8_Beta_2_2.jpg (44.96 ) Zobrazeno 1735 krát
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 31. 5. 2025 21:36

Obrázek

One UI 8 a Android 16 dorazí dříve než obvykle
Google by měl finální verzi systému Android 16 oficiálně uvolnit již v úterý 3. června, což je výrazně dříve, než jsme byli v minulých letech zvyklí. Tento krok má jasný cíl – poskytnout výrobcům chytrých telefonů více času na přípravu a optimalizaci jejich vlastních nadstaveb.

Android 16: hlavní změny přijdou později
Ačkoliv Android 16 bude k dispozici velmi brzy, většina výraznějších novinek bude implementována až postupně. Google podle dosavadních informací plánuje další funkce přidat v rámci menší podzimní aktualizace. Uživatelé se tak mohou těšit na nové možnosti a vylepšení ve dvou vlnách.

One UI 8 BETA - začíná kompletní interní testování
Společnost Samsung zároveň spouští interní testování nadstavby One UI 8 BETA. Na servery již byly nahrány další sestavení pro vybrané modely:

Galaxy S25: ZYFx
Galaxy S24: CYFx
Galaxy S23: EYFx

Samsung tak znovu potvrzuje své odhodlání patřit mezi nejrychlejší výrobce v oblasti aktualizací systému.

www.SamsNews.cz/new
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 31. 5. 2025 22:01

Před několika dny, jsem tady psal reakci, na opožděný příchod One UI 7, že už testují One UI 8 a ten bude k dispozici s uvedením androidu 16 a nakonec, to tak snad bude. Psal jsem, že si budou chtít napravit reputaci s nepodařenou aktualizací na One UI 7. Samsung zakopnul, ale vstal brzy, než si spousta uživatelů chce připustit.
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 31. 5. 2025 22:51

Je to tak.
A i Google se to hodně nelíbilo to brždění Androidu 15.
Vývojářům se i po vyčištění starých kódů (One UI 6) daleko lépe pracuje.
Pokud půjde dle vše plánu tak to bude nejrychleji vydané One UI a nový Android.
To na světě moc dlouho One UI 7 nebylo :-D

Podnět na fóru BETA One UI 8, aby ikony Wi-Fi a mobilní sítě byly výraznější a aby odpovídaly velikosti ikoně baterie:

Obrázek
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka