od Polux 13. 7. 2024 12:03
Flip6 má alespoň větší baterku a nový foťák, tak se ta zvýšená cenovka dá jakž takž omluvit, ale Fold6? Form faktor nepochopitelně stále tv ovladač (to budou každý rok přidávat/ubírat jen po milimetru?), baterka s foťákem a rychlým nabíjením vše při starém (ať mi nikdo netvrdí, že víc mAh by se do těla už nevešlo, u Flipu6 to při stejných rozměrech jako u Flipu5 očividně šlo), integrovaný s-pen nebo absence ohybu uprostřed vnitřního displeje samozřejmě opět smolík, ale za to znatelně navýšená cenovka a ještě k tomu bez bonusu "větší kapacita za cenu nižší" při předobjednávce? Za nový chipset, což je stejně automatika a nikoliv nějaká výsada, nižší hmotnost a IP48 to je na můj vkus sakra málo.
Letos jsem se těšil, že poprvé vyzkouším skládačku, ale neplánovaně jsem šel do aktuální Ultry, protože se vyskytla příležitost ji sehnat docela výhodně, ale měl jsem pocit, že jsem udělal chybu a při představení Fold6 toho budu litovat. Teď už toho nelituji a fakt se začínám modlit, aby Apple představil vlastní skládačku. Protože to je asi jediná věc, která donutí Samsung se vzpamatovat a začít na tomhle poli zase inovovat (případně kopírovat).