Samsung Galaxy Z Fold6 5G & Z Flip6 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod renek1 14. 7. 2024 07:03

No jo, Amerika je země neomezených možností a pro jejich trh to asi mají zase trochu jinak. Jinak jsem se byl osobně podívat na oba telefony v prodejně a musím říct, že už se to konečně konstrukčně začíná trochu lepšit. Umím si představit, že bych při nějaké z dalších generací uvažoval o koupi Foldu, pokud by integrovali S-Pen do těla a nebude pochyb o tom, že vnitřní displej vydrží. Smůla je, že o tyhle telefony není až tak masový zájem a při následném prodeji jde cena razantně dolů.
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 14. 7. 2024 09:36

Razantně jde cena dolů u všech Samsungů a Androidů celkově. Už ani ten iPhone si nedrží cenu tak jak kdysi.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 14. 7. 2024 09:56

Jo, kdyby nebyly pochyby o displeji, moc by se mně fold líbil. Myslím, že minulý rok byl krátce po představení Fold 5 předchozí základní Fold 4 na MP po započtení bonusů za asi 25 tisíc. Minus cena prodeje vlastního telefonu. Za tuhle cenu je to pohoda pro nákup, ale rok starý se pak blbě prodá...
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod kvido79 14. 7. 2024 11:20

Displeje bych se nebál. Měl jsem rok a půl Flip4 a toho jsem nešetřil, dokonce každý kdo to viděl to hned ohýbal i dcera si s tím hrála a ustál to v pohodě. Chtěl jsem si ho nechat jen rok, kdy bylo to pojištění zdarma, ale nakonec dal půl rok navíc. Jednou jsem nechal zdarma vyměnit fólii a to jen z estetických důvodu, že tam byly občas mikro škrábance a chtěl jsem ho dávat do výkupu. Jinak si myslím, že tyhle skládačky po nějaké době používání moc lidí z druhé ruky nekoupí, právě kvůli obavám z displeje.
kvido79
Junior

Odeslat příspěvekod cosemdesiatsedem 14. 7. 2024 12:28

Zaznamenal som nejake sťažnosti pri výmene fólií u Samsungu, čoho sa presne týkali?
cosemdesiatsedem
Junior

Odeslat příspěvekod kvido79 14. 7. 2024 15:43

Já jsem problém neměl, jen chtěli vidět fakturu o koupi a borec mě chtěl přemluvit ať to neměním jen kvůli vlásečnicím. Ale jak jsem psal, telefon jsem posílal do výkupu tak jsem chtěl dostat stav A. Jinak fólii byla nalepena dobře, ještě měsíc jsem telefon používal a nikde se neodlupovala.
kvido79
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 14. 7. 2024 21:17

Pokud cílíš na rok až dva používání, asi to za risk stojí a jsi aspoň krytý zárukou.
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 15. 7. 2024 13:31

Už máte někdo z předobjednávky doma? My už máme jeden Flip6 dnes v rodině. Budu moci alespoň omrknout a posoudit.
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 15. 7. 2024 13:51

Dneska odeslali, tak očekávám zítra nebo ve středu, že dorazí fold6
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 15. 7. 2024 15:17

Taky mi dnes přišlo že odesláno. Mám toho celkem hromadu tak jsem se bál, že něco nebudou mít a bude zpoždění. Fold 6, Watch 7 LTE, Buds 3 Pro a různá pouzdra a příslušenství. Dnes jsem byl na prodejně měnit vnitřní fólii na Flip 4 manželky a Fold na mě působil moc dobře. Jinak Flip 4 slouží pořád skvěle, pant a displej 100%, je to držák. Proto mě baví zdejší příspěvky o trvanlivosti. Já jsem měl Fold 2, 4, 5 a teď bude 6,manželka Flip 4 a všechny bez sebemenší chybičky. Uvažoval jsem, že bych vyměnil ženě Flip 4 za Flip 6 ale asi udělám pokus, co vydrží. Aktualizace ještě budou chodit dlouho a výkonem je to pořád silák. Nic mu nechybí.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 16. 7. 2024 10:47

Tak co? Někdo první dojmy?
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 16. 7. 2024 12:07

Mně dorazil dnes ráno, ale ještě jsem nerozbaloval. Řeším stále ten problém s chybějícím DIČ na faktuře, protože i přes dvojí ujištění, že se tím zabývají, se na to samozřejmě vykašlali a přišla faktura bez DIČ. Moje tragická zkušenost s podporou a servisem samsungu se tak jen umocňuje. Kéž by byla na trhu srovnatelná konkurence s podporou jako má v business třeba dell nebo HP.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod chemer 16. 7. 2024 12:41

Mě Fold již dnes také dorazil. První dojmy? Pěkný telefon. :-)
Fold6 | S24+ | Watch6 Classic | Tab A8 | Redmi Note Pro 5G
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 16. 7. 2024 13:13

Mi dorazí balíček zanedlouho a DIČ budu řešit nejspíš taky. Měl jsem úplně stejný problém s neplatným DIČ. Každopádně mi bylo u objednávky řečeno, že mám napsat firemní údaje do poznámky a fakturu mi na to vystaví. Tak jsem na to zvědavý a předpokládám, že to tak nebude a budu muset řešit dodatečně ☹️
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 16. 7. 2024 13:33

Přesně tak. Do poznámky jsem psal fakturační údaje, na podporu jsem psal problém s DIČ a správné fakturační údaje. Vším se zabývají... no a přijde telefon, hodinu na to faktura a samozřejmě blbě. Poslal jsem tedy požadavek na podporu s oběma dokumenty, načež hodinu na to dorazila extra sleva 15 % na vše a kombinovatelná s dalšími slevami, což je pěkný, ale DPH mi to nevrátí.
Očekávám, že do zítra se někdo ozve a pokud ne, ještě tam zavolám, protože ujištění o tom, že věc řeší, nic neznamená.

A ještě jedna věc, nepřišly mi instrukce k trade - in, tj. odkupu stávajícího telefonu. Přitom dle podmínek ho musím doručit do 20 dní k výkupu jejich dopravcem. Tomu dávám ještě nějaký den, ale jste na tom stejně?
Mobil-man
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka