Samsung Galaxy Z Fold6 5G & Z Flip6 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 16. 7. 2024 14:34

Takže mám to stejně. Přišla faktura jen s adresou, IČO a DIČ nikde! Jdu tam volat. Tobě vrátí 15% nebo jak té dodatečné slevě mám rozumět? Jsem celkem naštvaný.
Trade In jsem nevyužil, protože opět byl v Samsung aplikaci problém s vyplněním části pro výkup - IBAN účtu, Swift atd. Nešlo pokračovat. Výkup chci tedy udělat přes Novysamsung.cz
Ti amatéři neumí udělat ani aby dobře fungoval eshop
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 16. 7. 2024 14:54

Tak já jsem na tom trochu lépe, protože IČO mi to pustilo, i když samo o sobě mi to je k ničemu, protože do kontrolního hlášení jde DIČ a to se musí shodovat s hlášením, které bude podávat prodejce. Stejně tak nebyl problém s trade in, ten IBAN to však chtělo bez mezer, ačkoliv je standardem používání mezer...
Slevu 15 % jsem dostal na jakoukoliv další objednávku, ale to je asi jen reakce na to, že mě 2x psali, že to bude v pořádku a teď jsem si musel opět stěžovat. Očekávám, že zítra bych měl mít reakci supportu, kdyby ne, budu tam volat, protože se obávám toho, že oni to hodí do účetnictví a pak mi řeknou, že mám smůlu a už to opravit nepůjde.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 16. 7. 2024 15:06

Jo IBAN jsem dával nakonec bez mezer a nešlo to ani tak. Dal jsem tlačítko Pokračovat a dál to nikdy neprošlo. Dělal jsem to snad 20x a nakonec jsem to vzdal a udělám výkup přes Novysamsung.cz Faktura u takové částky je jedno jestli jen IČO nebo nic, obojí je k ničemu. Teď jsem tam volal, byl jsem celkem nepříjemný že mi slíbili něco co nedodrželi a v poznámce u objednávky to je,tak jak mi poradili. Chtěl po mě znova IČO a DIČ a že mi přijde nová faktura. Řekl jsem mu že s tím nemám problém sám a oni to prý řeší. To se mi chce smát, každý se chvástá nějakým AI a kravinama a základní věci nefungují. Každopádně je budu asi dál otravovat, nemám rád, když někdo nedrží slovo.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 16. 7. 2024 15:51

Já bych objednal na Samsungu jen kvůli Care plus v ceně jinak bych na ně prděl. Stejně když to pak člověk prodává, tak každý chce, aby to bylo z Alzy :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 16. 7. 2024 16:23

No to nevím. Přes Samsung Appku máš -5%, dále jsem využil Rewards body - s boostem to dělalo dalších přes 9 tisíc slevu, SmartTag2 za 1 Kč apod.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod Maxpayne2019 16. 7. 2024 17:00

Na alze je 12% zlava pre ISIC co je zlava cca 230e
Maxpayne2019
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 16. 7. 2024 18:38

Tak na Mobilpohotovosti jsou k Foldu taky bonusy

.jpg
.jpg (43.55 ) Zobrazeno 1269 krát
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 16. 7. 2024 19:34

Takže otázka na vlastníky. Fold6 moc fajn, paradox je že nějaký ten milimetr navíc u přední obrazovky je alespoň pro mě fakt rozdíl. Nechápu to ale je to tak. Píše se mi mnohem lépe.
Na co se ale chci zeptat jsou barvy. Přijdou mi málo živé, něco jako jsem četl u lidí, co si koupili S24 Ultra. Proti Fold5 je to opravdu dost vybledlé. Problém je, že jsem koupil originální fólii a nalepil jsem ji ihned po vybalení telefonu. Nevím tedy, jak vypadá displej bez fólie. Jakou máte zkušenost vy? Uvažuji že jí dám dolů a budu používat čistý displej. Ochranu používám jen kvůli pádu po zkušenostech, co jsem takhle rozbil Cover display na Fold2.
Díky za reakci
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 16. 7. 2024 20:10

V nastavení displaye u Samsungu si můžeš vybrat živý profil, kde je lepší kontrast a barevnost.

https://www.youtube.com/watch?v=XUIXufA ... doGardener
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 16. 7. 2024 20:26

Nastavil jsem režim Živý hned a teď na to doslova čumím, ta volba Barevnost v rozšířeném nastavení u Fold5 nebyla. To jsem tedy netušil, díky za to ;-) To je nějaká novinka
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod chemer 16. 7. 2024 20:36

Hans_Blix píše:Na co se ale chci zeptat jsou barvy.

Musíš si v nastavení "Režim displeje" otevřít "Rozšířené nastavení" a posuvník u "Intenzita barev" nastavit úplně doprava.
Jinak moje první dojmy jsou takové, že ač jsem měl mírné obavy z toho, jak se telefon bude držet. Myšleno tak, zda nebude z důvodu větší hranatosti řezat do dlaně, nic takového se nepotvrdilo. Telefon se drží příjemně. Paráda.

Venkovní displej je skutečně daleko širší, než se zdá na papíře. S rozšířením v dalších generacích by pro mě fold již začal ztrácet význam. Baví mě na něm právě poměrně malá velikost v zavřeném stavu. Ale je fakt, že Samsung na to jde fikaně a do šířku s každou generací nepřidává nějakj radikálně skokově.

Telefon se i lépe otevírá, protože proti mému Fold5 klade menší odpor při prvním centimetru rozevření. Pant je však stále příjemně tuhý a působí robustně. Menší přehyb na vnitřím displeji ani nezmiňuji, protože ať je přehyb jakýkoli, po 2 minutách vlastnictví skládacího telefonu na něj člověk stejně zapomene.
Fold6 | S24+ | Watch6 Classic | Tab A8 | Redmi Note Pro 5G
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 16. 7. 2024 21:22

Nenapsal bych to lépe. Ono každý se ohání tím, že je ten displej málo široký a není to žádný upgrade. Já bych to přitom stejně široké jako klasický telefon nechtěl, ztratilo by to význam. Otevírání taky oceňuji, jde to lépe a přitom to působí velmi solidně. Už teď musím říct, že jsem moc spokojený a to jsem do poslední chvíle zvažoval zda vyměnit za F5. Udělal jsem dobře.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 17. 7. 2024 06:52

Přemýšlím o Flipu6 jako náhradě za S23 Ultra. Ten výkupní bonus 7000 Kč se vztahuje i na ten Flip? Já že jeho pořizovací cena není tak vysoká, tak mi těch 7000 Kč přijde dost. Jinak bych se se vším co plánuji uplatnit vešel do cca 3500 Kč za nový Flip6, jen ale stále nevím, zda to má smysl, obávám se že spíš ne. Každopádně čas na rozhodnutí mám jen do zítřejšího večera.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod renek1 17. 7. 2024 07:37

Na Flip je výkupní bonus pouze 5 000 Kč, a to jen v případě, že do odkupu dáš nějaký hodnotnější telefon. Pokud bys dal do výkupu pouze nějaký starý šrot, pak je výkupní bonus jen 3 000 Kč.
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 17. 7. 2024 07:59

peta809 píše:Přemýšlím o Flipu6 jako náhradě za S23 Ultra. Ten výkupní bonus 7000 Kč se vztahuje i na ten Flip? Já že jeho pořizovací cena není tak vysoká, tak mi těch 7000 Kč přijde dost. Jinak bych se se vším co plánuji uplatnit vešel do cca 3500 Kč za nový Flip6, jen ale stále nevím, zda to má smysl, obávám se že spíš ne. Každopádně čas na rozhodnutí mám jen do zítřejšího večera.

Pokud to bude tvá první skládačka, pak to smysl má. Výdrž na baterku bude podobná, foto kromě zoomu taky, větší výkon a hlavně změna! díky jinému form faktoru.
orgáč
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka