Samsung Galaxy Z Fold6 5G & Z Flip6 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ZMilanZ 17. 7. 2024 09:02

Zdá se mě to,nebo je objednání a zpětný odkup na Samsung.cz rok od roku zase horší ,chaotičtější, složitější,tedy uživatelsky méně komfortní ?
ZMilanZ
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 17. 7. 2024 10:47

orgáč píše:
peta809 píše:Přemýšlím o Flipu6 jako náhradě za S23 Ultra. Ten výkupní bonus 7000 Kč se vztahuje i na ten Flip? Já že jeho pořizovací cena není tak vysoká, tak mi těch 7000 Kč přijde dost. Jinak bych se se vším co plánuji uplatnit vešel do cca 3500 Kč za nový Flip6, jen ale stále nevím, zda to má smysl, obávám se že spíš ne. Každopádně čas na rozhodnutí mám jen do zítřejšího večera.

Pokud to bude tvá první skládačka, pak to smysl má. Výdrž na baterku bude podobná, foto kromě zoomu taky, větší výkon a hlavně změna! díky jinému form faktoru.

Byla by, ale dost se té změny a případné nespokojenosti obávám. Jak jsem psal, nejhorší je, že se "musím" rozhodnout do zítřejšího večera. Jinak je jasné, v čem bych si 100% pohoršil. Byla by to konstrukce, fotoaparáty a výdrž.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 17. 7. 2024 11:19

Tohle si musí každý promyslet sám, to je tvůj boj. Tady jsou veškeré rady zbytečné. Flip je úplně jiné zařízení než Ultra. Je to hlavně stylovka. Za mě to nepřináší krom svěžího vzhledu nic. Žádná přidaná hodnota. Fold je úplně jiná kapitola. To je fantastický koncept a kdo jednou zkusí, většinou už není cesty zpět. Tam to složení displeje smysl má. Flip je super pro ženy, je to něco nového a vypadá to skvěle.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 17. 7. 2024 11:37

peta809 píše:
orgáč píše:
peta809 píše:Přemýšlím o Flipu6 jako náhradě za S23 Ultra. Ten výkupní bonus 7000 Kč se vztahuje i na ten Flip? Já že jeho pořizovací cena není tak vysoká, tak mi těch 7000 Kč přijde dost. Jinak bych se se vším co plánuji uplatnit vešel do cca 3500 Kč za nový Flip6, jen ale stále nevím, zda to má smysl, obávám se že spíš ne. Každopádně čas na rozhodnutí mám jen do zítřejšího večera.

Pokud to bude tvá první skládačka, pak to smysl má. Výdrž na baterku bude podobná, foto kromě zoomu taky, větší výkon a hlavně změna! díky jinému form faktoru.

Byla by, ale dost se té změny a případné nespokojenosti obávám. Jak jsem psal, nejhorší je, že se "musím" rozhodnout do zítřejšího večera. Jinak je jasné, v čem bych si 100% pohoršil. Byla by to konstrukce, fotoaparáty a výdrž.

Pořád máš 14 dní na vyzkoušení, pokud nebude vyhovovat, můžeš to vrátit a nechat si Ultru
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 17. 7. 2024 11:48

Tak jsem to rozbalil. První dojem je kladný. Dobře se drží, ta tloušťka je znát, rozšíření naopak minimální a spíše ve prospěch menšího přesahu kloubu, takže tohle se povedlo. Materiál v barvě šedé je hezky matný hliník, který by se nemusel odírat a dobře se drží. Mám titanové watch 5 pro a barvou kovu mi to připomíná. Ohyb displeje je méně zřetelný a oceňuji i zvýšený okraj fotoaparátu, který je tím chráněn lépe než u fold5, takže za mě konstrukce 4,5/5. Mínus dávám za mírný vakl tlačítka s čtečkou, který jsem u fold5 neměl vůbec, ale vím o tom, že některé kusy tím trpěly.
Co je ovšem zatím parádní proti Fold5 je ochranná folie předního displeje. Originální folie je označena jako antireflexní a je to skutečně znát. Takže kdo naříká, že sklíčko není antireflexní jako u S24U, dejte si tam origo folii a rozdíl je obrovský. Uvidíme, jak se bude škrábat, protože u Fold5 byla dost náchylná a měnil jsem jí cca co 3 měsíce. Např. na datartu mají teď akci - 50 %, takže za 2ks v balení dáte necelé 4 stovky.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 17. 7. 2024 11:59

Ta stejná fólie je i na celou řadu S24 - u S24/S24+ dosáhnete s fólií menší odrazivosti a naopak u S24U si trošku pohoršíte.

Problémem je pouze malý "U" výřez kolem selfie kamerky - u S24U fólie krásně splývá (protože má velice podobnou odrazivost), u S24/S24+/Fold6 je v tomhle místě původní sklo bez antireflexu a je to jak zrcadlo...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod cosemdesiatsedem 17. 7. 2024 12:09

Hele jak to myslis s tou foliou u Datartu? predsa vymienat foliu na Folde/Flipu sa musi priamo u Samsungu ne ? Alebo som nieco nepostrehol ?

-- 17. 7. 2024 13:16 --

peta809 píše:
orgáč píše:

Ako raz povedal Danzel Washington "Opatrnost je najvacsia hrozba progresu" .. vzdy sa mozes vratit spat k povodnemu modelu telefonu, co tym stratis ? Mozno par kaciek, co ziskas ? Nenahraditelnu skusenost + vyriesenie problemu ktory ti bude neustale drazdit podvedomie az dokym si ho tak ci tak nevyskusas :)
cosemdesiatsedem
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 17. 7. 2024 12:22

Díky, to jsem nevěděl. Možná ji budu aplikovat znovu, protože mi uprostřed zůstal takový ten nehezký pás bublinek, který zatím nemizí. Dám tomu den...
Když to tedy shrnu, tak nejzásadnější je změna konstrukce, zůžení kloubu, rozšíření displeje a celkově má 6ka hezčí proporce než 5. Při přímém srovnání je to markantní, stejně jako příjemnější otevírání, kdy kloub neklade tak silný odpor v první fázi.
Škoda je to, že nedošlo k žádnému hw vylepšení foťáků. Ale tohle není top fotomobil a výsledky nejsou špatné, takže je to spíš pocitové.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod mira_s 17. 7. 2024 13:10

orgáč píše:Já bych objednal na Samsungu jen kvůli Care plus v ceně jinak bych na ně prděl. Stejně když to pak člověk prodává, tak každý chce, aby to bylo z Alzy :D

Care plus je v ceně i u jiných prodejců, až si telefon spustíš, tak v Members si ho jako benefit aktivuješ... Telefon mám z alzy...
mira_s
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 18. 7. 2024 11:32

cosemdesiatsedem píše:Hele jak to myslis s tou foliou u Datartu? predsa vymienat foliu na Folde/Flipu sa musi priamo u Samsungu ne ? Alebo som nieco nepostrehol ?

Myslím folii vnějšího displeje, který je jinak ze skla Victus. Vnitřní se samozřejmě mění pouze na prodejně/v servisu.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 18. 7. 2024 13:34

orgáč píše:

Jakože Flip, byť 6, má stejně kvalitní hlavní a šíro jako S23U? To jsi asi nemyslel vážně?!
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod chemer 18. 7. 2024 18:54

Tak po pár dnech používání se ukázalo, že Fold6 je čistokrevný Samsung. Opět zlobí Živý režim displeje. :)
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 19. 7. 2024 00:43

Domin7 píše:
orgáč píše:

Jakože Flip, byť 6, má stejně kvalitní hlavní a šíro jako S23U? To jsi asi nemyslel vážně?!

Hlavní je z řady S24, takže ano.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 19. 7. 2024 13:59

58.490,- Kč.

Tak to stojí za to. To si fakt už děláte prdšel ne? ¨¨

Potřebovali byste natrnout ř.t. ..

Ani diamanty tam nejsou vsazený, jak bývalo dříve zvykem....

https://www.alza.cz/samsung-galaxy-z-fo ... xy+z+fold6
sender21
BAN MM.cz

Předchozí stránkaDalší stránka