Samsung Galaxy Z Fold6 5G & Z Flip6 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mobil-man 19. 7. 2024 14:16

chemer píše:Tak po pár dnech používání se ukázalo, že Fold6 je čistokrevný Samsung. Opět zlobí Živý režim displeje. :)

Jak se to projevuje? Taky jedu v živém režimu, který je víceméně stejný jako na Fold 5. Všiml jsem si jen trochu jiného odstínu barev v nočním režimu, který byl u Fold 5 při stejném nastavení příjemnější. U Fold 6 jsou takové vybledlé, ale to je jen v noci.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod chemer 19. 7. 2024 20:42

Po zevrubném prozkoumání jsem zjistil, že jsem měl chybně udělanou rutinu a proto jsem se mylně domníval, že je chyba v nastavení režimu displeje. Takže odvolávám. :-)
Fold6 | S24+ | Watch6 Classic | Tab A8 | Redmi Note Pro 5G
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 20. 7. 2024 00:54

sender21 píše:58.490,- Kč.

Tak to stojí za to. To si fakt už děláte prdšel ne? ¨¨

Potřebovali byste natrnout ř.t. ..

Ani diamanty tam nejsou vsazený, jak bývalo dříve zvykem....

https://www.alza.cz/samsung-galaxy-z-fo ... xy+z+fold6

Mě vyšel Fold6 256GB s Buds3 na necelých 32tis, to jde, ne? :)
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 20. 7. 2024 10:45

Takže DIČ na faktuře opraveno a ač se to nezdá, změny proti fold 5 jsou výrazné. Hlavně ta konstrukce, měkčí a tenčí kloub, lepší vnitřní displej (menší prohyb, lepší povrch). Matné tělo se fakt dobře drží, vnější displej je super spolu s antireflexní fólií. Za mě tedy velké překvapení, navzdory prvotní skepsi.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 20. 7. 2024 13:17

Tak to ti gratuluji. Mi DIČ nakonec nedoplní, jelikož jsem čerpal Rewards body. Takže za mě fakt velké zklamání. Ty jsi Rewards nevyužil?
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 20. 7. 2024 13:23

Tak jim to vrat.. samsung obchod je jeden velky bizar:)
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 20. 7. 2024 13:35

Bohužel, poslal jsem už Fold5 a hodinky na výkup. Je to všechno tak složité, že už to nemůžu zastavit. Je to pro mě ponaučení. Pokud něco nebude fungovat hned - viz ARES hned při objednávce apod, nenechám se unést a hned se na ně vykašlu. Jde vidět, že slibům člověk nemá věřit. Každopádně v pravidlech uplatnění Rewards je napsáno, že je to pouze pro Fyzickou osobu - spotřebitele, takže asi i má chyba a proto se nedohaduji. Fyzická osoba podnikající, je něco jiného.
Naposledy upravil Hans_Blix dne 20. 7. 2024 18:43, celkově upraveno 1
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod cosemdesiatsedem 20. 7. 2024 15:58

Tak dnes som bol omrknut novy Z Fliip 6 a vyzera to naozaj dobre, priehyb je citelne mensi ako u Flip 5 a nechapem ako niekori zahranicni recenzenti tvrdia ze nevidia rozdiel... Co ma vsak viac zaujalo je Fold 6,o ktory som povedne zaujem nemal ale po ohmatani posobi naozaj zaujimavo, kompaktne a s velkym potencialom pre pracu.
cosemdesiatsedem
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 20. 7. 2024 16:47

Vystihl jsi to přesně, Flip nepřináší krom zajímavosti nic navíc. Fold je ale jiná písnička. To využití je neskutečné. Jen tě musím varovat - pokud ho jednou zkusíš, špatně se vrací zpět ;-)
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 20. 7. 2024 18:23

Skoda ze samsung proste neumi fotak, kdyby to fotilo jako ip nebo pixel, tak snad kousnu i android
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 20. 7. 2024 18:33

Bože :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 23. 7. 2024 08:32

Tak jak jste na tom s baterkou zatím? Hlavně ti, co přecházeli z Fold5.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 23. 7. 2024 12:08

Hans_Blix píše:Tak to ti gratuluji. Mi DIČ nakonec nedoplní, jelikož jsem čerpal Rewards body. Takže za mě fakt velké zklamání. Ty jsi Rewards nevyužil?

Aha, takže si platil rewards body, a proto DIČ nedoplní? Nebo se vylučuje nákup na DIČ a následný nárok na body? Protože v bodech by mi mělo přijít asi 599 tis. = 5,9 tis. Kč, ale to až po uplynutí lhůty k vrácení zboží, což bude za týden.
Jinak na nákup jsem rewards nepoužil, ale v získání rewards doufám, bral jsem to jako benefit a před rokem jsem koupil Fold 5 přímo na IČO a DIČ a zároveň se mi načetly rewards body.

Já mám už jediný nedořešený problém, a to trade-in přímo od samsungu, kdy psali, že obdržím instrukce k výkupu mailem, ale nic nepřišlo. Přitom dle obchodních podmínek musím telefon k výkupu doručit do 20 dní. Už jsem jim psal na podporu, takže s jedním nákupem už mám 3x stížnost kvůli DIČ a 1x řešení trade-in. Přiště budu hodně rozmýšlet, zda to absolvuji.

-- 23. 7. 2024 13:10 --

orgáč píše:Tak jak jste na tom s baterkou zatím? Hlavně ti, co přecházeli z Fold5.

Za mě lehce lepší. Není to zázrak, ale i podle testů bude mít vyšší SoT a musím potvrdit, že při záteži se méně zahřívá, respektive dlouho se drží a až poté je cítit teplo. Např. na střih 4k videa z dronu to využívám.

EDIT:
Tak do hodiny od poslání dotazu na podporu mi najednou přišly instrukce k výkupu vč. podacího štítku na DHL :mrgreen:
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Hans_Blix 23. 7. 2024 21:19

Prostě jsem použil na nákup Fold 6 i Rewards body a uplatnil díky nim další slevu. Body asi dostaneš, jen je pak asi nemůžeš uplatnit na nákup na firmu. No je v tom dobrý bordel.

Jinak Trade In jsem nevyužil, využil jsem Mobil Pohotovost službou Novysamsung.cz a peníze mi včera přišly na účet. Odeslal jsem telefon a hodinky ve čtvrtek. Prostě fofr. A to mi ještě v pátek napsali, že jsem podcenil hodinky a navrhují mi vyšší kategorii A - jako nové a dají mi víc. Hodně fér jednání, to jsem nezažil. Takže super. Samsung ať si svůj Trade In strčí za klobouk.

Co se týče baterie, je to zhruba nastejno si myslím. Není to rapidně rozdíl k lepšímu ani horšímu. První dny, kdy se učil způsob používání, byla výdrž tragická. Teď už si to sedlo a je to zhruba nastejno, možná spíš trochu lepší než Fold5. Jinak dnes jsem natočil jedno video a zjistil jsem že ve zvuku je silné praskání, u dalšího videa OK, tak uvidíme. Dále jsem si všiml, že se Fold 6 otevírá na cca 178°, není to úplně 100% placka, tedy rovných 180°. Jde těch 180° docílit ale musím to prostě otevřít bez nějakého citu, až dojde ke "koncovému klapnutí" Spousta lidí to určitě ani nezaznamená, já mám ale oko velmi citlivé, tudíž to vnímám.
Hans_Blix
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 23. 7. 2024 23:28

Už mi dorazila černá varianta, nikde jsem se to nedočetl, ale ta struktura na zádech je opravdu plastická, moc hezky to vypadá a hlavně se to lépe drží, neklouže to a minimální otisky...za mě super.
orgáč
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka