Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - spekulace

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod aikoN 10. 1. 2025 16:37

Shelby_Encore píše:Ja to chapu a velmi pravdepodobne se asi taky zlomim a pujdu do toho, ale jsem uz za to na Samsung a na sebe nastvany. Hlavne kdyz vidim, co vyda Oneplus a jini a kolik za to chteji. Proc nema Samsung novou a vetsi baterku? Lepsi nabijeni? Lepsi fotaky? Samozrejme, ze v necem to kouzlo Samsungu je, proto tady vsichni blazni jsme, ale chce top prachy a neda top vybavu, to je k po*rani...

Je taky se třeba ptát, co nemají ostatní výrobci. Proč nemají odolnější sklo, odolné vůči odleskům? Proč nemají titanový rám, který je mnohem odolnější proti poškození? Proč nemají stylus? Proč nemají tak odladěný SW a podporou desktop režimu? A mnoho dalšího.

Krom toho, tebou zmíněné není jen o čistých výhodách. Jsem totiž třeba rád, že všechny telefony nemají na zádech obrovský překážející sporák s čočkami, bez kterého se evidentně čínské top fotomobily zatím neobejdou.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 10. 1. 2025 16:56

Ja nekritizuji to, co ma, ale to, co nema a dle me by mel mit. Ja bych titan, pero a desktop rezim klidne vymenil za lepsi baterii a fotak.
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 10. 1. 2025 17:24

No, a já to mám právě naopak, protože hlavně díky tomu desktop režimu nemusím na většinu soukromých věcí zapínat počítač. Pak je dobré, že nejsou všechny produkty na jedno brdo a je trochu na výběr ;-)

Samozřejmě by mohli nabídnout všechno, ale proč by to dělali, když se to dobře prodává i tak a konkurence není hrozbou, protože dokáže vytopovat jednu-dvě věci a ve zbytku jede druhé housle.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 10. 1. 2025 18:37

Titán odolný není a ne Grade 2ka, desktop režim je stále o ničem nic nového to nemá. Odolné sklo mají ale své, Odolné vůči odlesků mají. Ano sice mají " Sporák" ale nějak ty velké čipy musí dat a kdyby to dali styl Samsung tak by to vypadalo hnusně, u Samsungu to jde když jsou jejich čipy menší.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod aikoN 10. 1. 2025 18:50

Oproti hliníku je titan výrazně odolnější, zejména kvůli mnohem vyšší tvrdosti.

Pro mé použití je desktop režim naprosto v pohodě použitelný, nicméně uznávám, že nebyl delší dobu inovovaný (taky proč, když nikdo jiný nic podobného nenabízí a není v tom žádná konkurence).

Odolné sklo sice mají, ale ne tak odolné. Odlesky dtto. Tady se konkurence absolutně nechytá.

Pokud větší chipy nutně znamenají sporák či podobnou zrůdnost, tak Samsung plně podporuji v současné strategii - současná kvalita foťáků mi u něj naprosto dostačuje (upřímně , mám problém najít, v čem by konkurence měla mít výrazněji navrch) a naopak ocením, že fotomodul výrazně nezvětšuje rozměry a neovlivní hmotnostní rozložení telefonu, které má u sporáku neblahý vliv a způsobuje přepadávání telefonu přes dlaň. Trochu mi přijde, že technologie musí ještě trochu pokročit, než půjde chipy této velikosti do těla telefonu integrovat tak, ať to není vyloženě na sílu.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 10. 1. 2025 19:11

No když se spokojíš ty neznamená že každý, a foťák furt zaostává přitom S23U byla v zoom skvělá a kdyby pokračovali styl S23U byla by S25U na lepší úrovní. Titán není Titán, a pokud uděláš tak že víc je tam Hliník a dáš trochu titán nebude hned lepší. I Xiaomi 14 Ultra má pevnější Titán Grade 5 proti 2ce u S24U. A drobnost odebrat Bluetooth ze stylusu je taky hloupost.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod aikoN 10. 1. 2025 19:15

No, jak říkám. Podle mě to zlepšení v kvalitě fotek není takové, aby vyvážilo ten negativní dopad na konstrukci. Pak to není jednoznačná volba, jestli to tam dát, nebo ne.

A mně v případě titanu jde hlavně o odolnost vnějšího povrchu. Když se spojí s nějakou přírodní barvou a matnou povrchovou úpravou, tak dává naději, že se při běžném nošení viditelně nepoškrábe i v případě, kdy se telefon nosí bez pouzdra.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 10. 1. 2025 19:16

Ano ale S24U se poškrabe stejně jako S23U bez titánu.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod aikoN 10. 1. 2025 19:19

A jde skutečně o porovnání přírodní/stříbrné barevné varianty? V jiných případech totiž jen vidíš poškození té tenké barevné vrstvy.

Například, na černých titanových GW5 Pro jsem měl znatelné povrchové škrábance už tak po měsíci požívání. Kdežto mé současné hliníkové GW7 ve stříbrné barvě vypadají i po půl roce jako nové, bez znatelných škrábanců.

Jde zkrátka o to, že tam není ten zjevný barevný kontrast, když se seškrábne ta barva a pod tím pak začne svítit přirozená/stříbrná barva toho kovu.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 10. 1. 2025 19:24

Přitom by to šlo kdyby chtěli udělat S25U takto:
200MPx HP9 ne HP2
50MPx telephoto f/2.6, 73mm 1/1.95", ne 67mm 1/3.52"
50MPx Periscope 135mm 1/2.51" 6x zoom, ne 111mm 1/2.52" 5x zoom
50MPx UW 123˚ (ultrawide), f/1.7, 1/2.55", ne f/2.0, 13mm, 120˚ (ultrawide)
5500mAh baterii.
Sám sis potvrdil že titán se lehce škrabe ale hliník ti drží.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod aikoN 10. 1. 2025 19:29

No, ano, černý titan se určitě z viditelného hlediska poškrábe snadněji, než stříbrný hliník. Nicméně, stříbrný titan by právě měl být ještě dále a snést ještě horší zacházení.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 10. 1. 2025 19:33

To by musel někdo potvrdit u Gray Titan zda odolá víc.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod aikoN 10. 1. 2025 19:35

No, pokud se na letošní Ultru nechám zlákat, tak tu dám vědět. Bral bych totiž právě stříbrnou, jelikož chci nosit bez obalu a skla.

V podstatě, kvůli tomuto důvodu jsou pro mě ten titan a GG Armor dva hlavní taháky, proč přemýšlím nad Ultrou, místo základního S25. Ten Victus se bez skla nedá nosit a za chvíli je dodrbaný. Nejšťastnější bych byl, kdyby na telefony dávali safírová skla, jako na hodinky.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 10. 1. 2025 19:47

S25U pokud se to potvrdí má mít Titan Grade 5

-- 10. 1. 2025 19:48 --

Galaxy S25 Ultra leaked specs at a glance:
Display: 6.9-inch Dynamic AMOLED 2x, WQHD (3120 x 1440), 120Hz refresh rate
Dimensions and weight: 162.8 x 77.6 x 8.2mm, 218 grams
Snapdragon 8 Elite
12GB RAM, 256, 512GB, 1TB non-expandable storage
5,000mAh battery, 45W wired charging, wireless charging support
200MP main camera, 50MP ultra-wide, 50MP periscope (5x optical zoom), 10MP telephoto (3x optical zoom), 12MP selfie
Dual SIM, eSIM, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3
Android 15, One UI 7

Galaxy S25+ leaked specs at a glance:
Display: 6.7-inch Dynamic AMOLED 2x, 3120 x 1440 (WQHD), 120Hz refresh rate
Dimensions and weight: 158.4 x 75.8 x 7.3mm, 190 grams
Snapdragon 8 Elite
12GB RAM, 256, 512GB non-expandable storage
4,900mAh battery, 45W wired charging, wireless charging support
50MP main camera, 12MP ultra-wide, 10MP telephoto (3x optical zoom), 12MP selfie
Android 15, One UI 7

Galaxy S25 leaked specs at a glance:
Display: 6.2-inch Dynamic AMOLED 2x, FullHD+ (2340 x 1080), 120Hz refresh rate
Dimensions and weight: 146.9 x 70.5 x 7.2mm, 162 grams
Snapdragon 8 Elite
12GB RAM, 128, 256, 512GB non-expandable storage
4,000mAh battery, 25W wired charging, wireless charging support
50MP main camera, 12MP ultra-wide, 10MP telephoto (3x optical zoom), 12MP selfie
Android 15, One UI 7
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod peta809 10. 1. 2025 20:48

Tohle jsou zatím nejlepší obrázky řady Samsung Galaxy S25! Podívejte se

https://www.svetandroida.cz/samsung-galaxy-s25-rendery-unik-evleaks/
peta809
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka