Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - spekulace

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod aikoN 14. 1. 2025 18:47

pikropikro píše:Komplexně telefon ok, ale ty fotky když není úplně světlo, těch problémů s banana efektem, rozmazanými okraji, shuterlag a dalších plno SW chyb...

Odpovídáš si sám. Právě tu komplexitu žádný jiný výrobce nenabídne. A fotky s pohybem v horším světle vyřeším přednastaveným Pro režimem na kratší čas závěrky, do kterého se přepnout, je otázkou sekundy. Kromě toho, foťák pro mě není na telefonu to hlavní a ovlivňuje mé rozhodnutí tak z 30%. Nějak nechápu, proč je tady tolik lidí zatížených na foťák a v podstatě o ničem jiném nediskutují, jakoby telefon k ničemu jinému, než k focení, nebyl.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 14. 1. 2025 18:59

renek1 píše:Osobně jdu zas do předobjednávky a už mám opět kupce na svou současnou S24U. Myslím, že zas bude nějaký ten bonus a to člověk rád uvítá i když bych koupil i bez bonusu.

Ze zvědavosti, za kolik ho budeš prodávat? Předpokládám, že za víc, než bys dostal při odkupu s bonusem?
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tondaa 14. 1. 2025 21:18

Míra-S21U píše:S Pen nebude umět ovládat fotoaparát? Hmmm, zrovna tohle využívám hodně, neboť ovládání foťáku tak ze tří metrů v přírodě, kdy např. je mobil na pařezu a člověk si popojde opodál je fajn. To nevím jestli hlasový příkaz zvládne a taky hulákat po lese či mezi lidma...

Teď už nevím kde, ale na oficiálních fotkách sem viděl na spenu knoflík.. tak snad to je i pravda.
Tondaa
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 14. 1. 2025 21:53

Eaazy píše:
pikropikro píše:Peta809:
To máš pravdu! Posledi dobrý kus byl S8 a s primhouřenýma očima S10. Měl jsem pak S20, S20U, S21, S21U (ten byl taky ok), S22, S22U, S23, S23+ i S23U a ještě jsem zkusil S24...
Komplexně telefon ok, ale ty fotky když není úplně světlo, těch problémů s banana efektem, rozmazanými okraji, shuterlag a dalších plno SW chyb... Děkuji už nechci. Přešel jsem jinam.
Jen mě udivuje, kolik lidí dokáže všechny ty problémy ignorovat, resp. bagatelizovat (však ona to možná opraví nějaká šestá aktualizace).
Na samsungu je vidět v současnosti nejvíce to, jak mobilní divize šetří a taky to, že právě Samsung momentálně stagnuje že všech výrobců nejvíce.
Krásně je to vidět na Foldech a Flipech. Měli takový náskok, tolik let dělali skládačky sami. A kde jsou jejich skládačky dneska.
U Ulter už 4 roky ty stejné foťáky a letos ještě seknou S-Pen na té jediné nejvíce využívané funkci a to dálkovém ovládání.
Já jsem zase přesvědčen, že právě to dálkové ovládání, teda focení na dálku u Ultry využívalo nejvíce lidí, když už ten mobil měli. Ne nějaké čmárání po displeji atd. Myslím si, 95% lidi ten Spen vytáhne tak 3x za rok. A Samsung tu nejvyuzivanejsi funkci sebere!

Každý rok se u Ultry měnil jeden senzor (hlavní, 5x tele, 0,6 wide) - takže 3x přijde na řadu asi příští rok. Takže žádné stejné foťáky.

Dálkové ovládání lze jednoduše nahradit hlasovými příkazy a gesta nikdo nepoužívá.

Jaké chyby jste našel v SW? Já zatím nic, co by stálo za reportování. Ale když do ruky dostanu nějakou čínu, to je něco - pokud je to u Samsungu plné chyb, čína je nepoužitelná...

Chápu, že si každý musí svůj nákup obhájit, ale zase buďte soudný!!!

Pusťte si toto video od času 01:38 min

https://youtu.be/oXhNmY9Atms?si=6Gf109a_0ZYRt7Yg

Myslím, že je tam řečeno vše!!!

Dale asi nemá cenu se přít.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod peta809 14. 1. 2025 22:03

Má pravdu, chlapec. To se nechá upřít. Je potřeba si to přiznat. Ale myslím, že to vidíme.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tondaa 14. 1. 2025 22:07

Nový příspěvek od pikropikro 9. 1. 2025 15:39
A já to pořád hledal v nastavení plochy.
Ale kulaté ikony se na čtvercové se zaoblenými rohy asi nastavit nedá, že?
A ještě k AoD, opět mi schází možnost nastavení na určitý čas, např. od 6h do 23h
__________________________________________________________________________________
Sem si to našel sám. Pixel XL tě spasil :-D
:D :D :D :D

viewtopic.php?f=10&t=1337961&p=13849402#p13849402
Tondaa
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 1. 2025 22:49

pikropikro píše:
Eaazy píše:
pikropikro píše:Peta809:
To máš pravdu! Posledi dobrý kus byl S8 a s primhouřenýma očima S10. Měl jsem pak S20, S20U, S21, S21U (ten byl taky ok), S22, S22U, S23, S23+ i S23U a ještě jsem zkusil S24...
Komplexně telefon ok, ale ty fotky když není úplně světlo, těch problémů s banana efektem, rozmazanými okraji, shuterlag a dalších plno SW chyb... Děkuji už nechci. Přešel jsem jinam.
Jen mě udivuje, kolik lidí dokáže všechny ty problémy ignorovat, resp. bagatelizovat (však ona to možná opraví nějaká šestá aktualizace).
Na samsungu je vidět v současnosti nejvíce to, jak mobilní divize šetří a taky to, že právě Samsung momentálně stagnuje že všech výrobců nejvíce.
Krásně je to vidět na Foldech a Flipech. Měli takový náskok, tolik let dělali skládačky sami. A kde jsou jejich skládačky dneska.
U Ulter už 4 roky ty stejné foťáky a letos ještě seknou S-Pen na té jediné nejvíce využívané funkci a to dálkovém ovládání.
Já jsem zase přesvědčen, že právě to dálkové ovládání, teda focení na dálku u Ultry využívalo nejvíce lidí, když už ten mobil měli. Ne nějaké čmárání po displeji atd. Myslím si, 95% lidi ten Spen vytáhne tak 3x za rok. A Samsung tu nejvyuzivanejsi funkci sebere!

Každý rok se u Ultry měnil jeden senzor (hlavní, 5x tele, 0,6 wide) - takže 3x přijde na řadu asi příští rok. Takže žádné stejné foťáky.

Dálkové ovládání lze jednoduše nahradit hlasovými příkazy a gesta nikdo nepoužívá.

Jaké chyby jste našel v SW? Já zatím nic, co by stálo za reportování. Ale když do ruky dostanu nějakou čínu, to je něco - pokud je to u Samsungu plné chyb, čína je nepoužitelná...

Chápu, že si každý musí svůj nákup obhájit, ale zase buďte soudný!!!

Pusťte si toto video od času 01:38 min

https://youtu.be/oXhNmY9Atms?si=6Gf109a_0ZYRt7Yg

Myslím, že je tam řečeno vše!!!

Dale asi nemá cenu se přít.

Já si nemusím nic obhajovat - telefony si kupuji pro radost a to několikrát do roka.

Nechci se o nic přít, ale věta: "...U Ulter už 4 roky ty stejné foťáky a letos ještě seknou S-Pen na té jediné nejvíce využívané funkci a to dálkovém ovládání..." je prostě lživá ve všech ohledech - ať už ohledně foťáků, tak ohledně Spenu (nějaký průzkum, že dálkové ovládání je nejvíce využívanou funkcí, asi nemáte, že?) a jeho "seknutí" - co když bude mít místo BT UWB?

A ještě vás poprosím o ty hrubé SW chyby, o kterých jste psal - stačí mi jich třeba deset. Já od vás zatím jenom vidím vaše dotazy na Pixel, kde je přece normální hledat nastavení AoD nikoliv v nastavení AoD, ale někde v digitální rovnováze, či kde...
Galaxy S25U, Galaxy S23, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod andrejo777 15. 1. 2025 09:10

to aikoN:

Ono sa toho v tom telefone moc nemeni. ... U23-U24-U25
Asi nieje procesor to co ta "obmedzuje" ani velkost ram, ani, ze by si na displej zle videl... a preto su to prave fotomoduly ktore ti mozu poskytnut iny rozsah zoomu, rozlisenie,kvalitu, ostrenie kde donedavna bol iba fix fokus, nove funkcie ako spomalene zabery, aj na inych ohniskach ako na hlavnom snimaci, nastavenia atd. Su to veci hned viditelne a inspirujuce na tvorbu, zabavu.

Ostatne ako UI je iba software a to zvladne aj starsi procesor, ale oni si to radi nechaju len do noveho modelu... a vela krat su to len kozmeticke zmeny, ktore by sli kludne aktualizovat mesacne a nie len s novym androidom, nakolko sa jedna o nadstavbu samsungu. Rad by som si pre nasu normu navolil snimanie v 50fps, aby som zaznam mohol kombinovat s kamerou... opet je to o software. Webove stranky, emaily, FB zvladne aj ten najlacnejsi telefon... kludne samsung, aby si sa v prostredi citil ako doma. Rozdiel je uz iba v tych fotakoch, alebo vo vykone a displeji. U ulry mas este pero... inac je to to iste.
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod voughne 15. 1. 2025 09:17

Tiez nechapem tu posadnutost fotakmi. Pozrel som si vela recenzii a ja tam vyrazne rozdiely medzi znackami nevidim. Za seba pisem, idem do znacky, ktora je vyvazena v kazdom smere, a to Samsung urcite je. Ze zacina stagnovat je viditelne, ale pre mna je to taka nezaujimava stagnacia. Ak by islo len a len o zariadenie mimo fotakov, tak si vystacim kludne s A53, Mi9. Priplatil som si za fotaky, ktore podla mna v S24U su celkom na urovni. Na BF sa dala kupit Ultra za 870€, a tato cena rozbila kompletne uvahy o 16 Pro Max, alebo prichadzajucom X200 a OP13. A ako fotaky, Elite, ci 16 GB RAM je podla mna daleko zaujimavejsie napr. vyrazne znizenie odleskov na display, alebo aj Spen, kedy v zime ovladam zariadenie v rukaviciach.
voughne
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 15. 1. 2025 09:42

andrejo777:
Úplně stejně se ale můžeme bavit i o těch fotkách - fotit zvládne každý telefon a 90% uživatelů bude stačit fotovýbava na úrovni střední třídy. Čímž se dostáváme k tomu, že když dva dělají totéž, není to totéž a co ty telefony odlišuje, je user experience.

I když prohlížení webu, videí atd. zvládá každý telefon, tak jsou nápadné rozdíly například v rychlosti odezvy (kde se dostáváme k vlivu procesoru, RAM a tak podobně). I když dnes žádný telefon nemá vyloženě nepoužitelný displej, tak jsou rozdíly v barvách, obnovovací frekvenci, odlescích, jasu, spotřebě, tloušťce a souměrnosti rámečku...

Zkrátka, takhle do detailu můžeme rozebírat úplně každou věc. Ale z nějakého důvodu se minimálně zde takto řeší prakticky jen foťáky. Já třeba v tomto nějaké extra ambice nemám. Fotím děcka, zajímavosti, momentky. Když to nebude mazlé a půjde scéna třeba přiblížit bez nápadného vlivu na kvalitu, tak jsem s tím ok. Budu se na fotky dívat na dispeji, monitoru a televizi - jako celek. Nebudu zkoumat detaily. Takže je opravdu mimo mou rozlišovací schopnost, že některý telefon má o 5% méně zašuměnou fotku a při destinásobném přiblížení je vidět trochu lepší kresba detailů apod. Zato daleko více by mi vadilo, že se seká v prostředí, musím na něco čekat, nástavba vypadá hnusně, ukončuje mi zbytečně appky na pozadí apod.

Co mě trochu zaráží, tak že pozornost skoro vůbec není zaměřena na kvalitu SW, ačkoliv ovlivňuje téměř všechno - od plynulosti prostředí, přes spotřebu, RAM management, až po kvalitu fotografií. Tedy, když se podíváme jen na HW, tak je pohled na přístroj naprosto neúplný a zavádějící, protože chybí zohlednění, co z toho HW je výrobce schopen v rámci svého SW dostat a dva HW shodné telefony mohou působit zcela jinak a podávat velmi odlišné výsledky. Nehledě na to, že je to právě ona SW nástavba, se kterou v rámci používání přijde uživatel nejvíce do styku.

A právě tohle je největší kámen úrazu čínských značek. Oslní HW specifikacemi, ale reálná user experience už obvykle tak slavná není. Právě proto Samsung stagnuje, jelikož na trhu není značka, která by nabídla srovnatelnou úroveň všeobecného odladění. Dokáží jej překonat v jednom - dvou parametrech, a to ještě nijak zásadně, za cenu toho, že zbytek za moc nestojí.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 15. 1. 2025 10:23

Ja mel Samsungu ranec (uz ani nevim od jakyho) a posledni byl S24U.
Presel jsem na Pixel 9 Pro pac jsem chtel mensi a jako jedinej(krom iPhonu) nabizel 5x zoom v mensim tele.
Odesel bych ale tak pac za mne S24U porad neumi fotit veci/lidi v pohybu a kdyz je horsi svetlo.
Takze fotky deti/lidi co se hybou a kor kdyz jste treba v umelem osvetleni jsou proste spatny.

Nejak nechapu ze i po tech X letech tohle Samsung porad neumi/nezvlada nebo ja nevim nechce umet.

Coz je skoda protoze porad povazuju Samsung za jeden z nejlepsich telefonu a kor Ultru.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 15. 1. 2025 13:38

Eaazy píše:
Nechci se o nic přít, ale věta: "...U Ulter už 4 roky ty stejné foťáky a letos ještě seknou S-Pen na té jediné nejvíce využívané funkci a to dálkovém ovládání..." je prostě lživá ve všech ohledech - ať už ohledně foťáků, tak ohledně Spenu (nějaký průzkum, že dálkové ovládání je nejvíce využívanou funkcí, asi nemáte, že?) a jeho "seknutí" - co když bude mít místo BT UWB?

A ještě vás poprosím o ty hrubé SW chyby, o kterých jste psal - stačí mi jich třeba deset. Já od vás zatím jenom vidím vaše dotazy na Pixel, kde je přece normální hledat nastavení AoD nikoliv v nastavení AoD, ale někde v digitální rovnováze, či kde...

Takže ses na video ani nepodíval, co? Kdyby ano, dozvěděl by ses všechno. Nemáte náhodou s Renek1 dvojdomek?

-- 15. 1. 2025 13:49 --

Tondaa píše:Sem si to našel sám. Pixel XL tě spasil :-D

Nespasil. Je vidět, že neumíš číst ani základní text, natož u toho alespoň trošičku přemýšlet a chápat kontext. Zaprvé to nebyl XL, ale "jen" PRO verze. Zadruhé, nechápu co je na tom se na něco zeptat, navíc pokud jsem Pixel ještě neměl a jeho strukturu systému zcela neznám. Taky nevím co je na tom, že nějaké nastavení je jinde, než u Samsungu. A zatřetí, nakonec i Pixel vracím, protože mi nevyhovoval úplně zvuk, stejně jako u Samsungu mi pořád blblo spojení s Garmin Fenix 7X Pro a taky jsem zjistil, že ani těch 6,3" už není pro mě a max je 6,1", co jsem schopen akceptovat. Stejně tak celá rodina doma na iP, takže sdílení jak polohy, tak i kalendáře, úkolů atd., je nakonec snadnější než přes Android, proto si nechávám iP 15 Pro.
Jo a jen pro doplnění, abys pak nepřišel s nějakým šíleným objevem, ještě před Pixelem jsem zkusil i Vivo X100 Pro, ale to bylo stejně brutální pádlo jako Ultra, i když má zaoblené rohy. Takže asi tak.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod orgáč 15. 1. 2025 14:00

Apple spasitel, že to za ty blitky stálo, co? :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 15. 1. 2025 14:06

pikropikro píše:
Takže ses na video ani nepodíval, co? Kdyby ano, dozvěděl by ses všechno. Nemáte náhodou s Renek1 dvojdomek?

Video jsem samozřejmě viděl, ale vy zřejmě neumíte odpovědět na otázku.

SW Samsungu je tak nějak bez chyb a nelogičností, to je prostě holý fakt - pokud mi to nevyvrátíte, lžete.
To, že S22U/S23U/S24U/S25U nemají stejné snímače a optiku, je taký holý fakt - tady není co vyvracet, takže lžete.
Galaxy S25U, Galaxy S23, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka