Z dna na den mi odisla bateria na Mi9 a tak som zacal hladat seriozneho nastupcu. Samozrejme prva volba bola Xiaomi, ale po zisteni, ze 14 Ultra nema esim som zacal hladat inde. Peklo zamrzlo a vdaka malemu cenovemu rozdielu som zvazoval aj iphone 16 Pro Max. Je to sice vseobecne vyvazene zariadenie, ale taktiez vyzeral nemastne neslane. Potom bolo kratko po predstaveni Viva a na spadnutie bol aj OnePlus 13. Prve recenzie su z fotakov nadsene, ale zo zvysku uz velmi nie. Skratim to, moju dilemu rozluskol Black Friday, kedy sla kupit 256ka za krasnych 870€, co bolo takmer o 500€ menej ako iphone (oficialna vs oficialna distribucia) a dnes uz vieme, ze je to o paru stovak menej ako zvysni konkurenti (Vivo,1+).
A dnes aj viem, ze vo fotakoch je rozdiel minimalny, zaujimavejsie su ine parametre typu nizke odlesky na displayi, S-pen, 7 rokov updatov, UWB, ultrazvukova citacka ...
Ale kazdy ma svoje preferencie, tak nech si kupuje kto co chce, akurat nechapem tu posadnutost fotkami, za mna fotia takmer vsetky vlajky na jedno kopyto a nejaka nerozmazana fotka bezca s celovkou nerobi z danneho mobilu fotokrala ...