Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - spekulace

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod _baudis_ 17. 10. 2024 21:14

Já nevím, ale co pořád čekáte od černé placky. Jedna strana displej (na tu koukáme převážně) a na druhé straně, nějak decentně vyskládat fotoaparáty a aby padla do ruky. Všem je to celkem stejně jedno, hlavně, ať to fotí. Nacvakne se nějaký SPIGEN a začnou pomalu spekulace o Galaxy S26 a pořád dokola. Je to Samsung, nějaké převratné řešení bych nečekal, na to jsou skládačky, tam je rezerva, co inovovat.

:-))
Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Samsung Galaxy Watch7 44mm Green - Spigen Rugged Armor Matte Black
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Karel2 18. 10. 2024 05:41

peta809 píše:Co konkrétně?

ac s nim obcas nesouhlasim (jako foceni do 4:3), tak tady to docela presne trefil, teda celkove https://www.youtube.com/watch?v=OJqWKPmVlzQ&t=862s
S25 Ultra
Karel2
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 18. 10. 2024 08:08

Toto jsou specifikace fotoaparátů Galaxy S25 a Galaxy S25 Ultra. Jste překvapení?

https://samsungmagazine.eu/2024/10/18/s ... s25-ultra/
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod haens 18. 10. 2024 11:09

tak jsem celkem překvapený, že UW u S25 má být zase ten starý 12mp, který je tam snad už od dob S20? i iphone přešel na 48mp, samsung bude asi jediná velká značka, která na UW stále bude cpát 12mp :roll:
Samsung S23
haens
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 18. 10. 2024 13:21

To už je fakt ostuda, stejně jako 1/4" telefoto. Takže samsung bude taky jedna z největších značek s nejmenším snímačem pro "zoom". Tak hlavně, že si to fanoušci značky koupí :D při té recyklaci obstarožních technologií musí mít samsung neskutečné zisky. Klobouček...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 19. 10. 2024 07:02

No a proto je ten trh tak rozmanitý, aby si každý vybral značku a model, který je jeho srdci nejbližší. Tyhle kecy o tom, co by Samsung měl nebo neměl, jsou vážně únavné. Myslím, že komu se nelíbí modely Samsungu, může s klidným svědomím koupit nějakou čínskou značku, kterých je spousta a které jistě mají vše a pro každého, a tak vybrat jistě nebude takový problém a ještě ušetříte. Samsung holt není asi pro každého, a i když nesouhlasím s některými jejich kroky, furt je řada S Ultra pro mě nejkomplexnější mobil, co si každý rok rád koupím. Kdo ví, třeba si taky jednou koupím něco jiného.
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 19. 10. 2024 07:48

To mas sice pravdu, ale taky mam snad pravo na svuj nazor. Navic se nebavim o vybave Ultry, ale o bezne "S" rade, ktera zacina pomalu degradovat na uroven vyssi stredni tridy a stejny nazory ctu po forech i od dlouholetych zakazniku samsungu. Takze pokud se potvrdi parametry fotaku, je to v dnesni dobe proste vysmech. Nejvic telefonu jsem mel od samsungu, ale taky jsem si vzdy koupil telefon, ktery byl pro mne aktualne nejlepsi (naposledy S21+). Takze se mi mezi samsungy vmacklo treba LG G2, Huawei Mate 20 Pro a ted Pixel 8 Pro, protoze samsung S rada je podle meho nazoru predrazena a konkurence ji uz v mnohem predbehla. Nebo mi chces rict, ze kdyz jini pomalu nasazuji pro tele-moduly snimace velikosti kolem 1/2" , je skoro 1/4" snimac hodny vlajkove rady pro rok 2025 za ceny kolem 1200Ecek? Sorry ale tohle se fakt okecat neda, kvalitu snimku, hlavne v horsich podminkach to rozhodne nezvedne.
Naposledy upravil kultus dne 19. 10. 2024 08:30, celkově upraveno 2
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 19. 10. 2024 07:58

To jsi na špatném fóru. Tady se nediskutuje. Tady fanatici vyvolávají boha samsung. A hejtři tu jsou upalováni.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aikoN 19. 10. 2024 08:37

Tak, ono je to furt dokola. Foťák, foťák, foťák - jakoby to snad byla na tom telefonu nejdůležitější věc, na které všechno stojí a padá. A pak si s tím fotíte účtenky z Kauflandu....

Druhá věc je to, že ve vlajkách by z principu mělo být to nejlepší. Ale to se pak můžeme bavit třeba o tom, že nástavby a ekosystémy čínských výrobců nesahají řešení od Samsungu ani po kotníky. Což je za mě mnohem zásadnější problém, než nějaký foťák, protože to ovlivňuje naprosto každý aspekt používání toho zařízení.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 19. 10. 2024 09:26

No asi jak pro koho. Ja si nepamatuji, kdy naposledy jsem mel telefon, kde neco zakladniho-zasadniho nefungovalo nebo neslo vyresit, takze pak jsou ty telefony pro vetsinu lidi jen o tom fotaku. A kdo nefoti, vetsinou si nekoupi tak drahy telefon, protoze zrovna u kvality fotaku vetsinou plati, ze cim drazsi model tim lepsi fotky. Samozrejme nekdo hraje, tak potrebuje vykon atd. A zase to s tema uctenkama neprehanej a nesud podle sebe :D Ted uz fotim spis jen svoje decka a rodinne fotky a tam je kvalita fotaku sakra znat, predevsim kdyz jsou ty decka v pohybu. To je zrovna disciplina, kterou samsung dlouhodobe tezce nezvlada a priznavaji to i majitele, ale o tom tohle tema neni a nebudu to rozvadet. Nechapu, co jste najednou tak rozladeni? Jen jsem napsal, ze HW vedlejsich modulu S25 neodpovida tride, kde se ma model cenove pohybovat, tak si to srovnejte jak chcete.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 19. 10. 2024 09:35

Tak, pokud ti stačí, že to funguje, tak foťáky na Samsungu taky fungují :D Pak je to ale taky i o tom, jak to funguje a zde má z hlediska komplexní funkcionality Samsung před čínskou konkurencí výrazně navrch. Čína je zkrátka o tom, že dokáže zazářit v jednom aspektu (třeba ten foťák) a ve zbytku se nechytá. Nic pro někoho, kdo hledá právě onu všestrannou vyladěnost - z mého pohledu je jednodušší, vyřešit problém s pohybujícími se objekty zkratkou na přednastavený Pro režim s pevně nastavenou kratší závěrkou, na který ve vteřině přepnu, než dělat mnohem více kompromisů v jiných aspektech.
Naposledy upravil aikoN dne 19. 10. 2024 09:52, celkově upraveno 1
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 19. 10. 2024 09:51

Ano to mas (castecne) pravdu, OneUI je posledni roky na spici, ale casy se meni. Cina tlaci a je mi celkove sympaticke napr. Vivo, naopak Xiaomi vubec. Huawei taky trvalo, nez se dostalo nahoru a dospelo. Jinak ver tomu, ze bych si po S7edge nekoupil Mate 20 Pro, ktery byl ve vsem krome videa lepsi nez o polovinu drazsi S10+. Stejne je to vse o osobnich preferencich. Proste nepreferuji zadnou znacku tak uz tuhle diskuzi muzeme zanechat, protoze se resil fotak S25 nikoliv nadstavba a fotak ma mit samsung v "S" rade TOP a ne na urovni stredni tridy. K tvemu dodatku, ono by uplne stacilo udelat sportovni rezim, ktery tady byl uz tak pred 15 lety, ale to by vyrobci nesmeli byt tak arogantni a s*at na to. Zajimave ze Pixely a Iphony umi udelat ostre fotky pohybu i z interieru a bez specialnich rezimu. Uz to nechme nema to smysl, cekam akorat na nejakou reakci od Reneka.
Naposledy upravil kultus dne 19. 10. 2024 09:59, celkově upraveno 1
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 19. 10. 2024 09:54

Ano, to máš pravdu, že se zlepšují. Však nic není na věky a pokud se stav změní, nemám problém, přejít jinam.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 19. 10. 2024 12:31

Pořád jsme v diskusi, které je čirou spekulací. Ať tam bude cokoliv a fotit to bude kvalitně, tak je to asi fuk, co má konkurence. Žádné fotografie, ještě nejsou venku, takže diskuse, co tam bude za HW a jak to bude fotit, je předčasná. Je zbytečné toto téma hrotit a nějak se napadat.

Na druhou stranu, telefon není pouze o fotoaparátu i když řada Galaxy S hezky fotí (někdy to není žádná hitparáda), ale fotky lezou celkově "kvalitní", ne nejlepší, ale zas to vyvažuje něčím jiným a tím je třeba prostředí ve kterém denně pracujete a tady je One UI 6.1 na špičce a verze One UI 7 bude přelomová. Takže kdo chce pouze fotit, má možnost volby, pokud hledáte komplexně kvalitní řešení, je řada S vždy dobrá volba.

P.S. Jestli se nepletu nový Pixel si také libuje ve starším HW u fotoaparátu a fotí moc hezky.
Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Samsung Galaxy Watch7 44mm Green - Spigen Rugged Armor Matte Black
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 19. 10. 2024 13:06

Prakticky libovolný senzor splní svůj účel vzhledem k tomu, že se drtivá většina fotek používá na socky, kde se to přeplácne nějakým filtrem. :)

Víc než senzor(y) bude zajímavější, jaký čip nakonec Samsung zvolí. Ten ve výsledku bude tím hlavním, protože každý má unikátní sadu algoritmů pro zpracování obrazu. Snapdragon je historicky nejlepší, ale i poslední Dimensity nevypadá vůbec špatně. A Exynosu se s nejvyšší pravděpodobností nedočkáme.
Hardy.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka