Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod miho 23. 1. 2025 13:31

No jo, smali jsme se z iphone 16, ze jedninou inovaci je tlacitko navic... a ted se nam to karmicky vraci - nedostali jsme ani to tlacitko ;-)
Oh dear, I really ought to do something. But I am already in my pyjamas...
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod debi 23. 1. 2025 13:41

Dobrý den ,dnes jsem viděl s25U naživo a zpracování pěkné ,je lehčí.Prostředí mi připomíná jako od Apple ty skoro kulaté widgety...no přibližují se celkem pěkně .Už to není ta pěkná,hranatá ultra a vypadá užší.Je to můj subjektivní názor.
Sagem MC920,Alcatel OT301,N3310,N3410,N 3510,Moto T192,Moto T192emo ,SonyJ6,Panasonic GD67,Moto T 720,SE T300,SE T610,SE T630,Sie M65 ,Sie SX1,SE K750i,LG KP500,Sam S5230, LGP500, SII, S4, S6, S7e ,S8, S9+ ,S10e, N9, N10+ ,N20U,IP13,S22U,S23U,S24U,IP16PM.
debi
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 23. 1. 2025 14:11

renek1 píše:Máte někdo nějaký tip na pouzdro pro Galaxy s25 Ultra?

Preco nejdes do toho isteho ako na S24 Ultre ? Myslim znacka/typ len pre S25U.
Ja vezmem to iste co som mal na S23, aj S22 atd. Ked som pokojny, naco spekulovat.
Na S23 Ultre mi kryt drzi doteraz, uz 2 roky bez problemov.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 23. 1. 2025 14:16

Protože Caseology už ukončilo činnost a Spigen, pod který asi nějak tahle značka spadala ho letos prostě nedělá. Zkusím nejake spigen
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Maxpayne2019 23. 1. 2025 14:24

Nemôžem si pomoct ale co vidite na s25 ultra? Ved ta prezentácia bola totalny fail , o AI a keby Samsung nebol skupy tak je to len softwarova zalezitos a kľudne to daju do s24 ultra napríklad. To pero je downgrade, fotaky tiez jedine novy smapdragon moze zmenit kvalitu. Ja nevidim nic co priniesli nove. Som jediny?
Maxpayne2019
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 23. 1. 2025 14:43

Já jsem šel do Spigen Enzo Aramid. Na ofiko stránkách vyšel na polovic, takže super cena.

Pokud chcete pořádné upgrady, tak ty telefony přestaňte kupovat. :) Samsung nemá motivaci inovovat, když mu telefony jdou neustále na odběr. A ono úplně jednoduše je S25U prakticky etalon top Androidu. Mohla by být lepší baterka, rychlejší nabíjení, větší čtečka otisků atd., ale ve výsledku to jsou minoritní věci, které běžnou populaci nezajímají… viz BT S-Pen, který používalo 1 % lidí.
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 23. 1. 2025 14:48

Pozri, to je vzdy tak ze ten kto nekupuje si to vie vzdy ospravedlnit, ten kto kupuje nemusi mat ziadne specialne dovody, staci ze chce novy telefon.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 23. 1. 2025 15:09

Maxpayne2019 píše:Nemôžem si pomoct ale co vidite na s25 ultra? Ved ta prezentácia bola totalny fail , o AI a keby Samsung nebol skupy tak je to len softwarova zalezitos a kľudne to daju do s24 ultra napríklad. To pero je downgrade, fotaky tiez jedine novy smapdragon moze zmenit kvalitu. Ja nevidim nic co priniesli nove. Som jediny?

Pro mě je to upgrade v tom směru, že jdu ze základní S23 (získám lepší displej, lepší sklo, lepší foťáky, titanový rám, S-pen) a zároveň preferuji zakulacené rohy (vylučuje S24U). Tak proto.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 23. 1. 2025 15:18

Hardy. píše:Já jsem šel do Spigen Enzo Aramid. Na ofiko stránkách vyšel na polovic, takže super cena.

Pokud chcete pořádné upgrady, tak ty telefony přestaňte kupovat. :) Samsung nemá motivaci inovovat, když mu telefony jdou neustále na odběr. A ono úplně jednoduše je S25U prakticky etalon top Androidu. Mohla by být lepší baterka, rychlejší nabíjení, větší čtečka otisků atd., ale ve výsledku to jsou minoritní věci, které běžnou populaci nezajímají… viz BT S-Pen, který používalo 1 % lidí.

Zrovna ten Spen, kde odebrání BT obhajují kvůli Qi2, je krávovina. Nejde mi tak o tu funkcionalitu, kterou jsem ani já, ani nikdo z mého okolí při focení nevyužil (čímž nevylučuji, že spousta lidí tu dálkovou spoušť používá), ale o to podání proč.

Stačilo jednoduše říct, že chtějí mít dálkovou spoušť sjednocenou napříč všemi zařízeními (aby Ultra nebyla výjimka) a to tak, že musím mít buď hodinky, nebo prsten (nebo oboje). Ale vymlouvat se na Qi2 je nedůstojné...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod andrejo777 23. 1. 2025 15:19

Ked uz menili ten ultra sirokac, tak mali dat 0,5x
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod yetti.1 23. 1. 2025 16:02

renek1 píše:Protože Caseology už ukončilo činnost a Spigen, pod který asi nějak tahle značka spadala ho letos prostě nedělá. Zkusím nejake spigen

Tady jich je dost
https://top4mobile.cz/Katalog/35/pouzdr ... 3661#/?p=3

Já měl na S22U i S23U tento typ, ale objevuje se až déle
https://top4mobile.cz/Katalog/45/vsechn ... -s24-ultra
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod SmartDavid 23. 1. 2025 17:15

Maxpayne2019 píše:Nemôžem si pomoct ale co vidite na s25 ultra? Ved ta prezentácia bola totalny fail , o AI a keby Samsung nebol skupy tak je to len softwarova zalezitos a kľudne to daju do s24 ultra napríklad. To pero je downgrade, fotaky tiez jedine novy smapdragon moze zmenit kvalitu. Ja nevidim nic co priniesli nove. Som jediny?

Jo, za mě hlavní upgrade především procesor a chlazení. Špatný telefon to nebude, ale není to nic, z čeho bych skákal nadšením. Za mě klidně mohla být Ultra o nějaký milimetr tlustší a mít 6000 mAH. Ultra pro mě teď už není Ultra ale nazývám to S25+ se stylusem (čistě můj subjektivní názor). Flipová pouzdra s okýnkem dokonce zmizela z nabídky (pro někoho prkotina, pro mě zásadní věc). Jenomže Samsung má v Android světě nejlepší tablety, hodinky, pak je tu Smarttag.....a z toho ekosystému se těžko vystupuje a telefon jiné značky tedy pro mě nemá moc smysl.
SmartDavid
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 23. 1. 2025 17:33

Jsou lidé jako třeba já, co si to nepotřebují nijak obhajovat a prostě a jednoduše telefon koupí. Já zas nechápu typy, co za každou cenu potřebují obhajovat, proč ano nebo ne. O rodinu mám postaráno a nikdo nestrádá. Já vydělávám peníze proto, abych zajistil rodinu, a když ta je zajištěná, tak si můžu bez výčitek jednou za rok dopřát koupi nového telefonu, navíc když za něj prakticky dám zlomek jeho ceny díky akcím a prodeji současného telefonu za stále ještě luxusní cenu. Řeči o tom, že nic nového a převratného nový model nepřináší, jsou mi absolutně jedno. Neříkám, že bych neuvítal více novinek, ale co ještě chtít. Prostě jsem spokojený s tím, co to přináší.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod voughne 23. 1. 2025 17:44

Ak chces upgrade z predoslej generacii - dve, tak neziskas prakticky nic, ale ak prechadzas zo 6r stareho telefonu (ako ja) a zrovna neriesis rozmazane fotky deti v interieri, tak si prakticky nic ine ako Ultru od Samsungu nemozes kupit. V kratkosti napisem svoje myslienkove pochody, ako som pri nej skoncil ja.

- CPU Snapdragon (ale asi by som prezil aj Mediatek), Elite neElite je mi jedno, na moje potreby mi stacil aj stary SD 845.
- E-sim (Xiaomi 14 Ultra je out)
- Bateriu a rychlost nabijania neriesim - nabijam na 7,5 W nabijacke cez noc, bezne mi vydrzi telefon nabity 4 dni, v lete samozrejme vyuzivam viac (hlavne GPS) vydrz dostatocna na 1 den
- SW podpora ... cim dlhsia tym lepsia. Zariadenie menim az pri hardwarovej zavade ( MI 9 odisla bateria a kupit original sa prakticky uz neda, cinske klony stoja za velke H a kopu nervov). Mi 9 tusim skoncila podpora po 3 rokoch. Telefon by som pouzival aj nadalej (ale bateria). Takze udajnych 7 rokov u Samsungu je vyborne cislo.
- Slusna nadstavba (Vivo s funnyOS je out)
- Fotaky - zoom, ultrawide a samozrejme slusny hlavny fotak. Napozeral som hodiny porovnavaciek kadejakych modelov, ja tam markantne rozdiely nevidim. Tu foti lepsie jedna vlajka, hentam zase druha, ale nic vyrazne.
- UWB (OnePlus 13 je out)
- cena

Takze ked som to cele poskladal za 870€ na BF sa za take peniaze nedalo kupit nic lepsie, len Samsung S24U. Bonusy navyse, o ktore som primarne nestal ale su:
- Spen
- tvrde sklo, tusim pri S24U Jerryrigeverything prvykrat pouzil skrabak o tvrdosti 7
- vyrazne znizenie odleskov
- AI

A samozrejme som cakal, ze S25U nebude ziaden vyrazny upgrade, navyse 1400€ by som zan ani nedal, resp. rozmyslal by som o iPhone.
voughne
Junior

Odeslat příspěvekod SmartDavid 23. 1. 2025 17:47

S tímto Renkovým názorem souhlasím. Telefon má mj. přinášet radost. Pokud tu radost uživateli nová vlajka každý rok přinese, pak není o čem diskutovat :) Jak to kdysi řekl Honza Pospíšil zde na konci videa (čas 8:17)

https://www.youtube.com/watch?v=sDnwpY5AdyA
SmartDavid
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka