Eaazy píše:Dzejn Dočk píše:Eaazy píše:Dáme si trojčlenku:
- 2020: S20U 512GB = 39.990,- / průměrná mzda = 35.611,-
- 2025: S25U 512GB = 39.490,- / průměrná mzda = 45.412,-
Abychom zachovali stejný poměr vůči příjmům, pak by se dnes cena měla pohybovat na úrovni 50.996,-.
Pokud bychom to nevztahovali ke mzdám, ale k inflaci, pak by se dnes cena měla pohybovat na úrovni 55.892,-.
Nemáte zač a pěkný den!
Tohle snad nemyslíte vážně, že?
Stejně můžu napsat: Samsung provede pár vylepšení, sníží se mu marže o 22,389% ale nižší marži mu nejen vykompenzuje vyšší prodej a nakonec vydělá o 33% více při zachování ceny!
Jako vedlejší bonus budou nová zákazníci v ekosystému.
Takže se mýlíte a udělat nadupaný přístroj se mu vyplatí!
Rád jsem vás dovzdělal.
Nemáte zač!!
Ok, pokud tu bez jakékoli znalosti začneme plácat čísla, nemá to smysl. A pokud si myslíte, že to co jste napsal je relevantní, já se jen pousměju a vyvracet to nebudu.
Přeji krásný den a třeba jednou bude z vaši strany argumentce založena na faktu ne výmyslech.
Já to myslím zcela vážně - nebo opravdu předpokládáte, že se náklady během 5 let nezvedly ani o korunu? Ergo kdybych do toho "šlapal" pořád stejně, že by se to neprojevilo na ceně?
Pokud chcete fakta, tak vás poprosím (i se zdrojem) o data, jaká marže/náklady byly na S20U a jaké je to teď na S25U. Protože já je nemám a vy neberete v potaz posun ekonomiky. Proto se těším na vaše fakta, podpořené daty, které máte.
Jenže já an vy nejsme schopni odhadnou marži či zisk na telefonu. Nevíme skladbu nákladů na vývoj, výrobu, prodej ,distribuci, reklamu atd. Takže tvrdit nějakou cenu je nesmyslné. Vylepšení by cenu zvedlo ale nevíme o kolik a nevíme o kolik by se zvedly prodeje. Už chápete? Říkat, že několik vylepšení které jsme napsal a třeba i všechny by zvedly cenu na xxx je nesmysl. PROSTĚ TO NEVÍTE.
Konečná cena nejen u nás se odvíjí od více faktorů než vaše trojčlenka

Ach jo..
a samozřejmě časté akce, kde lze vytušit kolik je taková "opravdová" prodejní cena.
Takže nakonec i s xx vylepšeními by mohla být stejná, jen menší akce...nebo úplně jinak. Kdo ví:-))
Nezlob te se, já zpochybňuji částky které tady házíte, do výpočtu aby byl relevantní vstupuje mnoho faktorů které my neznáme. To vy odmítáte pochopit.
Já fakta nemám a ani netvrdím, že jsem to schopný vypočíst. Tvrdím, že JÁ ANI VY toho schopni nejsme.
"Ok, pokud tu bez jakékoli znalosti začneme plácat čísla, nemá to smysl. A pokud si myslíte, že to co jste napsal je relevantní, já se jen pousměju a vyvracet to nebudu."
tohle nechápete? Znáte třeba sarkasmus? Myslím, že jsem zřetelně dal najevo, že vy ani já nejsme schopni toto hodnotit. VY evidentně máte pocit, že ano.
Nezlobte se ale jste jak z toho vtipu:
" Janičko, neruš tatínka. Tatínek se přepíná z módu expert na fotbal do módu expert na jadernou fyziku, aby mohl komentovat na novinkach.cz
-- 24. 1. 2025 15:55 --Tade2 píše:Dnes mě zatím nejvíc pobavila trojčlenka na telefony, který se už roky pohybují hlemýždím tempem kupředu (což potvrzuje i každý slušný youtuber kolem technologií) a kde se na vývoji šetří přesně podle strategie aktuálního CEO

jojojo
Ale ta trojčlenka počítá se vším. S kurzem, s úspory z rozsahu, s náklady na vývoj, pracovní silou v korei, číně, indii. S kurzem USD,EU i CZK, samozřejmě i s náklady na marketing, dopravu, distribuci a amortizací atd. Prosím, neberte si trojčlenku do úst!!!
-- 24. 1. 2025 15:56 --standavfr píše:DD ty bys měl být politik. Argumenty ti nejdou, za to překrucování, lži a odvádění od tématu náramně.
tak schválně - konkrétně