Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kvido79 24. 1. 2025 19:54

To nevím kde psali, že to nejde použít ty kódy na novinky, mám uloženou celou obrazovku a nic tam není jen, že jde využít do konce ledna. Teda mám jen na litr, ale taky s ním počítám :-D. Nicméně jak tu někdo dřív psal, že mu ve výkupu na Samsungu dali méně, tak mě také, prodal bych svou S24 a Samsung nabízí o nějakou stokorunu méně než třeba MP nebo Datart a nepomohlo nic, zkoušel jsem to už několikrát. Ne že by mě to zruinovalo, ale tak prodal bych to tam kde dají víc už z principu.
kvido79
Junior

Odeslat příspěvekod SmartDavid 24. 1. 2025 19:57

Ještě k těm foťákům, když vidím, jak se tady řežete....Dobře, připusťme tedy, že focení objektů v pohybu není nejsilnější disciplína Samsungu. Ale říkat kvůli jedné věci, že to je "mizerný" fotomobil.... U Xiaomi 14 Ultra zase nadávali na makro, že to je skoro nepoužitelné. iPhone má zase odlesky na sklíčkách objektivů. Prostě všude se dá najít něco. A když jsme u těch foťáků, co třeba kvalita nahrávaného videa? Tam je podle mě Samsung v Android světě nejlepší. A co se týče stabilizace videa, tak za mě úplně nejlepší a to i před iPhonem.
SmartDavid
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 24. 1. 2025 20:00

Díky za objektivní komentář. Cením si toho.
Tady psát o nedostatku Samsungu je "o ústa" i když je to známa věc, která se prostě děje. Hned mi bylo vysvětleno, že se pletu. Tady se snad může jen chválit a to jen díky několika SamsungBOYS. Tohle bylo před lety u iOS než dostali rozum, už je to tam lepší a extrémisti jsou tady :-))

Člověk slušně, věcně reaguje co by mohl mít (nejen) Samsung aby se nestagnovalo a už se tu na něj sesypou a dostane čočku i s párkem a rovnou i přídavek :shock: :-D

-- 24. 1. 2025 20:05 --

SmartDavid píše:Ještě k těm foťákům, když vidím, jak se tady řežete....Dobře, připusťme tedy, že focení objektů v pohybu není nejsilnější disciplína Samsungu. Ale říkat kvůli jedné věci, že to je "mizerný" fotomobil.... U Xiaomi 14 Ultra zase nadávali na makro, že to je skoro nepoužitelné. iPhone má zase odlesky na sklíčkách objektivů. Prostě všude se dá najít něco. A když jsme u těch foťáků, co třeba kvalita nahrávaného videa? Tam je podle mě Samsung v Android světě nejlepší. A co se týče stabilizace videa, tak za mě úplně nejlepší a to i před iPhonem.

To není kvůli jedné věci. Třeba S23 i S24 jsou ve focení celkově průměrné. Za tu cenu podprůměrné. Hlavní objektiv ještě solidní (až na ten pohyb, kor v horším světle) ale šíro a tele je prostě max. průměrné. Za horšího světla je to velký špatný.

A ano, každý fotomobil má nějaké mouchy, to je jasné. Ale problémy jiných nejsou omluva pro špatné foto Samsungu. Ano - ultra je o dost lepší ale špička to není.

A styl argumentace který se zde vede- nepřiznám problé, snažím se ho obkecat a když to nejde zaútočím na jinou značku nebo diskutujícího je prostě WTF :D
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod andrejo777 24. 1. 2025 20:14

Tak z videa o 25... aj ked je log profi format, tak snimkovanie do 25 alebo 50 fps nieje zatial k dispozicii. Vymena tvari vo fotke sa mi paci. To mal uz tusim pixel.
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 24. 1. 2025 20:14

vacsina ludi toto neriesi. foti to dobre a ze to v niektorych pripadoch urobi horsiu fotku a v dalsich zase lepsiu, im je jedno.
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 24. 1. 2025 21:45

Dzejn Dočk píše:To není kvůli jedné věci. Třeba S23 i S24 jsou ve focení celkově průměrné. Za tu cenu podprůměrné. Hlavní objektiv ještě solidní (až na ten pohyb, kor v horším světle) ale šíro a tele je prostě max. průměrné. Za horšího světla je to velký špatný.

A ano, každý fotomobil má nějaké mouchy, to je jasné. Ale problémy jiných nejsou omluva pro špatné foto Samsungu. Ano - ultra je o dost lepší ale špička to není.

A styl argumentace který se zde vede- nepřiznám problé, snažím se ho obkecat a když to nejde zaútočím na jinou značku nebo diskutujícího je prostě WTF :D

Nikdo, opakuji nikdo, tady neargumentuje vámi popsaným stylem, že nepřiznám problém a nějak ho obkecávám. Pokud tomu tak je, dejte mi doslovnou citaci kohokoliv - rád bych, aby tam byla slova: "Samsung NEMÁ PROBLÉM se zachycením pohybu v horších světelných podmínkách".

Jelikož ji nenajdete tak to doplním, že všichni a vždy přiznávají, že Samsung má problémy se zachycením pohybu a to zvláště v horších světelných podmínkách - opakuji znovu - Samsung tento problém má a to dlouhodobě. Ale kdybyste četl pořádně, tak to nikdo neomlouvá, jen si našel způsob, jak se v této specifické situaci zachovat, když už to automatika neumí - někdo PRO režimem, někdo burst režimem, někdo fotografií pohybu. To je docela rozdíl - nepřiznat problém vs. říct sám za sebe, jak si s ním umím poradit (z čehož jasně vyplývá, že přiznávám, že tam je).

A k ceně - co berete jako konkurenci P9P? S25? Tedy telefon, který v 256GB konfiguraci teď seženu kolem 20k? P9P stojí 26k, což je sakra rozdíl 30%. Pokud je tedy S25 průměrná až podprůměrná za 20k, co je P9P za 26k? Připlatím si 30% za lepší fotky, dostanu horší video a čipset dnešní střední třídy? To je ta vaše objektivita?
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 24. 1. 2025 22:07

OPAKUJI, ZNOVA OPAKUJI ŘADY S23 A S24 MAJÍ PROBLÉM S KVALITOU TELE A ŠÍRA. Nejde jen o pohyb. Kvalita je max. průměrná.

Jojo a ty si budeš vymýšlet přesně znění které chceš slyšet, joo? Ty jsi koumák.

Ok já bych byl rád ať najdeš: "Uznávám pane Ježíšku, že Samsung MÁ PROBLÉMY S KVALITOU FOTOGRAFÍÍ HLAVNĚ KDYŽ SE NEJEDNÁ O ULTRU. POHYB MU OBZVLÁŠŤ NEJDE A MUSÍŠ TO NASTAVOVAT RUČNE ABY UMĚL ZAKLADNÍ VĚCI :D :D :D

"rád bych, aby tam byla slova:" ale joo pobavil si mě to zas jo. Děkuji.

Přesně si potvrdil má slova. Zase si vybereš jen něco a ještě to ohraničíš co bys rád slyšel...kdyby náhodou, co? :D Tancuj, tancuj a vykrůcaj :tleskani

Ať tě trošku zprudím a uvidíme kdo ješte zaútočí :-D

No a P7a fotí cca obdobně jako S24, jenže ta nemá tele. Hlavní je o kus lepší a digitální zoom paradoxně není nějak zásadně horší než optických 10Mpx u S23 i S24. Ale určitě má 7a blíž k S24 než S24 k P9 či kP9P.

J chápu výkon atd a najdi si dalších bambilión důvodu proč se pletu..každopádně S24 fotí cca jako Pixel za 8000. FAKT.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Tondaa 24. 1. 2025 22:16

Hele ízy a ostatní. Ono především nikoho nebaví číst nekonečný řeči o tom, že to neumí fotit pohyb, světlo, tmu, nebo já nevím co ještě všechno. Já sem rád za každou fotku, hlavně že mám vzpomínku, kdysi nemyslitelný pořídit vždy a všude, kdykoliv. Asi by to chtělo založit téma "obecná kritika Samsung"... nebo ještě líp, automatizovat přesun takových blábolů na smetiště. Tady už je 17 stránek o ničem. Moderátoři na to *****. Ještě tady tomu chybí ocenění zlatá lupa. 17 stránek a člověk se nedozví vůbec nic.
Naposledy upravil Tondaa dne 25. 1. 2025 06:10, celkově upraveno 2
Tondaa
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod dejvy 24. 1. 2025 22:21

dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 24. 1. 2025 22:28

Tondaa píše:Hele ízy a ostatní. Ono především nikoho nebaví číst nekonečný kecy o tom, že to neumí fotit pohyb, světlo, tmu, nebo já nevím co ještě všechno. Já sem rád za každou fotku, hlavně že mám vzpomínku, kdysi nesmyslitelný pořídit vždy a všude, kdykoliv. Asi by to chtělo založit téma "obecná kritika Samsung"... nebo ještě líp, automatizovat přesun takových blábolů na smetiště. Tady už je 17 stránek keců o ničem. Moderátoři na to *****. Ještě tady tomu chybí ocenění zlatá lupa. 17 stránek a člověk se nedozví vůbec nic.

S tím souhlasím. A podívej se jak to začalo.

Reagoval jsem na na renek1.
Konrkétně na: " Myslím, že nejvíc po zásadních inovacích křičí ti, co sami nikdy nic nevymysleli, a kdyby po nich někdo chtěl, aby specifikovali, co přesně zásadního by chtěli a jak by to hlavně udělali, tak by z nich nikdo nic nevymáčknul."

Napsal jsme pár věcí které by se mi líbili nejen na Samsungu a víš co? Dostal jsem čočku, a seběhlo se tu na mne pár jedinců. :-D
Dokonce jsem napsal, že kdyby bylo málo místa v Samsungu S25U, můžou nechat stejnou velikost čipů, jen dát lepší, clona by se taky vešla... (jeden to takhle uznal, že to snad i smysl dává :-) )

Sám jsem psal, že by se tady mohlo držet S25, stejně jako Renek jenže čočka to přistávala dál a dál, pak i párek :D
Nemuseli reagovat.
Mohli říci, že to nepovažuji za vylepšení a vysvětlit proč to tak mají.
Mohli říci - joo to by bylo super
Mohli říci - nepotřebujeme - stagnace mi vyhovuje protože ..
Mohli říci že tempo vylepšení je pomalé ale jsme spoko, nic jiného nechci za ty prachy.
Mohli říci pokud by se nezvedla cena- chci to, jinak ne

a další a další

jenže oni hned šli do konfrontace ;-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 24. 1. 2025 22:50

Tondaa píše:Hele ízy a ostatní. Ono především nikoho nebaví číst nekonečný kecy o tom, že to neumí fotit pohyb, světlo, tmu, nebo já nevím co ještě všechno. Já sem rád za každou fotku, hlavně že mám vzpomínku, kdysi nesmyslitelný pořídit vždy a všude, kdykoliv. Asi by to chtělo založit téma "obecná kritika Samsung"... nebo ještě líp, automatizovat přesun takových blábolů na smetiště. Tady už je 17 stránek keců o ničem. Moderátoři na to serou. Ještě tady tomu chybí ocenění zlatá lupa. 17 stránek a člověk se nedozví vůbec nic.

To ale neříkejte mě - já opakovaně říkám, že těch pár fotek, co za den udělám, ze mě nedělá fotografa, ergo foťáky jsou to poslední, co bych na telefonu řešil. A pak tu chodí jistý pán, si prostě kopnout právě jen do této jedné oblasti - nic víc, nic míň. Protože on za den těch fotek možná udělá 10, pak je zkoumá ve 400% přiblížení na HDR monitoru za 100k a tedy ví, co je dobré.

Ve výsledku jste se ale přece jen něco dozvěděl - Samsung je za svoji cenu průměr, až podprůměr. HW je to stejné, jako 3 roky dozadu, žádný posun, prostě velký špatný. A ti, co to obhajují, resp. jsou s tím smíření, jsou fanboys, co neumí "správně" používat telefon...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 24. 1. 2025 23:07

Pořád dokola už několik stránek. Zbytečné to řešit, kdo na to má a chce si udělat radost tak si řadu S25 koupí, kdo má problém a nebo na to nemá obhajuje proč to je zbytečné a bude tady trapně brečet. :lol:
Osobně nepotřebuji kupovat každý rok nový telefon, ale S25U se mi prostě líbí a za čtvrtinovou cenu na co mě vyjde oproti ofiko ceně ,no nekupte to. :-D Na S23U už mám potenciálního kupce, tak mě S25U 512GB vyjde ve finále na 10tis. :-)
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 24. 1. 2025 23:15

Eaazy píše:
Tondaa píše:Hele ízy a ostatní. Ono především nikoho nebaví číst nekonečný kecy o tom, že to neumí fotit pohyb, světlo, tmu, nebo já nevím co ještě všechno. Já sem rád za každou fotku, hlavně že mám vzpomínku, kdysi nesmyslitelný pořídit vždy a všude, kdykoliv. Asi by to chtělo založit téma "obecná kritika Samsung"... nebo ještě líp, automatizovat přesun takových blábolů na smetiště. Tady už je 17 stránek keců o ničem. Moderátoři na to *****. Ještě tady tomu chybí ocenění zlatá lupa. 17 stránek a člověk se nedozví vůbec nic.

To ale neříkejte mě - já opakovaně říkám, že těch pár fotek, co za den udělám, ze mě nedělá fotografa, ergo foťáky jsou to poslední, co bych na telefonu řešil. A pak tu chodí jistý pán, si prostě kopnout právě jen do této jedné oblasti - nic víc, nic míň. Protože on za den těch fotek možná udělá 10, pak je zkoumá ve 400% přiblížení na HDR monitoru za 100k a tedy ví, co je dobré.

Ve výsledku jste se ale přece jen něco dozvěděl - Samsung je za svoji cenu průměr, až podprůměr. HW je to stejné, jako 3 roky dozadu, žádný posun, prostě velký špatný. A ti, co to obhajují, resp. jsou s tím smíření, jsou fanboys, co neumí "správně" používat telefon...

Myslíš kopnout, jako že napíše co by se mohlo obecně na telefonech zlepšit a jistí SamsungBOYS se rozhoní a vyletí jako čert z krabičky?

Jo to je kopanec jak prase a nebo se tomu říká přehnaná reakce Samsungboys? :-D Fakt kopanec reagovat slušně, věcně na renek. To nějaký pán trefil, to zas jo :) A že toho pána podpoří i jiný zde, to radši zatajíme :D

-- 24. 1. 2025 23:15 --

guiz píše:Pořád dokola už několik stránek. Zbytečné to řešit, kdo na to má a chce si udělat radost tak si řadu S25 koupí, kdo má problém a nebo na to nemá obhajuje proč to je zbytečné a bude tady trapně brečet. :lol:
Osobně nepotřebuji kupovat každý rok nový telefon, ale S25U se mi prostě líbí a za čtvrtinovou cenu na co mě vyjde oproti ofiko ceně ,no nekupte to. :-D Na S23U už mám potenciálního kupce, tak mě S25U 512GB vyjde ve finále na 10tis. :-)

Tak to je ovšem krásná cena, tady není moc o čem :tleskani
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 25. 1. 2025 04:13

Tondaa píše:Asi by to chtělo založit téma "obecná kritika Samsung"... nebo ještě líp, automatizovat přesun takových blábolů na smetiště. Tady už je 17 stránek keců o ničem. Moderátoři na to *****. Ještě tady tomu chybí ocenění zlatá lupa. 17 stránek a člověk se nedozví vůbec nic.

Moderátoři fungují dobře a jakékoliv překročení pravidel, což jsou vulgarity, osobní napadání a vzájemné urážky jsou řešeny upozorněním a následně již některým druhem trestu, jako je schvalování příspěvků, nebo i BAN
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka